Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez Wave w 07 Lip 2013, 11:51

O ludzie, ktoś założył temat, w którym pyta się (tu cytuję) o co chodzi z tymi skrytkami. Na prawdę to takie trudne? Pojawia się na PDA i trzeba brać. A czy tylko ja mam takie wrażenie, że dopiero tak od około miesiąca pojawił się wysyp takich idiotyzmów? A teraz powiem Wam coś śmiesznego. Cień wyszedł gdzieś w 2007 roku, koło kwietnia. Byłem wtedy jeszcze w podstawówce i jakoś dawałem sobie radę bez dennego pytania o wszystkie aspekty gry. Teraz gimnazjaliści (a może nawet starsi?) nie dają sobie rady ze schowkami. Czy upadek współczesnego gracza jest aż tak wielki? Podkreślam, że moje pierwsze spotkanie ze Stalkerem było w w podstawówce :facepalm:
Wave

Ostatnio był: 01 Sty 1970, 02:00

Reklamy Google

Postprzez T-man w 07 Lip 2013, 11:54

przejrzałem listę zbanowanych i na takich to Wheeljack byłby idealny:D. A co to topic-u to zdenerwował mnie kolega któremu pożyczyłem swoje korki (gra w klubie, ja pojechałem kibicować a prosto z meczu miałem iść grać do kumpli - on swoich zapomniał). Czekam już trzeci tydzień aż odda.
T-man

Postprzez SkullDagger w 07 Lip 2013, 17:48

Niektórzy gracze mają poprostu po 10lat i pewnie grywali tylko w CoDy itp, a tam nie ma skrytek ani innych takich.
I5-3570K 3,40Ghz 3,80Ghz in Turbo
GA B75M-D3V GoodRam 8GB 1600Mhz
GTX 660 2GB Win 7 64bit
Awatar użytkownika
SkullDagger
Ekspert

Dołączenie: 26 Sie 2011, 01:04
Ostatnio był: 10 Gru 2025, 02:28
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 63

Postprzez Wave w 07 Lip 2013, 19:13

Teraz padłem w tym momencie. Wchodzę na forum i jest temat o niewidzialnych ścianach w normalnych przejściach. Myślę sobie "kolejna fala debilizmu". Nie pomyliłem się o gram. Chłopak nie potrafi sobie wyobrazić, że DIegtariow istnieje i nie może wszędzie przejść. Na dodatek co trudnego jest w pomyśleniu, że trudno dostępną amunicję ukrytą pod mostem w drodze do Janowa wystarczy albo przestrzelać (odpowiednie strzelanie czasem przesuwa amunicję w stronę GG) lub rzucić tam granat. Cała filozofia, ale przecież jak zwykle ciężko jest pomyśleć podczas gry. W zasadzie przestaje mnie to wpieniać, a zaczyna dołować.
Wave

Postprzez Szczur w 07 Lip 2013, 19:26

Racja, kłania się drzewko z Zewu, wystarczyło tylko zestrzelić te przedmioty, które bezpiecznie lądowały na trawce...a może będzie potrzebna drabina? ;) Podam jeszcze mój przykład przy schowku pod głazami: udało mi się pod niego wejść, zebrałem, wszystko pięknie ładnie. No i nie da się wyjść...wtf?! Nigdy mi się nic takiego nie zdarzyło, tak sobie myślę, że przecież twórcy nie mogli czegoś takiego przeoczyć. Nagle wpadło mi do głowy, że oprócz Ctrl warto przycisnąć Shift... :E Lubie sam rozwiązywać błędy, więc pytam tylko w ostateczności! :)
Dobrej Zony!
Всегда из тени - крыса
:

Opowiadanie - praca zawieszona
Frakcja - dodatki!
Kawa / Στίχοι / Песни
Awatar użytkownika
Szczur
Stalker

Dołączenie: 21 Cze 2013, 18:29
Ostatnio był: 12 Cze 2017, 23:33
Miejscowość: Kraków / Zona
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 101

Postprzez Tajemniczy w 08 Lip 2013, 18:29

Gro3a napisał(a):A mnie strasznie wkur**ł drastyczny widok, gdy wróciłem z nocnej zmiany. Poszedłem do garażu i zobaczyłem przerażający widok: po całym pomieszczeniu walały się skorupki jajek, pióra i szczątki gołębi.... Sprawdziłem wejście do gołębnika i zobaczyłem kawałek pogiętej siatki i niewielką dziurę. Prawdopodobnie dostała się tam kuna i zeżarła mi 18 młodych gołębi z tego i zeszłego roku... Po ogródku walały się pióra i truchła tylko sześciu z nich :/ Co roku o tej porze zdarza się mi to samo, mimo że znacznie wzmocniłem wejście do gołębnika...

Rozumiem że gołębnik jest w środku garażu, może gdzieś w garażu jest jakaś dziura może się gdzieś podkopała?
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez Gro3a w 09 Lip 2013, 00:13

Dziś strasznie mnie wku**ało zacinanie się filmików na YT :facepalm: Chwilę się podładował i nagle "pasek" staje w miejscu. A myślałem, że poszukam w necie "nowych" kapel do posłuchania :/
Nie ma miłości, jest tylko żądza. Nie do człowieka, a do pieniądza.

Dziękuję Ci Boże, za te wspaniałe dni, bez których nie mógłbym teraz żyć. Dziękuje Ci za te wspaniałe chwile, bo w swym życiu nie miałem ich aż tyle. Za wszystkie spędzone w samotności i za te szczęśliwe, pełne miłości...
Awatar użytkownika
Gro3a
Technik

Dołączenie: 05 Maj 2012, 22:26
Ostatnio był: 10 Mar 2026, 20:52
Miejscowość: Lubawa - warmińsko-mazurski Sosnowiec
Ulubiona broń: Sawn-off Double-barrel
Kozaki: 294

Postprzez LSkiper w 09 Lip 2013, 09:29

Czy upadek współczesnego gracza jest aż tak wielki? Podkreślam, że moje pierwsze spotkanie ze Stalkerem było w w podstawówce

Owszem, moje pierwsze spotkanie ze stalkerem też było w podstawówce i jakoś nie zastanawiałem się długo, co dalej mam robić. Ja myślę, że upadek wsp. Gracza jest spowodowany tym, że gry są coraz prostsze w poziomie trudności i są mniej skomplikowane (stalker jest jednym z wyjątków) to jest właśnie powód.
Wave@ nie warto gnoić wydawców, tylko developerów to oni za to odpowiadają...
MSI B450A Pro MAX/Ryzen 7 5800X3D/ASRock Radeon RX 9070XT/32GB DDR4 3600MHz/2TB WD Blue + 2TB SSD/Logitech MX Master/W10/Cooler Master MWE Gold V2 750W
Samsung Galaxy S22 Ultra
Awatar użytkownika
LSkiper
Tropiciel

Dołączenie: 19 Gru 2011, 23:27
Ostatnio był: 19 Kwi 2026, 10:29
Miejscowość: Posen
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 39

Postprzez Wave w 09 Lip 2013, 10:10

Jeśli to prawda z tymi problemami 4A Games spowodowanymi gonieniem terminów to można gnoić wydawców. Co do poziomu trudności obecnego FPSa. W CoDzie na wysokim poziomie trudności wystarczy chować się za osłony i strzeeeelać z pomocą magicznego wiadra amunicji. Jedyną ciekawą grą wydawać się będzie (jak dla mnie) Mad Max. Mam nadzieję, że otwarty świat i swoista wszechobecna bieda w zasobach zrobią swoje i utrudnią grę. Lubię wyzwania, jeśli wprowadzają realizm do gry, ale z drugiej strony nie mogą być przesadne. Wszechobecne promieniowanie w Rzezi? No bez przesady, nawet teraz w wielu miejscach wycieczkowce chodzą w zwykłych kurtkach i nic im nie jest, a promieniowanie przecież nie zbiera się równomiernie na całym obszarze.
Wave

Postprzez Tajemniczy w 09 Lip 2013, 14:56

LSkiper napisał(a):
Czy upadek współczesnego gracza jest aż tak wielki? Podkreślam, że moje pierwsze spotkanie ze Stalkerem było w w podstawówce

Owszem, moje pierwsze spotkanie ze stalkerem też było w podstawówce i jakoś nie zastanawiałem się długo, co dalej mam robić. Ja myślę, że upadek wsp. Gracza jest spowodowany tym, że gry są coraz prostsze w poziomie trudności i są mniej skomplikowane (stalker jest jednym z wyjątków) to jest właśnie powód.
Wave@ nie warto gnoić wydawców, tylko developerów to oni za to odpowiadają...

Do tego jeszcze wszechobecne "łalktfroły" na YT- nie znasz jakiejś gry- oglądasz "łalktfroł" na YT i robisz wszystko po sznureczku tak jak gość z YT. Kiedyś kiedy internet nie był aż tak dostępny trzeba było samemu pomyśleć czasami parę dni nad misją się siedziało. Teraz starczy że masz możliwego neta wbijasz na YT wpisujesz "walkthrough (nazwa gry)" i masz wszystkie misje wystarczy wszystko obejrzeć i zapamiętać.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez LSkiper w 10 Lip 2013, 09:18

A co jeśli nie ma akurat łalkfrołu do tejże gry? Zadają debilne pytania na forach, które mają tematy poświęcone tej grze i tu właśnie pojawia się wszechobecny ból dópy, gdy ludzie widzą już 1500100900 odpowiedzi na to pytanie...
MSI B450A Pro MAX/Ryzen 7 5800X3D/ASRock Radeon RX 9070XT/32GB DDR4 3600MHz/2TB WD Blue + 2TB SSD/Logitech MX Master/W10/Cooler Master MWE Gold V2 750W
Samsung Galaxy S22 Ultra
Awatar użytkownika
LSkiper
Tropiciel

Dołączenie: 19 Gru 2011, 23:27
Ostatnio był: 19 Kwi 2026, 10:29
Miejscowość: Posen
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 39

Postprzez T-man w 10 Lip 2013, 09:30

:arrowu:up- do prawie każdej gry jest. Wpieniło mnie dziś to że musiałem wstać o 5 rano, żeby zdążyć na autobus o 6.13, którym jechałem odebrać telefon z salonu.
T-man

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość