[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez frosth w 16 Cze 2013, 23:08

@MrBishin Tylko nie zapomnij wgrać wszystkich łatek na 3.8(również na pierwszej stronie) bo będą irytujące błędy. I tak nowszej wersji nie ma...jeszcze :E
frosth
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2012, 15:35
Ostatnio był: 12 Kwi 2021, 09:16
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 60

Reklamy Google

Postprzez De Mios w 16 Cze 2013, 23:13

Ja w ogóle mam jeszcze takie inne pytanie. Są te wiadomości samotników, że zostali zaatakowani w jakimś tam miejscu i faktycznie tak jest. Zdarza się też, że ktoś pyta innych samotników o to czy droga do jakiegoś tam miejsca jest bezpieczna, bo właśnie tam zmierza. I chwilę potem ktoś mu odpowiada. Jestem bardzo ciekaw, czy my i również możemy wziąć w tym udział. Jest dana taka możliwość, żeby również rozmawiać innymi z samotnikami na odległość? Prosić o pomoc, pytać i odpowiadać na pytania czy droga jest bezpieczna (w sumie to byłby dobry motyw na zasadzkę) i tak dalej?
Awatar użytkownika
De Mios
Kot

Dołączenie: 16 Cze 2013, 20:24
Ostatnio był: 17 Lip 2013, 09:21
Miejscowość: Dąbrowa Górnicza
Kozaki: 6

Postprzez frosth w 16 Cze 2013, 23:25

Nie, nie ma. Ciężko to sobie nawet wyobrazić...wybieranie z listy rozwijanej (ponad setka punktów) miejsca docelowego i takie tam.
Edit ale jeśli stalkerzy mówią że zaatakowała ich chimera to lecisz tam i na 99% ją spotkasz. Tylko nie wiem kto komu zasadzkę zrobi :)
frosth
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2012, 15:35
Ostatnio był: 12 Kwi 2021, 09:16
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 60

Postprzez De Mios w 17 Cze 2013, 07:38

W sumie to i nadal kiedy stalker pyta czy droga jest bezpieczna (ktoś mu odpowie, że tak), to można stanąć mu na niej i też skombinować jakąś zasadzkę bez indywidualnej interakcji. Teraz to mam w planach pozabijać, także tutaj inne pytanie narodziło się, czy NPC nigdy się nie kończą? :D.
Awatar użytkownika
De Mios
Kot

Postprzez Wojak w 17 Cze 2013, 10:18

Samotnicy nigdy się nie skończą, spawnują się oni w losowych miejscach w Zonie i nic nie stanie im na przeszkodzie. Inaczej z frakcyjnymi. Zabijając ich, zmniejszasz ilość oddziałów frakcji (nowy oddział pojawia się w bazie po określonym czasie, wszystko w ustawieniach TFW), jednocześnie osłabiasz frakcję i przechylasz szalę zwycięstwa na stronę oponenta. Będąc Samotnikiem możesz nawet całkowicie zlikwidować frakcje, jednak ostateczne zajęcie bazy (permanentny blok respawnu) musi przeprowadzić któraś z frakcji.
Oceniasz zbyt prędko.
Awatar użytkownika
Wojak
Stalker

Dołączenie: 23 Paź 2009, 22:37
Ostatnio był: 14 Lip 2021, 16:25
Miejscowość: Wielkie Równiny
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 37

Postprzez De Mios w 17 Cze 2013, 10:35

A będąc samotnikiem i nie biorąc udziału w wojnach, to frakcje przejmują sobie wzajemnie punkty? I czy mogą doprowadzić tak do zniknięcia frakcji, czy raczej te przejmowanie sobie punktów jest stworzone tak, by frakcja całkowicie nie zniknęła?

I też mam jakieś pytanko odnośnie samego Stalkera. Zauważyłem, że nożem można niszczyć skrzynki. Da się jeszcze niszczyć jakieś rzeczy? Nie wiem, może jakieś ukryte przejścia? Albo inne rzeczy do niszczenia dla przedmiotów w środku?
Awatar użytkownika
De Mios
Kot

Postprzez Voldi w 17 Cze 2013, 11:26

W ShoC w Wiosce Pijawek jest domek z wejściem zabitym dechami, które można poharatać nożem/rozstrzelać. W CS za dużo nie grałem, ale myślę, że i tam powinno być parę takich przejść. A skoro w czystym CS powinny, to i w modzie również.
Image
Awatar użytkownika
Voldi
Ekspert

Dołączenie: 29 Gru 2011, 11:11
Ostatnio był: 30 Maj 2024, 11:26
Miejscowość: Kraków/Hajnówka
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 426

Postprzez De Mios w 17 Cze 2013, 13:49

Znowu pytanie ode mnie. Przebywam sobie dłuższy czas na wysypisku, rozwiązując zadania i przede wszystkim tracąc czas. Nagle słyszę helikopter i wszyscy w nogi. Chowają się, kucają aż do momentu, kiedy helikopter przeleci na drugą stronę. Coś mi się tam w modyfikacji na początku obiło o uszy, że strzelają z helikopterów - chyba jakaś frakcja - to prawda czy pic na wodę? Jak to możliwe, że stalkerzy sobie tylko kucnęli nawet nie za osłonami przed wysypiskiem (większa część w środku) i nie zostali zauważeni? I ogólnie jaki jest motyw z tym helikopterem, kto przelatuje itd. Byłby ktoś tak miły by wyjaśnić? ;d
Awatar użytkownika
De Mios
Kot

Postprzez Wojak w 17 Cze 2013, 14:13

1. Frakcje eliminują się nawzajem, toczą wony zarówno online, jak i offline (czyli nawet w lokacjach, w których nas nie ma). Już po paru godzinach gry powinieneś zauważyć efekty w zakładce "Postęp" w swoim PDA.
2. Helikopter jest wojskowy, patroluje Zonę, oraz marnuje amunicję na szwendających się stalkerów. Kucnięcie w krzakach, lub ukrycie się w budowli powinno pomóc uniknąć konfrontacji. Inni stalkerzy również stosują się do tej rady, ale jak to wygląda, to już inna sprawa. U wojskowych w Składzie można kupić transpondery, a następnie regularnie je aktualizować (wszystko odpłatnie), co sprawi, że helikopter będzie nas (włącznie z kompanem) uważał za sojuszników, czyli po prostu ignorował.
Oceniasz zbyt prędko.

Za ten post Wojak otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive De Mios.
Awatar użytkownika
Wojak
Stalker

Dołączenie: 23 Paź 2009, 22:37
Ostatnio był: 14 Lip 2021, 16:25
Miejscowość: Wielkie Równiny
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 37

Postprzez De Mios w 17 Cze 2013, 14:53

Swoją drogą w zakładce postęp są jakieś nieścisłości. Gra twierdzi, że otrzymałem 13 zadań i wykonałem 6. Właściwie to zabrałem się za trzy zadania, z czego w tej chwili wykonałem dwa. Źle to rozumiem? Część z tych informacji jest zmyślona na początek na rzecz odgrywanej postaci czy coś?

Do tego gdzie znajduje się poziom mojej postaci? O ile w ogóle poziomy istnieją. To jest ta naszywka w postępie?

I kiedy stanę się też samotnikiem? Wykonałem dwa zadania, troszeczkę już gram, ale nadal jestem najemnikiem. Muszę jeszcze dłużej pograć, więcej zadań wykonać?

Wojak, gdy tylko minie mi limit postawię Ci kozaka. Wszystko na temat i niesamowicie pomocnie ;). Oczywiście do moich pytań się przyzwyczajcie, bo jestem strasznym laikiem jeśli chodzi o Stalkera. Pierwszy raz przy nim usiadłem, choć miałem go kupionego kupę czasu temu.
Awatar użytkownika
De Mios
Kot

Postprzez MrFler w 17 Cze 2013, 15:18

1. Pierwsze zadanie jakie otrzymujesz to "ucieknij", a wykonujesz je podchodząc do Łopaty (ten stalker w Sevie, co Ci każe zamknąć jadaczkę i tłumaczy o co c'mon). Kolejne 7 zadań to "Dołącz do frakcji lub zostań samotnikiem. Stąd ta dziwna ich ilość.
2. Owszem, poziom postaci to ta naszywka ze stopniem. Obecnie są 4 poziomy (i raczej jest nieduża szansa, że będzie więcej).
3. Wykonując zadania, zabijając ludzi i mutanty, oraz kupując rzeczy od samotników (nie handlarzy, chodzi o te przedmioty co samotnicy oferują poprzez komunikat radiowy) zdobywasz punkty XP. Po osiągnięciu 1500 XP, zyskujesz 2 poziom, a jeśli nie jesteś członkiem żadnej frakcji, stajesz się automatycznie samotnikiem i możesz zrekrutować Mrówkę w Składzie (za wagonem Alika na dole), oraz jeśli masz śpiwór, po wybraniu opcji "śpij" pojawi się okno wyboru zdolności specjalnej (jednej z dwóch): pokazującej pod mapą stan zdrowia trafionego człowieka lub mutanta.
If you see the flash, it's already too late...
"Go out there and give them hell, you were born to do this"
S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky The Faction War - Kompani - skąd i kiedy "zdobyć" http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?f=48&t=9412&start=7956#p274865

Za ten post MrFler otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive De Mios.
Awatar użytkownika
MrFler
Stalker

Dołączenie: 30 Paź 2011, 15:12
Ostatnio był: 03 Paź 2024, 13:30
Miejscowość: Złocieniec
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 21

Postprzez SkullDagger w 17 Cze 2013, 15:26

MrFler napisał(a):2. Owszem, poziom postaci to ta naszywka ze stopniem. Obecnie są 4 poziomy (i raczej jest nieduża szansa, że będzie więcej).

Mylisz się, jest planowany rozrost poziomów, perków chyba też.
I5-3570K 3,40Ghz 3,80Ghz in Turbo
GA B75M-D3V GoodRam 8GB 1600Mhz
GTX 660 2GB Win 7 64bit
Awatar użytkownika
SkullDagger
Ekspert

Dołączenie: 26 Sie 2011, 01:04
Ostatnio był: 10 Gru 2025, 02:28
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 63

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości