[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez zeus123123 w 29 Maj 2013, 17:22

Ale także nie mogę się ruszać ani włączyć menu gry. Jak to wyjaśnicie?
zeus123123
Kot

Dołączenie: 25 Maj 2013, 20:51
Ostatnio był: 16 Sie 2017, 01:11
Frakcja: Zombie
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 1

Reklamy Google

Postprzez Idealny w 29 Maj 2013, 18:23

Reinstal gry, a potem zainstaluj moda zgodnie z instrukcją z pierwszego postu i powinno być ok.

Za ten post Idealny otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive zeus123123, frosth.
Awatar użytkownika
Idealny
Tropiciel

Dołączenie: 08 Cze 2012, 15:24
Ostatnio był: 04 Sty 2018, 20:55
Miejscowość: Kordon
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 32

Postprzez MrFler w 29 Maj 2013, 18:44

@zeus123123 - nie chcę nic sugerować, ale problem z niemożnością ruchu czy włączenia menu gry pojawia się w świeżo zainstalowanych PIRACKICH wersjach gry (sam taką miałem jak mi płytka padła)...
Jeśli moderatorzy się zgodzą, podam sposób rozwiązania problemu...
If you see the flash, it's already too late...
"Go out there and give them hell, you were born to do this"
S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky The Faction War - Kompani - skąd i kiedy "zdobyć" http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?f=48&t=9412&start=7956#p274865
Awatar użytkownika
MrFler
Stalker

Dołączenie: 30 Paź 2011, 15:12
Ostatnio był: 03 Paź 2024, 13:30
Miejscowość: Złocieniec
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 21

Postprzez zeus123123 w 29 Maj 2013, 23:11

Wszystko już jest dobrze zainstalowałem na nowo moda i jest ok. :D (tylko mi gra muli)

*

MrFler gra niebyła zainstalowana "świeżo" jak ty to powiedziałeś.

Uwagi moderatora:

Kolejny double post - warn.
zeus123123
Kot

Postprzez zeus123123 w 29 Maj 2013, 23:14

MrFler gra nie była zainstalowana "świeżo" jak ty to powiedziałeś.
Ostatnio edytowany przez zeus123123 02 Cze 2013, 06:20, edytowano w sumie 2 razy
zeus123123
Kot

Postprzez StalkerCell w 30 Maj 2013, 11:17

Smoqu, myślałeś nad rozszerzeniem punktów 'ekspa' ? Chodzi mi o to, że jak wybierzemy sobie jakąś zdolność (te po 9000 XP), to żeby ją jeszcze ulepszać.
Awatar użytkownika
StalkerCell
Weteran

Dołączenie: 17 Lut 2013, 17:06
Ostatnio był: 20 Gru 2024, 02:53
Miejscowość: Paniewo
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 57

Postprzez Tajemniczy w 30 Maj 2013, 11:49

Smoqu mówił kiedyś że będzie możliwość rozwijania umiejętności ale to pewnie w następnej wersji.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez Juraszka w 30 Maj 2013, 13:13

Propozycje dodania większej ilości poziomów padał wiele razy a Smoq sam stwierdził, że jest ich mało ale to z jakiegoś powodu tak było... gdy próbował dodać przypomniało mu się, że silnik gry ogranicza to w jakiś sposób - i dla tego jak na razie są tylko 4 poziomy...

zeus123123 napisał(a):MrFler gra niebyła zainstalowana "świeżo" jak ty to powiedziałeś.

A w instrukcji, jeśli się nie mylę, jest zalecenie by instalować moda na świeżo zainstalowaną grę!
I nie pisz posta pod postem - jest opcja "Edytuj"
Ja osobiści czasami za często używam tej opcji ale wolę coś dopowiedzieć w już istniejącym poście niż pisać nowego tylko po to by przy liczniku mieć większą ilość :/

A co do niemożności poruszania się ani robienia czegokolwiek, problem ten wynika z braku przypisanych klawiszy do funkcji - sytuacja taka zdarza się gdy nie zostanie utworzony katalog gry w dokumentach, gdzie też są zdefiniowane przypisanie klawiszy, w większości przypadków tak dzieje się przy pirackich kopiach gry ale może to być też wina systemu...ale rzadko...prawie wcale...

Co do bugów, TFW ma specjalny autosave - tworzący każdorazowo nowy save, a nie nadpisujący już istniejących. Częstotliwość samemu można ustalić - 15 minut to moim zdaniem optymalna wartość, nie masz śmietnika, a w razie jakiegoś problemu tracisz 15, max 30 minut. Żeby jeszcze można było robić 3 quicksave (w 7.62 HC czy w Boiling Point tak to działa, wykonując 4. quicksave, najstarszy z pozostałej trójki jest nadpisywany)
Związki na odległość to ch*j, a czołgi same się nie zatankują, pamiętaj.
Wave

Zostawiasz wóz na parkingu pod Tesco i jedziesz do sąsiedniego miasta to ch*j wie co się z nim może stać.
Wave

Za ten post Juraszka otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive MrFler.
Awatar użytkownika
Juraszka
Łowca

Dołączenie: 21 Cze 2010, 11:08
Ostatnio był: 21 Lut 2020, 16:06
Miejscowość: Gniezno
Kozaki: 70

Postprzez Dark Dante w 30 Maj 2013, 18:30

Gram w moda już dość długi czas ale nadal nie wiem po co w radiu są funkcję "Oddziały" i "Zarządzanie", mógłby mnie ktoś oświecić?
Zona ma swoje tajemnica, Ty musisz je poznać.

Dark Dante
Wygnany z Zony

Dołączenie: 29 Kwi 2013, 18:48
Ostatnio był: 28 Cze 2015, 23:23
Miejscowość: Zona
Frakcja: Powinność
Kozaki: 12

Postprzez frosth w 30 Maj 2013, 20:16

@Juraszka "świeżo" w tym przypadku czytaj jako nie całkiem legalnie.
@Zeus123123 "niebyło" w tym i każdym innym przypadku pisz zawsze oddzielnie:)
edit
Ten mod katuje procesor jeśli zainstalowałeś wersję z Atmosfear dodatkowo bardziej obciążasz cpu+gpu+ram. Nie wiele da się zrobić poza pogorszeniem grafiki(i to nie zawsze pomaga).

I brawo dla Idealnego bo zamiast gadać o tym jakim to Zeus jest piratem po prostu powiedział co ma człowiek zrobić żeby gra działała.
Nie rozumiem tego natręctwa legalności bo posiadając premierową (zakupioną w dniu pojawienia się w Polsce) kopię gry, używam "@#$!" i nic nie dzieje się z grą złego. Poza tym, że jest ciszej o około 70dB i gra uruchamia się 2x szybciej(sory za OT) Jestem "@#$#!" i "$%$^" mnie to obchodzi dopóki płacę Twórcom za ich pracę.

@DarkDante należysz do frakcji czy jesteś samotnikiem - w drugim przypadku radio jest nieużyteczne, w pierwszym musisz zdobyć jedną bazę wroga by używać w pełni poleceń przez radio(niech mnie "frakcyjni" poprawią jeśli się mijam z prawdą)
frosth
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2012, 15:35
Ostatnio był: 12 Kwi 2021, 09:16
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 60

Postprzez Idealny w 30 Maj 2013, 20:46

Dark Dante napisał(a):Gram w moda już dość długi czas ale nadal nie wiem po co w radiu są funkcję "Oddziały" i "Zarządzanie", mógłby mnie ktoś oświecić?

Gdy jesteś członkiem frakcji, musisz zdobyć jedną bazę przeciwnej frakcji, aby przejąć całkowite dowodzenie nad frakcją. W zakładce oddziały, będziesz miał spis wszystkich oddziałów w Twojej frakcji z takimi danymi jak np.
- Nazwa oddziału
- Liczebność oddziału
- Miejsce stacjonowania
Tym oddziałom będziesz mógł wydawać rozkazy żeby się przemieściły lub zaatakowały wybrany punkt.

W zakładce Zarządzanie, będziesz mógł ustawić, czy frakcja sama ma wydawać rozkazy jednostkom i coś jeszcze czego, niestety nie pamiętam.

frosth napisał(a):I brawo dla Idealnego bo zamiast gadać o tym jakim to Zeus jest piratem po prostu powiedział co ma człowiek zrobić żeby gra działała.

Nie ma sprawy, ksywa zobowiązuje co nie ;)
Awatar użytkownika
Idealny
Tropiciel

Dołączenie: 08 Cze 2012, 15:24
Ostatnio był: 04 Sty 2018, 20:55
Miejscowość: Kordon
Kozaki: 32

Postprzez pan kozaq w 31 Maj 2013, 10:58

Ja ostatnio mam ciągle problemy z Zębem (handlarzem bandytów). Gdy chcę do niego zagadać "Szukam pracy" wykopuje mnie do pulpitu. Wyjście z lokacji i wejście do niej nic nie daje.

Log (końcówka)
:

Kod: Zaznacz wszystko

FATAL ERROR

[error]Expression    : fatal error
[error]Function      : CScriptEngine::lua_error
[error]File          : E:\priquel\sources\engine\xrServerEntities\script_engine.cpp
[error]Line          : 180
[error]Description   : <no expression>
[error]Arguments     : LUA error: ....r. - clear sky\gamedata\scripts\random_tasks.script:1049: attempt to perform arithmetic on a nil value

stack trace:

P.S. Może było to wcześniej, ale nie chce mi się przeglądać ponad 500 stron.
Image
Image
Image
Awatar użytkownika
pan kozaq
Weteran

Dołączenie: 07 Mar 2012, 15:51
Ostatnio był: 16 Lis 2024, 18:05
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 43

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości