Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez KratoS w 22 Lip 2013, 09:07

Mnie najbardziej w pieniało z łamane biurko, dresy jak zwykle, obietnice Tuska, Charczące głośniki, że trzeba pracować, ciągle wyłączający się telefon.
Awatar użytkownika
KratoS
Kot

Dołączenie: 12 Sty 2013, 21:54
Ostatnio był: 20 Sie 2013, 20:39
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Bulldog 6
Kozaki: 1

Reklamy Google

Postprzez Tajemniczy w 22 Lip 2013, 12:20

@Szczur
To pokazuje poziom szkoły- taka szkoła nie uczy wiedzy tylko uczy nienawiści
Ha ha, spróbuj tylko powiedzieć, że nie będziesz szedł, to już masz jazdę po wszystkich ocenkach i zachowaniu.

A ciekawe co by było gdyby uczeń np był innego wyznania np świadek Jehowy czy Żyd? Ekspresowa zmiana wyznania?
Na każdej lekcji jakieś pindolenie o tym, że rząd jest zły, że Palikot jest pier*olnięty. Że trzeba być wielkim patriotom, jeździć tramwajami patriotycznymi . Cała trzecia klasa to powstania - no błagam, ile można... Wiem, że to historia naszego kraju, że walczyli o niepodległość. Tylko nie rozumiem czemu było tyle tego trucia, nienawiści do innych narodów, że są złe

I właśnie tacy ludzie (nie, nie ludzie prymitywy) niszczą obraz patrioty w Polsce. Bo patriotyzm jest zaprzeczeniem szowinizmu. Tłumaczy się to tym, że patriotyzm odróżnia się otwartością na inne narody, uznaniem ich prawa do suwerenności i niepodległości, a własny naród definiuje często jako wspólnotę kulturalną bądź obywatelską (jak w Konstytucji RP) nie zaś etniczno – rasową (z Wikipedii). Poza tym szkoła to szkoła a nie fronda.pl czy onet.
"Byłam kiedyś w Kauflandzie i kupiłam kapcie dla mamy, idę do kasy i kupuję. Później patrzę na paragon, a tam napisane danke schön! Walnęłam tymi butami o ziemię i wyszłam. Co to ma być?! Zabory znowu?!

No to zabory są praktycznie w całej Europie- wszędzie w każdym europejskim mieście znajdziesz sklepy sieci Kaufland, Inter-Marche, Tesco. Tyle że to się nazywa nie zabory tylko wolny rynek. Dzięki temu ta twoja pani nie musi teraz sterczeć w kolejce jak "za radosnego socjalizmu" lub kupować spod lady "poradnik speleologiczny" tylko idzie sobie do takiego Kauflandu i kupuje co chce w jakiej chce ilości. Dla mnie nawiedzony moher, ignorować.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez Gizbarus w 22 Lip 2013, 12:35

Tajemniczy napisał(a):A ciekawe co by było gdyby uczeń np był innego wyznania np świadek Jehowy czy Żyd? Ekspresowa zmiana wyznania?

W takiej sytuacji w grę wchodzi sąd - póki żyjemy w wolnym państwie (wyznaniowym, bo wyznaniowym, ale nie blokującym innych wierzeń wedle konstytucji) nikt nie ma prawa traktować mniejszości religijnych/etnicznych/kulturowych gorzej, niż ogół. ZWŁASZCZA w placówce, jaką jest szkoła.
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 17 Sty 2026, 10:14
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Postprzez Szczur w 22 Lip 2013, 13:00

@Tajemniczy, dzięki. Umysł ludzki po prostu tego nie ogarnie...
Ostatnio znalazłem: http://www.sp85.krakow.pl/strona-misja-szkoly,100.html - śmiechu warte :suchar:
Co się dzieje z tymi szkołami...
Ostatnio edytowany przez Szczur, 22 Lip 2013, 13:10, edytowano w sumie 1 raz
Dobrej Zony!
Всегда из тени - крыса
:

Opowiadanie - praca zawieszona
Frakcja - dodatki!
Kawa / Στίχοι / Песни
Awatar użytkownika
Szczur
Stalker

Dołączenie: 21 Cze 2013, 18:29
Ostatnio był: 12 Cze 2017, 23:33
Miejscowość: Kraków / Zona
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 101

Postprzez djcycu w 22 Lip 2013, 13:03

Dokładnie. Nie mogę zrozumieć właśnie czegoś takiego że załóżmy (to tylko przykład ale poparty prawdziwymi faktami) spotykam się z jakimiś kolesiami albo gdzieś na forum, wszyscy mnie oczywiście lubią i szanują a nawet te znajomości się pogłębiają itd... Po jakimś czasie okazuje się dla nich że jestem katolikiem i nagle wszyscy czy też tylko mała grupka zaczyna mnie atakować albo gorzej traktować i mieć uprzedzenia... Powiedzcie mi WTF? Czy przynależność kogoś czy też wyznawanie danej religii robi z kogoś pokemona i człowieka gorszego? Oczywiście wszystko pięknie dopóki ktoś się takiego faktu nie dowie. To jak zjeść ślimaki ze smakiem myśląc że to wątróbka a potem porzygać się na wieść o tym co się zjadło.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen

Za ten post djcycu otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Szczur.
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Gizbarus w 22 Lip 2013, 13:16

To takie typowo ludzkie, no nie? "Nienawidzę czarnuchów" - "A zrobili ci coś kiedyś?" - "Nie, ale ich nienawidzę, bo kradną" - "Tobie coś ukradli?" - "Nie, ale czytałem na kwejku/joemonster/innej_gimbiarskiej_stronie że kradną". Ot, dzisiejsza logika.

Za ten post Gizbarus otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive djcycu.
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Postprzez LSkiper w 22 Lip 2013, 14:52

A mnie dzisiaj wpieniła końcówka ogniska (czyli ok. 4-6 rano). O godz. 4:30 poszła moja nowa koleżnaka (uwielbiam ją, bo w końcu jest ktoś, kto rozumie moje gusta co do alk.), a o 5 z czymś przyszedł jakiś gimbus, co tylko umie mówić 4 razy w swoich opowieściach jakieś z dupy wyjęte mądrości "rzyciowe".
No rzygać się chciało jak sie go słucha.
2 Rzecz co mnie wpienia to to, że się nie wyspałem, bo spałem raptem 3-4 godziny.
MSI B450A Pro MAX/Ryzen 7 5800X3D/ASRock Radeon RX 9070XT/32GB DDR4 3600MHz/2TB WD Blue + 2TB SSD/Logitech MX Master/W10/Cooler Master MWE Gold V2 750W
Samsung Galaxy S22 Ultra
Awatar użytkownika
LSkiper
Tropiciel

Dołączenie: 19 Gru 2011, 23:27
Ostatnio był: 19 Kwi 2026, 10:29
Miejscowość: Posen
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 39

Postprzez Universal w 22 Lip 2013, 16:18

Szczur napisał(a):sąsiedztwo tych myślników jest przypadkowe i nie dotyczą siebie nawzajem

Wiem, sam je połączyłem, coby nie rozesrać ich na kilka cytatów. Nawet nie pomyślałem, że tak to będzie odebrane.
[niepotrzebny komentarz, którego po latach bym nie napisał]
Szczur napisał(a):Gdybym nie uczył się historii na własną rękę to ciężko by mi było...

Nie jesteś odosobniony. I przyzwyczaj się.
[niepotrzebny komentarz, którego po latach bym nie napisał]
Ostatnio edytowany przez Universal, 02 Lis 2025, 17:06, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 15 Kwi 2026, 09:27
Miejscowość: Poznań
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1051

Postprzez Gro3a w 28 Lip 2013, 21:55

Dzień inny niż zwykle: Dużo słońca, zero wiatru, wysoka temperatura i .... druga zmiana. Na kotłowni miałem dziś jak w piekle (36°C) :facepalm: Nie mamy klimatyzacji, a pobór pary był wysoki, co niestety wpływało na temperaturę. Mało nie wypłynąłem po schodach na zewnątrz, a pot lał mi się strumieniem po du**e. Było zdecydowanie za gorąco....
Nie ma miłości, jest tylko żądza. Nie do człowieka, a do pieniądza.

Dziękuję Ci Boże, za te wspaniałe dni, bez których nie mógłbym teraz żyć. Dziękuje Ci za te wspaniałe chwile, bo w swym życiu nie miałem ich aż tyle. Za wszystkie spędzone w samotności i za te szczęśliwe, pełne miłości...
Awatar użytkownika
Gro3a
Technik

Dołączenie: 05 Maj 2012, 22:26
Ostatnio był: 10 Mar 2026, 20:52
Miejscowość: Lubawa - warmińsko-mazurski Sosnowiec
Ulubiona broń: Sawn-off Double-barrel
Kozaki: 294

Postprzez Tajemniczy w 29 Lip 2013, 18:44

Upał, upał i jeszcze raz upał. Chodzę już w samych spodenkach a i tak pot się leje ze mnie :mad: . A i jeszcze mnie ostatnio wpienia moda na "bohaterszczyznę" w reklamach- patrz reklamy Ariel, Leroy-Merlin na podstawie schematu "Pan/pani Iksiński/ska/ zmienił tapetę/ odnowił salon/zrobił kupę i sam się podtarł. Ty też bądź bohaterem w swoim domu". Kiedyś 20-30 lat temu może odnowienie domu mogło być wielkim czynem- znajdź materiały itp a teraz? Idź do sklepu, kup i wystarczy że nie masz dwóch lewych rąk/wynajmiesz fachowca i jesteś "buhaterem"...
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez djcycu w 29 Lip 2013, 19:27

Czyli moda na buhahaha-tera. Mnie wpienia że powiedziano o spotkaniu klasowym. Fajnie bo są wakacje i wszyscy mieli okazję się spotkać. Okazało się że się nie odbędzie bo za mało ludzi przyjdzie. Ci co nie mieli ochoty przyjść to studenci z naszej byłej klasy, nie wierzę jak ambicje mogą zmienić człowieka. Nie pisze, nie dzwoni, cześć z daleka nie powie...
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen

Za ten post djcycu otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive kapucha.
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Gizbarus w 30 Lip 2013, 07:51

Wkurza mnie ostatnio fakt, że coraz większa część społeczeństwa nie umie używać słowa "bynajmniej" (to ZAPRZECZENIE, a nie potwierdzenie do cholery jasnej!) oraz, że nie zwraca uwagi na zwrot "prawie". "...prawie wcale" - "Weź nie gadaj, że wcale" - "A 'prawie' to dla zabawy dodałem, cholera...?". Nie wiem, czym to jest spowodowane, ale wkurza niemiłosiernie. Degeneracja umysłowa społeczeństwa :facepalm:

Za ten post Gizbarus otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Universal.
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości