[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez Major N w 18 Maj 2013, 19:10

A cały folder czy tylko plik w nim ?
Przyznam że jestem zielony w tych tematach .
:

Chroń Mnie Mój Panie, Bo z Frontu Dziś Nie Wracam.
Awatar użytkownika
Major N
Kot

Dołączenie: 28 Sty 2012, 12:47
Ostatnio był: 24 Kwi 2016, 18:16
Miejscowość: bdg
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 1

Reklamy Google

Postprzez Tajemniczy w 18 Maj 2013, 19:13

Wrzucasz to co jest w czerwonej elipsie ten plik z notatnika
Image
Mam nadzieję że pomogłem :D .

Za ten post Tajemniczy otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Major N.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez X2stalker2X w 19 Maj 2013, 12:59

Dzięki za odpowiedź.A tak w ogóle to jak będę miał te 9000xp to kogo będę mógł wziąć do grupy, bo na razie mam mrówke.Jestem samotnikiem jak by co.
Awatar użytkownika
X2stalker2X
Kot

Dołączenie: 18 Maj 2013, 16:26
Ostatnio był: 24 Lip 2013, 12:54
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: -8

Postprzez Juraszka w 19 Maj 2013, 13:17

X2stalker2X napisał(a):Dzięki za odpowiedź.A tak w ogóle to jak będę miał te 9000xp to kogo będę mógł wziąć do grupy, bo na razie mam mrówke.Jestem samotnikiem jak by co.

Wbijasz 9000 XP, idziesz spać, wybierasz perka "Dowódca", idziesz do Składu do Barmana i będzie u niego kwestia dialogowa - jeśli dobrze pamięta, co dalej nie wiem, bo nigdy nie lubiłem towarzystwa (trochę jak Miś w Ołowianym Świecie xD)

X2stalker2X napisał(a):Panowie mam takie pytanie.
Czy jest jakaś data(konkretna) na aktualizacje która doda możliwość dołączenia do monolitu, lub wojska?
A w ogóle da się mieć 2-giego kompana jak się jest samotnikiem???? :?:

Do wojska nie ma i nie będzie nigdy.
Do Monolitu (ku chwale Monolitu!) będzie możliwość dołączenia w punkcie kulminacyjnym fabuły.

Po raz kolejny opisze jak to jest:
a) Freeplay jako samotnik
b) Fabuła dzieląca się na 3 części:
1. Fabuła frakcji: Dołączamy do frakcji i wykonując zadania zdobywamy kolejno tereny Zony
2. Punkt kulminacyjny: Ważne wydarzenie w którym wybieramy jedną z dwóch ścieżek (dołączamy do Monolitu lub zostajemy przy swojej frakcji)
3a. Jako członek Monolitu, bronimy elektrowni przed naszą poprzednią frakcji, po czym dokonujemy "inwazji" i podobnie jak w 1. ale jako Monolit, walczymy od dominację w Zonie (walczymy tylko z jedną dużą frakcją, która będzie lepiej wyposażona niż my, więc będzie trudno)
3b. Jako członek swojej frakcji, walczymy o Limańsk, przechodzimy przez szpital i dokonujemy ostatecznej inwazji na elektrownie.
KONIEC - w nagrodę otrzymujemy freeplay, w którym już nie ma nic do roboty bo cała Zona jest nasza, jedynie walka z mutantami i zadania poboczne.
Związki na odległość to ch*j, a czołgi same się nie zatankują, pamiętaj.
Wave

Zostawiasz wóz na parkingu pod Tesco i jedziesz do sąsiedniego miasta to ch*j wie co się z nim może stać.
Wave

Za ten post Juraszka otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive X2stalker2X.
Awatar użytkownika
Juraszka
Łowca

Dołączenie: 21 Cze 2010, 11:08
Ostatnio był: 21 Lut 2020, 16:06
Miejscowość: Gniezno
Kozaki: 70

Postprzez X2stalker2X w 19 Maj 2013, 16:59

Ej a po co są ci w ludzie w barze na wysypisku z wszystkich frakcji?
Awatar użytkownika
X2stalker2X
Kot

Dołączenie: 18 Maj 2013, 16:26
Ostatnio był: 24 Lip 2013, 12:54
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: -8

Postprzez Major N w 19 Maj 2013, 17:12

X2stalker2X napisał(a):Ej a po co są ci w ludzie w barze na wysypisku z wszystkich frakcji?

Z tego co wiem to jest zebranie frakcji. Jak masz wyskoką reputacje u samotników to barman daje info o planach danej frakcji.
:

Chroń Mnie Mój Panie, Bo z Frontu Dziś Nie Wracam.
Awatar użytkownika
Major N
Kot

Dołączenie: 28 Sty 2012, 12:47
Ostatnio był: 24 Kwi 2016, 18:16
Miejscowość: bdg
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Postprzez Wojak w 19 Maj 2013, 21:32

Tak naprawdę to Skład jest punktem neutralnym, zakazane są tam wojaczki i przedstawiciele wszystkich frakcji załatwiają tam swoje interesy. Coś jak stacja Janów w Zewie Prypeci.
Oceniasz zbyt prędko.
Awatar użytkownika
Wojak
Stalker

Dołączenie: 23 Paź 2009, 22:37
Ostatnio był: 14 Lip 2021, 16:25
Miejscowość: Wielkie Równiny
Kozaki: 37

Postprzez Pangia w 19 Maj 2013, 21:54

Gdyby tylko jeszcze podczas emisji wrogie frakcje i wojsko tam się nie pchało i nie strzelało do gracza, ignorowane przez resztę stalkerów (nawet, jeśli sami obrywają), to byłby to prawie Janów.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Kozaki: 853

Postprzez Tajemniczy w 19 Maj 2013, 21:59

Strzelało? Do mnie nikt w barze w Składzie nie strzela, jak jest emisja to także więc nie wiem z jakiej paki mają do ciebie strzelać. Nawet jak ci co są w barze są wrodzy to i tak nie strzelają.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Kozaki: 517

Postprzez Juraszka w 19 Maj 2013, 22:06

Każdy z tych NPCtów ma mieć jakąś specjalną funkcję - zadania poboczne czy głowne do kampanii, ale z powodów oczywistych (brak dodanej fabuły) tworzą "wypełnienie" baru tylko.
Jedynie wojskowi mają już jakąś funkcje - od nich można kupić takie fajne urządzonka i kody do nich, o swoim terminie ważności sprawiające, że śmigłowiec nas nie atakuje (działa z kompanami), do "odczytuje" nas za wojskowych - o ile nie zaczniemy strzelać lub co gorsza, kompan zapomni, że nie ma strzelać (jeśli ma RPG)

Nie muszę chyba mówić, że jestem fanem pierwszej wizji Zony - takiej jak jest w "Ołowianym Świcie" nawet. Dla mnie wszystkie stalkery są za tłoczne... jakbym potrafił modować... ehhh.... :|

@UP chodziło mu, że ktoś wrogi musiał go gonić i chowając się w składzie nie pomagali mu.
Albo ma starą wersję moda (bez poprawki) że w składzie wszyscy do siebie strzelają...
Związki na odległość to ch*j, a czołgi same się nie zatankują, pamiętaj.
Wave

Zostawiasz wóz na parkingu pod Tesco i jedziesz do sąsiedniego miasta to ch*j wie co się z nim może stać.
Wave

Za ten post Juraszka otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive vonPuzon2.
Awatar użytkownika
Juraszka
Łowca

Dołączenie: 21 Cze 2010, 11:08
Ostatnio był: 21 Lut 2020, 16:06
Miejscowość: Gniezno
Kozaki: 70

Postprzez vonPuzon2 w 20 Maj 2013, 08:37

Witam mam zainstalowaną, od dawna, wersję 3.5 tego moda, i mam pytanko czy muszę ściągać całą nową wersję czy istnieje jakiś patch 3.5 do 3.8, i czy jest gdzieś dostępny change log co zostało zmienione w nowej wersji.
vonPuzon2
Kot

Dołączenie: 11 Maj 2013, 09:10
Ostatnio był: 23 Maj 2013, 10:53
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: SPSA14

Postprzez igla2008 w 20 Maj 2013, 09:23

Musisz pobrać wersję 3.8 gdyż jest w niej wymagana nowa gra. Nie ma żadnego patcha.
http://forum.wojnyfrakcji.org/forum/index.php http://www.wojnyfrakcji.cba.pl/index.php :D Dziękuje dobranoc... znowu padło :D To już się robi tragiczne. Jak można cały czas tak nieudolnie tym zarządzać... Ale tak to jest jak cały czas te same osoby trzymają stołki choć dawno żadnych pomysłów już nie mają.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Dołączenie: 20 Sty 2012, 00:45
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 10:32
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 48

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości