Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez Tajemniczy w 18 Maj 2013, 14:06

Nyguz napisał(a):Drugie co mnie definitywnie
:

wku*wiło
to komunie 2013... Rodzicom, zwłaszcza matką zaczyna po prostu odpier*alać... Dziewczynki 8 letnie w sukniach jak do ślubu, ledwo chodzą bo to ciężkie, obcasy jak u modelek, 1000 spinek we włosach... Jedna babka na necie chwaliła się, że kupiła synowi garnitur za 1799 zł i buty za 699 ze skóry... Ale to już ch*j. Słuchajcie dalej.
Jedna "mamusia" napisała na necie, że syn dostał na komunię 2500 zł i ona prosi o radę bo nie wie co ma sobie kupić za to. SOBIE. I wymienia, a może buciki, albo sukienkę, albo wyjazd na wakacje, albo tydzień w SPA... No ja to bym chyba ją oczami znokautował.
I ta wojna zbrojeń, które ku*wa dziecko będzie ładniej wyglądać i którzy rodzice będą bardziej zazdrościć. A prezenty? Quady dla 8 latków na komunię? QUADY? Playstation 3? Tablety? Laptopy? Tak się niszczy dzieciństwo... Ja dostałem rower, łańcuszek, pismo święte, pamiątkę komunii i zegarek, a za kasę kilka lat później rodzice wyremontowali mi pokój i co? Źle? A teraz?! W dupach się poprzewracało i tyle.

Też pamiętam swoją komunię-dostałem rower "składak"(niedawno dopiero skończył swój żywot),krzyżyk,Biblię i bodajże 5 stów od babci za które kupiłem sobie encyklopedię do nauki.Takie czasy były moje państwo... I jakoś przeżyłem a teraz to na komunie to się wydaje jak na ślub. Też wpienia mnie ten komunijny "wyścig szczurów", i ludzie powoli zapominają o prawdziwym sensie Komunii Świętej.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Reklamy Google

Postprzez utak3r w 18 Maj 2013, 14:11

Universal napisał(a):a wiadomość o planowanej likwidacji slimów i mentoli idzie ukradkiem

Jak ukradkiem, jak od kilku miesięcy toczy się o to wojna i rozróba...

Nyguz napisał(a):Rodzicom, zwłaszcza matką zaczyna po prostu odpier*alać... Dziewczynki 8 letnie w sukniach jak do ślubu, ledwo chodzą bo to ciężkie, obcasy jak u modelek, 1000 spinek we włosach...

Prawda. Dlatego, gdy moja córka szła, cała grupa była w albach - zarówno dziewczynki jak i chłopcy. I po sprawie, nie było tego chorego wyścigu chorych matek. No ale niestety nie wszędzie tak jest...
Sooner or later, you will meet the Undertaker...
Awatar użytkownika
utak3r
Modder

Dołączenie: 11 Lis 2009, 18:15
Ostatnio był: 02 Sie 2025, 22:51
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 376

Postprzez Voldi w 18 Maj 2013, 14:20

Ad. komunii: jak sprawić, żeby organista szczęki szukał w kruchcie kościoła? Zapytać dzieci, ile dostały na komunie. Były dwie odpowiedzi: 3850zł i prawie 4500zł ... Więcej osób szef nie raczył spytać. Ja, raptem dekadę temu, dostałem gówniany rower z kauflanda, trochę papierów, słodycze i samochód zdalnie sterowany, który podczas pokonywania zakrętów na klatce (jakiś miesiąc później) nieopatrznie spadł z czwartego piętra :E
Tyle kasy dostać, spoko, ale jak zapytałem organizującą cały bajzel zakonnicę, czy rodzice zgodzą się na śpiewaczkę (koleżanka chce sobie dorobić do wyjazdu w wakacje) za 150zł, to powiedziała, że raczej to za dużo, bo jest bardzo mało dzieci. Faktycznie, 18 dzieciaków, co daje koło 8,50zł od "dziecka" (rodziców), to "za dużo". A nu ich wszystkich w piz*u, mi i tak zapłacili.
Image
Awatar użytkownika
Voldi
Ekspert

Dołączenie: 29 Gru 2011, 11:11
Ostatnio był: 30 Maj 2024, 11:26
Miejscowość: Kraków/Hajnówka
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 426

Postprzez Tajemniczy w 18 Maj 2013, 14:24

Nyguz napisał(a):Mnie ostatnio zaczęła wkurzać plaga "Minecraftowców" na YouTube. Do gry nic nie mam, sam lubię popykać od czasu do czasu, ale to co się dzieje na YT to jest już plaga. Co odpalam stronę, to minimum 8 miniaturek z filmem z minecrafta i głupie tytuły typu: "Kwadratowy dzień", "Kanciasty dzień", "Okrągła noc"... No szlak mnie trafia... 90% tych ludzi to gimbaza, albo nawet podstawówka, gdzie mutacja jeszcze nie zawitała... I każdy to samo. Budujemy dzisiaj zamek, budujemy dzisiaj zagrodę, budujemy dzisiaj pomnik...
I nawet nie wiadomo kto zaczął ^^ Słynny JJoker, idol małolatów i Bóg Minecrafta, wywalił kutasa na widzów (ponad 200 000) i z partnerstwa teraz zbiera kasę... I każdy chce być taki jak on. Spamuje gównianymi filmikami z gry, którą już każdy rzyga, żeby zdobyć jak najwięcej widzów, dostać partnerstwo i kosić $$$...
I żeby to było coś kreatywnego, a to w kółko ten sam szablon powielany przez następne pokolenia kretynów, który będzie dalej powielany przez następnych kreatywnych kretynów, którzy będą myśleć, że wymyślili coś zajebistego, a brutalną prawdą jest to, że ktoś wymyślił to w 2008 roku co potwierdzi ich kretynizm.

To to po prostu moda. Kiedyś dzieci jarały się Tibią w 2D i rozbijały matkom głowy krzesłami, teraz podniecają się pikselozą na poziomie Wolfensteina3D i robią z siebie debili na YT. A jak to bywa z modą w końcu minie.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Kozaki: 517

Postprzez Pangia w 18 Maj 2013, 14:27

Voldi napisał(a):Ja, raptem dekadę temu, dostałem gówniany rower z kauflanda, trochę papierów, słodycze i samochód zdalnie sterowany, który podczas pokonywania zakrętów na klatce (jakiś miesiąc później) nieopatrznie spadł z czwartego piętra :E

Cholera... Ja też miałem komunię 10 lat temu - 11.05.2003... Nie wiem czemu, ale uświadomiło mi to, że jestem stary. Gdyby nie fakt, że babka od PKM-u ma nie po kolei w głowie i w konsekwencji właściwie całej klasie grozi poprawka z przedmiotu, powiedziałbym, że chyba nie mam ważniejszych problemów na głowie.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Kozaki: 853

Postprzez Gizbarus w 18 Maj 2013, 14:42

Wkurzyły mnie linki na balkonie, balkon sam w sobie, czy cholera wie, jaką rzecz powinienem obarczyć winą... Skutek jest jednak taki, że świeżo wyprane koszule, które tam wywiesiłem, po wyschnięciu i zdjęciu okazały się być upieprzone w kilku losowych miejscach - kołnierzyk, rękaw, plecy... Noż jasna cholera! Oczywiście nie miałem koszuli dziś, kiedy właśnie była mi potrzebna :facepalm: Drugie pranie w toku...
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 17 Sty 2026, 10:14
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Postprzez Universal w 18 Maj 2013, 15:53

utak3r napisał(a):
Universal napisał(a):a wiadomość o planowanej likwidacji slimów i mentoli idzie ukradkiem

Jak ukradkiem, jak od kilku miesięcy toczy się o to wojna i rozróba...

Ledwo co to widać. Przez te kilka miesięcy to jest dosłownie druga wiadomość o tym. Nikt z ludzi których znam nie wiedział o tym, więc znają to tylko bardzo zainteresowani - i to raczej producenci, niż konsumenci. A teoretycznie to konsumenci wywarliby większy wpływ na ewentualną decyzję, bo rządzący - coś czuję - kiwają się od wywierania wpływu na Brukselę.
Ostatnio edytowany przez Universal, 02 Lis 2025, 14:46, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: Wczoraj, 09:27
Miejscowość: Poznań
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1051

Postprzez marcel w 19 Maj 2013, 23:08

Pamiętacie mojego pająka, Stefana? Zdechł dzisiaj, sku*wysyn jeden. A ja mu robaki kupiłem w zoologicznym! 11zł mnie kosztowały! Wziął się i wypizgnął z życia, dziad. To raz.

Dwa, wku*wia mnie chamstwo kierowców warszawskiego ZTMu. Zazwyczaj to ja wyrozumiały jestem, jeździć 8 godzin po tym mieście? Można wścieku dostać. Ale czasami już siły na wyrozumiałość nie wystarcza. A już nie daj Bóg z takim zacząć rozmowę...
>>> Wenn ist das Nunstück git und Slotermeyer? Ja! ... Beiherhund das Oder die Flipperwaldt gersput. <<< ~ Ernest Scribbler

Za ten post marcel otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Universal, ZiomB, Cysiu.
marcel
Opowiadacz

Dołączenie: 31 Lip 2007, 17:48
Ostatnio był: 29 Paź 2020, 15:47
Kozaki: 193

Postprzez wycinka98 w 19 Maj 2013, 23:39

mnie wpienia tak: nauczyciele w szkole; 4 z geografii; kiedy ktoś zaczepia moją dziewczynę; jak ktoś mnie naśladuje i jak mi się gra zawiesza. więcej by tego było, ale to są najważniejsze :)

Za ten post wycinka98 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive kolokolo98,
Negative Voldi.
Awatar użytkownika
wycinka98
Kot

Dołączenie: 23 Maj 2011, 20:09
Ostatnio był: 22 Maj 2013, 18:11
Miejscowość: Bytonia
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: -4

Postprzez STALKIER998 w 20 Maj 2013, 17:15

Ostatnio wprowadzili się do mieszkania w bloku "sąsiedzi" studenci, więc jest głośno, zwłaszcza w nocy i spać nie można. W dodatku palma im odbiła i postanowili firanki z okien na klatce pozrywać, co poskutkowało wezwaniem dzielnicowego ale i tak nic to nie daje. A jako wisienka na torcie cały czas wali fajkami i alkoholem na klatce schodowej mimo widocznego zakazu. To jest po prostu porażka. Mocno wpieniająca porażka. :mad:
[Edit]
Można coś z tym zrobić oprócz wezwań dzielnicowego ?
Awatar użytkownika
STALKIER998
Tropiciel

Dołączenie: 10 Kwi 2012, 18:08
Ostatnio był: 15 Paź 2020, 20:24
Miejscowość: Gdańsk
Frakcja: Wolność
Kozaki: 47

Postprzez Kpuc w 20 Maj 2013, 17:26

Jak nie wejdziesz na imprezę i im nie wtrynisz to pewnie nic, takie pępki świata zawsze się wywiną. Sam mam takich sąsiadów, na szczęście kilka pięter nad sobą raz na miesiąc robią imprezę że cały blok chodzi, a po imprezie pod blokiem lezą zjarane kolumny. Kolejny sąsiad prowadzi mały sklepik ale co piątek/sobota wieczorem w lato pali ten swój mocarny sprzęt audio, najgorsze jest to że przy zamkniętych oknach dudni mi w pokoju, a przy otwartych nie da się spać.
Cały problem w tym że waliło by mnie to, jak bym mógł siedzieć, ale mam albo prace albo szkolę w weekendy i muszę iść spać.
Image
Awatar użytkownika
Kpuc
Legenda

Dołączenie: 06 Paź 2010, 09:10
Ostatnio był: 22 Gru 2024, 23:44
Miejscowość: zona
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 285

Postprzez Woland w 21 Maj 2013, 21:49

Mam zwyczaj pisać z schowaną (całkowicie!) klawiaturą. Pewnie każdy z was tak już ma zresztą ;)
W czym rzecz? W grach steamowych screen to F12. Blisko F12 jest przycisk "Power" :mad: :/
Ten przycisk wymyślił jakiś geniusz zła chyba :/
Woland
Legenda

Dołączenie: 26 Sie 2010, 11:18
Ostatnio był: 28 Mar 2019, 00:05
Kozaki: 10

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości