Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez KOSHI w 14 Maj 2013, 20:51

Ostatnio zamówiłem sobie buty z Pumy. Miały być żółte z zielonymi wstawkami. Przyszły po miesiącu po mojej interwencji. Otwieram pudło, patrzę, czarne laczki ze złotymi wstawkami :facepalm: . No ku*wa gratuluję firmie, zaje*istych mają spedytorów. Miałem pisać odwołanie, ale jak buty idą ch*j wie skąd tyle czasu, to pier*olę. Odwołanie kolejny miesiąc, jak w ogóle się człowiek z nimi dogada. Ani adresu, ani telefonu... tylko mail. Niech będą czarne, nie będę się z idiotami szarpał. Przynajmniej rozmiar trafili. Ostatnie moje zakupy w sklepach internetowych.
Image
Awatar użytkownika
KOSHI
Opowiadacz

Dołączenie: 16 Paź 2010, 13:13
Ostatnio był: 04 Lut 2026, 18:13
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 649

Reklamy Google

Postprzez Dziab_Dziab w 16 Maj 2013, 12:01

Ostatnio wymieniłem się grami. Jakiś tam mój Harry Potter za Fallouta 3, strasznie chciałem w niego sobie pograć. Nareszcie przesyłka przyszła, ucieszony wkładam do napędu płytę, czekam, oglądam okładkę. A tu nagle error wyskakuje i zagrać nie mogę, denerwujące strasznie. I muszę się pobawić plikami i ogólnie pogrzebać, żeby naprawić ten problem.
Awatar użytkownika
Dziab_Dziab
Stalker

Dołączenie: 17 Sty 2013, 20:09
Ostatnio był: 02 Sie 2017, 16:59
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: SPSA14
Kozaki: 23

Postprzez Terminus w 17 Maj 2013, 16:16

Biurokracja i niedokształceni oraz niedowartościowani prawnicy pozatrudniani hurtem w krakowskich urzędach, przez których "zwięzły" opis techniczny do budynku urósł już do 50stron. Nie licząc 100stron załączników do projektu.
Do projektu musi być załączone oświadczenie, że projekt jest zgodny z prawem i przepisami. Co tam. Muszę pisać teraz takie oświadczenie prawie pod każdym punktem opisu, bo przecież dla prawnika z oświadczenia całościowego nie wynikają poświadczenia poszczególnych części :facepalm:
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez Juhas w 17 Maj 2013, 16:51

Pierwszą rzeczą jest to, że jeden papierek (tak chodzi mi o matury) decyduje o moim przyszłym życiu (jako, że chcę studiować w dość bliskiej przyszłości). Oczywiście egzamin, który ma nas "wyselekcjonować" jest potrzebny, jednakże wolałbym, żeby pod uwagę były brane też inne sprawy. W innych krajach np. patrzą się na całe 3 lata pracy danej osoby, jak pomagała, w czym brała udział. Tam od razu widać komu się coś chce, a kto to wszystko olewa.
Kolejną jest to, że.. nie chciałbym zostać w Polsce, aby pracować. A powinno być zupełnie odwrotnie. Oprócz tego, że się tu urodziłem i krajobraz mi się podoba (klimat nie do końca, jako że zimą łapie mnie trochę dół) to wolałbym pracować za granicą. Studia też mógłbym wybrać zagraniczne, ale szczerze potrzeba kasę (tak, wiem nie wszędzie, ale mimo wszystko coś trzeba mieć), daleko od rodziny (która przeważnie daje wsparcie) i kumpli, a to wszystko trochę mnie odstrasza. A medycyna w Polsce jest dość ceniona zagranicznie :) I tu jest ta kropka, czemu zupełnie nikt nie chce zatrzymywać tych najbardziej ambitnych ludzi w Polsce? Tak wielu już wyjechało, a to dlatego, iż dostawali na prawdę świetne propozycje pracy i jej warunków.
Tak sobie ostatnio o tym myślałem, ale mimo wszystko będę się starał jak najlepiej przebrnąć przez wszystkie trudności :x A może dodam na końcu; jestem zadziwiony postawą ludzi. Wiele osób narzeka, a nic z tym nie robi. Przecież to my jesteśmy "kowalami swojego losu". Zawsze można coś zmienić, trzeba tylko chcieć. Żyją oni jakby w amoku, takiej rutynie, która nie pozwala im na nic innego. Idą do pracy, przychodzą, jedzą, idą spać -> tak większość życia im przemija. Dlatego nie biorąc z nich przykładu chciałbym sam kierować to co robię, pomagać ludziom(dlatego też idę na medycynę, co jest związane z moimi zainteresowaniami) i mieć bardzo ciekawe życie.

Za ten post Juhas otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive scigacz1975.
Awatar użytkownika
Juhas
Kot

Dołączenie: 04 Cze 2012, 16:06
Ostatnio był: 22 Sie 2014, 23:01
Frakcja: Naukowcy
Kozaki: 6

Postprzez Kuballa44 w 17 Maj 2013, 21:04

Juhas, też sie boje zostania takim szarym cyborgiem napędzającym szare państwo.
Wpieniają mnie ludzie w klasie. W szkole. Nie wszyscy. Ale... cholera. Laski które tylko siedzą na telefonie, i myślą o sobotnich imprezach. Przychodzące w spodenkach w których widać pół tyłka. Nie, nie jestem gejem, ale kuźwa, do szkoły by mogła choć trochę pozorów przyzwoitości zachować. Typy, którzy do szkoły idą tylko po to żeby zmontować się na jaranie, i zaje*ać pałę. Codziennie. Ci ludzie nie myślą wcale o przyszłości. Tylko dzień dzisiejszy, tylko impreza, i tylko znajomi. Boże, i oni mają stanowić za jakiś czas siłę tego narodu? :facepalm: :facepalm: :facepalm: Wpieniają mnie te temperatury. Nienawidzę upałów. Zdycham, tracę moc. Połamanie wedki też mnie nie pocieszyło...
Słowa były niegdyś czarami i do dziś słowo zachowało coś ze swej siły czarodziejskiej. Słowami może człowiek uszczęśliwić lub doprowadzić do rozpaczy, słowami nauczyciel przenosi na uczniów swą wiedzę, słowami mówca porywa słuchaczy, decyduje o ich sądach i rozstrzygnięciach. -Freud.

Za ten post Kuballa44 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Damianox.
Awatar użytkownika
Kuballa44
Beta Tester

Dołączenie: 12 Wrz 2009, 08:21
Ostatnio był: 02 Gru 2025, 19:29
Miejscowość: Prawie że Koszalin.
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 297

Postprzez utak3r w 17 Maj 2013, 22:37

Termi, ja nigdy nie zapomnę, jak oddawaliśmy elektrykę i sieć w nowym budynku ZUSu w Koszalinie - dokumentacja gniazdek (pomiary każdego z nich, no i plany), która musiała być wydrukowana w trzech fizycznych, papierowych egzemplarzach, jak ją sortowaliśmy, rozłożoną na podłodze, zajmowała całe niemałe pomieszczenie... :facepalm:

K44... pamiętam, że też non stop robiliśmy imprezy, jaraliśmy towar i chlaliśmy... ale fakt, że w tak zwanym międzyczasie zdążyliśmy też i parę innych rzeczy zrobić.

A upałów też nienawidzę, bardzo źle je znoszę :/ wolę siarczyste mrozy - przynajmniej wiem, jak z nimi walczyć.
Sooner or later, you will meet the Undertaker...
Awatar użytkownika
utak3r
Modder

Dołączenie: 11 Lis 2009, 18:15
Ostatnio był: 02 Sie 2025, 22:51
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 376

Postprzez Universal w 17 Maj 2013, 23:32

[zdezaktualizowane poglądy z których nie chce mi się po latach tłumaczyć] + [niepotrzebny komentarz, którego po latach bym nie napisał]
Ostatnio edytowany przez Universal, 02 Lis 2025, 14:46, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: Wczoraj, 09:27
Miejscowość: Poznań
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1051

Postprzez Tajemniczy w 18 Maj 2013, 07:56

Juhas napisał(a): I tu jest ta kropka, czemu zupełnie nikt nie chce zatrzymywać tych najbardziej ambitnych ludzi w Polsce? Tak wielu już wyjechało, a to dlatego, iż dostawali na prawdę świetne propozycje pracy i jej warunków.

Tu masz rozwiązanie swojego pytania
http://pl.wikipedia.org/wiki/Drena%C5%B ... 3zg%C3%B3w
Ale nie przejmuj się tak jest w wielu krajach świata np w Chinach w większości krajów byłego bloku socjalistycznego.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez Terminus w 18 Maj 2013, 08:20

Zapłać młodemu, zdolnego absolwentowi tyle co firma na zachodzie żeby go zatrzymać w kraju, kiedy tobie z wykonaną pracę płacą 1/4 tego co na zachodzie. Ot i cała filozofia.
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez Nyguz w 18 Maj 2013, 11:38

Mnie ostatnio zaczęła wkurzać plaga "Minecraftowców" na YouTube. Do gry nic nie mam, sam lubię popykać od czasu do czasu, ale to co się dzieje na YT to jest już plaga. Co odpalam stronę, to minimum 8 miniaturek z filmem z minecrafta i głupie tytuły typu: "Kwadratowy dzień", "Kanciasty dzień", "Okrągła noc"... No szlak mnie trafia... 90% tych ludzi to gimbaza, albo nawet podstawówka, gdzie mutacja jeszcze nie zawitała... I każdy to samo. Budujemy dzisiaj zamek, budujemy dzisiaj zagrodę, budujemy dzisiaj pomnik...
I nawet nie wiadomo kto zaczął ^^ Słynny JJoker, idol małolatów i Bóg Minecrafta, wywalił kutasa na widzów (ponad 200 000) i z partnerstwa teraz zbiera kasę... I każdy chce być taki jak on. Spamuje gównianymi filmikami z gry, którą już każdy rzyga, żeby zdobyć jak najwięcej widzów, dostać partnerstwo i kosić $$$...
I żeby to było coś kreatywnego, a to w kółko ten sam szablon powielany przez następne pokolenia kretynów, który będzie dalej powielany przez następnych kreatywnych kretynów, którzy będą myśleć, że wymyślili coś zajebistego, a brutalną prawdą jest to, że ktoś wymyślił to w 2008 roku co potwierdzi ich kretynizm.

Drugie co mnie definitywnie
:

wku*wiło
to komunie 2013... Rodzicom, zwłaszcza matką zaczyna po prostu odpier*alać... Dziewczynki 8 letnie w sukniach jak do ślubu, ledwo chodzą bo to ciężkie, obcasy jak u modelek, 1000 spinek we włosach... Jedna babka na necie chwaliła się, że kupiła synowi garnitur za 1799 zł i buty za 699 ze skóry... Ale to już ch*j. Słuchajcie dalej.
Jedna "mamusia" napisała na necie, że syn dostał na komunię 2500 zł i ona prosi o radę bo nie wie co ma sobie kupić za to. SOBIE. I wymienia, a może buciki, albo sukienkę, albo wyjazd na wakacje, albo tydzień w SPA... No ja to bym chyba ją oczami znokautował.
I ta wojna zbrojeń, które ku*wa dziecko będzie ładniej wyglądać i którzy rodzice będą bardziej zazdrościć. A prezenty? Quady dla 8 latków na komunię? QUADY? Playstation 3? Tablety? Laptopy? Tak się niszczy dzieciństwo... Ja dostałem rower, łańcuszek, pismo święte, pamiątkę komunii i zegarek, a za kasę kilka lat później rodzice wyremontowali mi pokój i co? Źle? A teraz?! W dupach się poprzewracało i tyle.
CPU: i7 7700 GPU: Gigabyte RTX2060 Super RAM: 16GB DDR4 PSU: Be-Quiet 750W
Ludzie wierzą w to, że system zmieni sytuację w miastach... kiedyś wierzyli, że Ziemia jest płaska.

Za ten post Nyguz otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Gizbarus, STALKIER998, KOSHI, Tajemniczy, Wunderwaffe, Juhas, Tormentor.
Awatar użytkownika
Nyguz
Weteran

Dołączenie: 26 Mar 2010, 13:52
Ostatnio był: 19 Kwi 2025, 20:20
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 113

Postprzez Pangia w 18 Maj 2013, 12:29

Pangia (mistrzowie.org) napisał(a):Ku♥wa, ja dostałem medalik i 8 stów, z czego 5 poszło na rower i jakoś nie płakałem po Komunii, a teraz gówniarzeria to po kilka tysięcy na rękę, jakieś laptopy, tablety, skutery, quady... Chybabym chrzestnemu wyje♥ał, jakby takie coś przywiózł na Komunię.

A co do Minecrafta to nie wiem, czym się tu podniecać. Jako laik widzę to jako Garry's Mod dla niedouczonych z grafiką na poziomie Tetrisa i wymaganiami na poziomie GTA IV.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 853

Postprzez The Witcher w 18 Maj 2013, 13:18

Wymagania na poziomie GTA IV? Daj spokój, mój brat gra w Minecrafta na laptopie na którym w takim Wieśku 1 była 1 klatka na parę minut (dosłownie), GTA SA ledwo chodzi na minimalnych ustawieniach, a GTA IV nawet by się tam zainstalować nie chciało. :P Po prostu im więcej zasobów (ramu głównie) tym więcej gra będzie chciała wykorzystać a i tak Minecraft ma domyślnie spore ograniczenia nałożone.
The Witcher
Legenda

Dołączenie: 31 Lip 2008, 09:03
Ostatnio był: 11 Gru 2025, 13:48
Ulubiona broń: --
Kozaki: 329

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość