Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez Adam w 14 Maj 2013, 10:42

Dziecko powinno dostać wojskowym paskiem ojca, jak coś przeskrobało (znam to z autopsji :E ). Ja się cieszę, że rodzice wychowali mnie na w miarę "normalnego" obywatela naszego nienormalnego kraju, jak coś zepsułem świadomie, jak skłamałem lub ich oszukałem, to dostawałem, proste. Były oczywiście pogadanki, ale mało dawały. Z resztą, intensywność ukrywania moich ocen przed rodzicami była tak duuuuuża, że po prostu nie dawali ze mną psychicznie rady i puszczały im nerwy. Sami byli wychowywani twardą ręką i jakoś nie mają pretensji do swoich rodziców. Ale teraz te wszystkie humanitaryzmy, psychologowie i inne sraty taty nie utworzą nam obywateli zdolnych poradzić sobie w trudnym życiu. Same rozpuszczone, kapryśne i wychowane bezstresowo gówniarze! To mnie właśnie w.. pienia! :mad:

Jak przychodzą do nas znajomi ze swoimi małymi dzieciakami (no, około 4-7 lat) to mnie krew zalewa! Zamiast porządnie powiedzieć, lub złoić tyłek, oni na kolanach błagają, aby dzieciak się uspokoił. Panie, jakich czasów przyszło nam dożyć....

Aha, wracając do wnerwiającego fenomenu Anny German, moim zdaniem jest to przydatne. Gdyby właśnie nie takie filmy, które odkopują z gruzów wielkich śpiewaków, lub na przykład snajperów (Zajcew :D ), to byśmy o nich praktycznie nie usłyszeli, no może od rodziców, ale w szczątkowych ilościach. Czasami, gdy człowiek rzyga tymi Karolakami, Adamczykami i innymi komercyjniakami, warto przypomnieć światu wielkich z przeszłości, którzy osiągnęli o stokroć więcej, niż ówcześni pseudocelebryci....
Image
Image

Za ten post Adam otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Tajemniczy.
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

Dołączenie: 27 Gru 2007, 12:13
Ostatnio był: 04 Sie 2025, 19:54
Miejscowość: Kutno
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 394

Reklamy Google

Postprzez Terminus w 14 Maj 2013, 11:57

Taką mają pracę. A są oceniani także z tego jak długo potrafią "utrzymać" rozmowę z klientami w tym i tymi "trudnymi".
Jakoś udaje mi się kończyć te rozmowy szybko i bez chamstwa.
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez Tajemniczy w 14 Maj 2013, 12:59

Realkriss napisał(a):A ja uważam, że dzieci się bić nie powinno, bo oprócz upokorzenia i żalu u własnego dziecka nie przynosi to żadnych rezultatów. Rodzice nie powinni się dziecku kojarzyć z zagrożeniem.
Natomiast zamiast tego rozmawiać-rozmawiać-rozmawiać .
Ciągle i o wszystkim, omawiać każdy problem, ciągnąc za język, zmuszać do wyciągania wniosków i refleksji od małego. To naprawdę przynosi rezultaty, mogę to powiedzieć jako posiadaczka dziecka w wieku lat 11. Nawet jak się buntuje, a teraz to już coraz częściej, to zagaduję ją na śmierć i to zawsze pomaga.
Kontakt z młodą mam na medal, ale sama na to ciężko zapracowałam.

Tyle że ty masz dziewczynkę a z chłopakiem to z pewnością miałabyś inną gadkę. Chłopak jak mały to albo szybę zbije piłką albo z kolegą w szkole się pobije albo popyskuje do nauczyciela jak starszy to mogą się pojawić fajka w ubikacji lub piwko ze starszym kolegą i czasami wtedy musi mu się przemówić przez tyłek :) . Oczywiście z umiarem.
:arrowd:
No ale jak ma 12-14 lat to trochę za wcześnie na inicjacje alkoholowe :wódka:
Ostatnio edytowany przez Tajemniczy, 14 Maj 2013, 13:05, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez Soviet w 14 Maj 2013, 13:03

No to już piwka z kolegą nie można wypić? Wyrodny ojciec.
r u avin a giggle m8? LA nie będzie.
Image

Za ten post Soviet otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Borak.
Awatar użytkownika
Soviet
Very Important Stalker

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:41
Ostatnio był: 04 Gru 2024, 20:12
Miejscowość: Wow
Kozaki: 788

Postprzez scigacz1975 w 14 Maj 2013, 13:15

Nie jestem przeciw klapsowi, ale.. ... - Wychowanie dziecka musi być cały czas pod kontrolą. .... A gdzie byłeś\byłaś wcześniej kiedy trzeba było mądrze reagować i tłumaczyć, rozmawiać, wymagać, ukarać - ale nie biciem...

Psze Państwa - czytać ze zrozumieniem. - Rodzic ma zwracać uwagę na to co robi dziecko cały czas - a nie tylko wtedy jak mały/a przegnie. To się nazywa świadome wychowanie. I w tym przypadku klaps to ostateczność.

Za ten post scigacz1975 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Realkriss, Tormentor, Gizbarus.
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Dołączenie: 29 Sty 2010, 00:26
Ostatnio był: 29 Mar 2026, 16:28
Miejscowość: Stalowa Wola
Ulubiona broń: --
Kozaki: 926

Postprzez djcycu w 14 Maj 2013, 14:28

A ja dostawałem po dupsku regularnie jak się narobiło bigosu i często repremendy słuchałem... Owoce owego wychowywania? Nie ma podobno do mnie zastrzeżeń. Potem przeszła fala tępienia klapsów i się pojawiły te dziwne dzieci i dziwne pokolenia gdzie świat kręci się na pecie, seksie i alkoholu w wieku 13 lat... Dzisiejsze dzieci nie wiedzą co to być miłym, opanowanym i grzecznym. Najgorsze jest to że takie dzieci to patologia a wychowane bezstresowo... Co więc jest tu patologią?

Żadnej zbrodni nie popieram ale prędzej przełknę fakt że gówniarz zatłukł siekierą rodziców bo go prali i katowali ale nie zdzierżę kiedy zabił bo mu telefonu nie kupili...

PS: Na szczęście jest garść wyjątków które wychowały się dobrze.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez utak3r w 14 Maj 2013, 14:35

Czytając was odnoszę wrażenie, że pomiędzy laniem a olaniem nie ma nic po środku...
Raz tylko ktoś tu powiedział coś mądrego: konsekwencja rodziców. Można się obejść bez lania, ale to wcale nie oznacza pobłażliwości. I jak się powie "będzie kara" to ma być kara ("Ma być pieczeń - będzie pieczeń!" kto wie, skąd cytat?) - a kara musi być adekwatna to przestępstwa. Dzieci (czy też - wyrostki), które biją rodziców itp. na pewno nie były w ten sposób wychowywane - i w tym wieku za późno już na jakiekolwiek metody wychowawcze.
Sooner or later, you will meet the Undertaker...
Awatar użytkownika
utak3r
Modder

Dołączenie: 11 Lis 2009, 18:15
Ostatnio był: 02 Sie 2025, 22:51
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 376

Postprzez djcycu w 14 Maj 2013, 14:42

Kara z mojego doświadczenia to czyn gorszy jak klaps... Wolałem dostać w skórę jak mieć szlaban na to czy tamto. Człowiek się złościł, denerwował a niejednokrotnie szukał jak się odegrać.

Stare społeczeństwo też było "klepane" i na ludzi wyrastali a dziś? Nauczyciel ma związane ręce, rodzic czy opiekun też a młodzież niech robi co chce...
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez utak3r w 14 Maj 2013, 14:57

djcycu napisał(a):Kara z mojego doświadczenia to czyn gorszy jak klaps... Wolałem dostać w skórę jak mieć szlaban na to czy tamto.

...no właśnie. I o to chodzi. Lanie i tak nic nie daje w kwestii wychowania. To całokształt pozostałych metod wychowawczych rodziców decyduje o tym, na kogo dziecko wyrośnie - niezależnie od tego, czy było bite, czy nie. Tak było, tak jest i tak będzie.
Sooner or later, you will meet the Undertaker...
Awatar użytkownika
utak3r
Modder

Dołączenie: 11 Lis 2009, 18:15
Ostatnio był: 02 Sie 2025, 22:51
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 376

Postprzez scigacz1975 w 14 Maj 2013, 15:01

utak3r napisał(a):"Ma być pieczeń - będzie pieczeń!" kto wie, skąd cytat?

Kod: Zaznacz wszystko
Niech kawaler lepiej milczy, Przykro słuchać tych złorzeczeń. Ma być pieczeń - będzie pieczeń!  ...

Jaś i Małgosia ;)
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Dołączenie: 29 Sty 2010, 00:26
Ostatnio był: 29 Mar 2026, 16:28
Miejscowość: Stalowa Wola
Ulubiona broń: --
Kozaki: 926

Postprzez Wk1996 w 14 Maj 2013, 16:00

Ostatnio wpienia mnie YouTube. Z racji umiarkowanej prędkości mojego łącza ustawiam sobie jakość na 360p 480p. Niestety po chwili oglądania jakość spada do 144p, po czym rośnie do najwyższej i nie da się po tym zmniejszyć.
Awatar użytkownika
Wk1996
Kot

Dołączenie: 02 Sty 2010, 18:12
Ostatnio był: 02 Mar 2015, 20:49
Miejscowość: Новоалексаидровскя Гора
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 12

Postprzez Pangia w 14 Maj 2013, 19:06

Kliknąłem na video trwające dokładnie 1 minutę i 48 sekund. Upewniłem się, że na pewno się buforuje. Wróciłem do pisania artykułu o pistolecie M1911 na Borealis Wiki, przy okazji też przeskakiwałem do Left 4 Dead, żeby zrobić kilka screenów broni w grze. Po przynajmniej 30 minutach pomyślałem "A, w sumie... 2 minutki przerwy nie zaszkodzi". Niespodzianka. Klip się nie wczytał.
Założę się, że te 54 płatne kanały nie mają żadnych problemów z buforowaniem video.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 853

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość