[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez Strelok_90 w 03 Lip 2013, 15:11

Mam jedno pytanie. Frakcja "Opór" wymordowała mi frakcję "Czyste Niebo" parę dni temu. Czy jest jakaś szansa, że "Czyste Niebo" znowu się pojawi? I jeśli tak to po jakim czasie?

//down Nie, nie pomagałem oporowi.
Ostatnio edytowany przez Strelok_90, 03 Lip 2013, 15:32, edytowano w sumie 1 raz

Strelok_90
Wygnany z Zony

Dołączenie: 08 Sie 2012, 19:03
Ostatnio był: 28 Lis 2014, 22:45
Ulubiona broń: --
Kozaki: 17

Reklamy Google

Postprzez pan kozaq w 03 Lip 2013, 15:27

Pomagałeś Oporowi?? Bo oni tak sami z siebie to raczej nie dają rady innych rozwalić...
Nie, frakcje jak w vaniliowym stalkerze się nie respią.
Image
Image
Image
Awatar użytkownika
pan kozaq
Weteran

Dołączenie: 07 Mar 2012, 15:51
Ostatnio był: 16 Lis 2024, 18:05
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 43

Postprzez De Mios w 03 Lip 2013, 15:41

A edytowałeś może coś w kwestii respawnu oddziałów frakcji?
Awatar użytkownika
De Mios
Kot

Dołączenie: 16 Cze 2013, 20:24
Ostatnio był: 17 Lip 2013, 09:21
Miejscowość: Dąbrowa Górnicza
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 6

Postprzez Strelok_90 w 03 Lip 2013, 17:52

Nie, nic nie edytowałem, nie pomagałem nikomu i nic nigdzie nie zmieniałem. Mam wersję Lite. A w ogóle da się edytować respawn?

Strelok_90
Wygnany z Zony

Dołączenie: 08 Sie 2012, 19:03
Ostatnio był: 28 Lis 2014, 22:45
Ulubiona broń: --
Kozaki: 17

Postprzez frosth w 03 Lip 2013, 17:53

Nie ma takiej opcji. CN jest naturalnym wrogiem Oporu i najczęściej wyrzynane jest bardzo szybko.
@De Mios u mnie Opór zawsze likwidował CN, a potem dopiero dostawał baty od bandytów z/i Powinności. Chyba, że Powinność dostała baty od Najemników a bandyci od Wolności różnie to bywało.
Tak da się edytować ale nigdy tego nie robiłem, więc dużo nie pomogę. Spróbuj Władcę Zony dla TFW może tam się da, a jak nie to zostają skrypty.

Za ten post frosth otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Strelok_90.
frosth
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2012, 15:35
Ostatnio był: 12 Kwi 2021, 09:16
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 60

Postprzez Dark Dante w 03 Lip 2013, 18:39

Władca Zony nie edytuje respawnu tylko daje ci itemki, samochody, respi npc(niestety w wersji dla TFW nie mają oni broni), anomalie i mutanty. A zrespieni npc prze WŁ nie są doliczani do siły frakcji.
Zona ma swoje tajemnica, Ty musisz je poznać.

Dark Dante
Wygnany z Zony

Dołączenie: 29 Kwi 2013, 18:48
Ostatnio był: 28 Cze 2015, 23:23
Miejscowość: Zona
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 12

Postprzez pan kozaq w 03 Lip 2013, 18:57

Oczywiście:
Wyjście do menu (ESC) -> Ustawienia TFW -> Respawn oddziałów frakcji/Respawn oddziałów Twojej frakcji
Image
Image
Image
Awatar użytkownika
pan kozaq
Weteran

Dołączenie: 07 Mar 2012, 15:51
Ostatnio był: 16 Lis 2024, 18:05
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 43

Postprzez MrBishin w 04 Lip 2013, 10:08

Udało mi się pograć. Muszę stwierdzić że dla mnie ten mod jest świetny... ale nieukończony. Póki co jest bardzo schematyczny. Baza->posterunek->radio->bazaprzeciwników->radio->baza->... i tak dalej. Są zadania poboczne ale równie schematyczne ale niezbyt fabularne. Sporo nowych broni, rozwiązań.

Chociaż może ja tak narzekam bo mod nie jest dedykowany dla mnie. Lubię mieć scenariusz. Łażenie i podbijanie kolejnych baz bez żadnej historii mnie jakoś nie kręci.
MrBishin
Kot

Dołączenie: 08 Cze 2013, 14:13
Ostatnio był: 11 Sie 2014, 12:27
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Black Kite
Kozaki: -2

Postprzez De Mios w 04 Lip 2013, 15:18

To ja mam kompletnie na odwrót :D. Lubię robić co chcę, szczególnie się szwendać nawet bez powodu.

Mam do Was pytanie. Bawiliście się plecakiem i ukrywaniem w nim rzeczy? Też ukrywaniem samego plecaka? Jego zastosowanie w ogóle się przydaje? Mam taki jeden i myślę nad tym czy by go gdzieś nie schował z paroma przedmiotami, ale też boję się tego, że mi go po prostu wezmą. Nie wiem jakie to musiałoby być miejsce, żeby tak się nie stało.
Awatar użytkownika
De Mios
Kot

Dołączenie: 16 Cze 2013, 20:24
Ostatnio był: 17 Lip 2013, 09:21
Miejscowość: Dąbrowa Górnicza
Kozaki: 6

Postprzez Gorianov w 04 Lip 2013, 15:31

Ja jak mam sporo gratów których nie chcę za bardzo sprzedawać lub po prostu pozbędę się ich kiedy indziej, to chowam do swojego schowka.
Użyj plecaka w jakimś dość ustronnym miejscu, kup do niego kłódkę jako zabezpieczenie i powinno być okej. Ja grając wolnością robiłem sobie skrytkę obok bazy w magazynach wojskowych, przy bagnie, tam nikt się nie zagląda.
Jak grasz samotnikiem to radzę sobie zrobić w jakimś dogodnym miejscu aby nie latać do schowka przez całą mapę. Załóżmy wysypisko - Laguna, nie jest daleko od Składu.
Awatar użytkownika
Gorianov
Człowiek-Artefakt

Dołączenie: 27 Cze 2012, 00:20
Ostatnio był: 08 Wrz 2021, 23:36
Miejscowość: legowisko utakera
Kozaki: 36

Postprzez Tajemniczy w 04 Lip 2013, 16:08

Ja grając samotnikiem miałem schowek na prawo od tunelu kolejowego na Wysypisku w pniaku wokół którego są anomalie i pole psioniczne tam sobie wrzucałem jakieś łapki, macki,nogi,ogony mutantów coby jak misja była to do schowka pójść i wziąć a nie pijawki czy inne cholerstwo ganiać, kombinezony/bronie które znalazłem/kupiłem i nie używałem a trzymałem na "czarną godzinę". Też dałem kłódkę i nigdy nie okradli mi schowka.Mam jeszcze pytanie tak z ciekawości- inni stalkerzy mogą nam zabrać rzeczy ze schowka czy kłódka to taki "pic na wodę"?
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez Gorianov w 04 Lip 2013, 17:07

Właśnie kurde mnie też to zastanawia. Wiem że w paru modach się to sprawdzało, np. z soljanki, kiedyś mi zasunęli wszystkie fanty z plecaka, jak miałem kłódkę to już nie.
Ale w TFW to nie mam pojęcia jak to działa. Ogółem to sporo schowków miałem i nigdy mnie nie okradli, chociaż z drugiej strony może przypadek.
Z tymi schowkami do przeszukiwania to też cyrk. Jak grałem samotnikiem to ciągle trafiały mi się jakieś śmieci, grając wolnościowcem to np. u nich w bazie był schowek, a w nim kombinezon powinności, i to ten najlepszy w dodatku.
Awatar użytkownika
Gorianov
Człowiek-Artefakt

Dołączenie: 27 Cze 2012, 00:20
Ostatnio był: 08 Wrz 2021, 23:36
Miejscowość: legowisko utakera
Kozaki: 36

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: svt08 oraz 1 gość