Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].
Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].
Lokalizacja logów: Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs
Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.
Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.
To dziwne, bo jakimś cudem za każdym razem, gdy dobijałem 1500XP, automatycznie przydzielało mnie do Samotników, więc nie zgodzę się z tezą o "paskach" reputacji. Mógł to być zbieg okoliczności, ale wątpię.
Jak masz 1500xp stajesz się samotnikiem, a jak masz pasek na połowie(bo dalej nie idzie) to samotnicy staja się zieloni na mapie i maja lepszy sprzęt. Tak to chyba szło.
I5-3570K 3,40Ghz 3,80Ghz in Turbo GA B75M-D3V GoodRam 8GB 1600Mhz GTX 660 2GB Win 7 64bit
Kurcze,powiecie mi czy jest coś ciekawego do roboty u samotników ?? bo w zasadzie jak sie do nich dołaczy to nie ma co robić wojna frakcji traci sens na moje.
Pierw nabij stosunki u samotników na max(czyli pół paska) a potem dołącz do jakieś frakcji, tym sposobem masz dobre przedmioty do kupienia u jednych jak i drugich.
I5-3570K 3,40Ghz 3,80Ghz in Turbo GA B75M-D3V GoodRam 8GB 1600Mhz GTX 660 2GB Win 7 64bit
Za ten post SkullDagger otrzymał następujące punkty reputacji:
SkullDagger napisał(a):Pierw nabij stosunki u samotników na max(czyli pół paska) a potem dołącz do jakieś frakcji, tym sposobem masz dobre przedmioty do kupienia u jednych jak i drugich.
Tylko musisz się sprężać, bo u mnie zazwyczaj po trzech, góra pięciu dniach, zostają trzy frakcje. Zazwyczaj jest to wolność, powinność i opór. Być może to przez moje ustawienia w TFW, w którym mam ustawiony respawn oddziałów wszystkich frakcji, na 180 sekund.
Da sie jakoś poprawić w confingach czy coś z tymi schowkami bo znajduje mase schowków a nie mam o nich info i są puste . A i jeszcze jedno raz się bawiłem i znalazłem linijke max weight ustawiłem na 500 ale tylko pisało, że max 500 mogłem nosić tyle samo ;D Ciekawe kiedy nowa wersja moda
Aby mieć info o schowkach przeszukuj martwe ciała nawet te które są puste. Co to udźwigu to trza jeszcze bodajże w jednym pliku zmienić i będziesz miał większy udźwig.
A tak w ogóle co stało się ze Smoq'iem? Coś sporo czasu nie ma go na forum... Wracając do TFW. Wiem, że Smoq nie zaimpletuje tej rzeczy, ale chętnie ujrzałbym w tym modzie M16, lub pochodne od niego, lub jakiegoś FN'a. I oczywiście ACOG'i.