Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez Universal w 05 Sie 2013, 00:11

Boże, jak mnie wpienia czerwona zaraza. Że ci ludzie jeszcze mają polskie obywatelstwo. Że żyją i głoszą swoje tezy w kraju, który od #FF0000 wycierpiał bardziej, niż większość państw świata. I ta ich nowomowa, odrzucenie tradycji, własności prywatnej, wystąpienie przeciw naturze. Nie wiem co gorsze, komunistyczny beton, czerwoni karierowicze, czy tęczowa nowa lewica. Koklusz, czerwonka i cholera.

^ Poczułem się sprowokowany :E A pisałeś gadzie, że jesteś socjalista, a nie utopijny komunista :caleb:

Przeglądam pobieżnie wybrane filmiki na "20m2 Łukasza". Wkurza mnie, jak część gości, będąc szujami, gardząc innymi, tam prezentuje się jako głosiciele prawdy, miłości i równości, w dodatku bez skazy.

I prawo jazdy. Ja pierdzielę, powiesiłbym tego kretyna, który wymyślał pytania do nowej teorii.

Uwagi moderatora:

przestań się bawić w śmieszne strzałeczki i edity, i zacznij pisać po ludzku.

Za ten post Universal otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive kapucha.
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 15 Kwi 2026, 09:27
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1051

Reklamy Google

Postprzez DarthAvalon w 05 Sie 2013, 00:17

Universalku, po co ta nienawiść, po co? Nie żyw takiej odrazy, bo to nie od nas Polska tyle wycierpiała, tylko od stalinistów. Nowomowa jest... No nie lubię jej. Chociaż fajnie brzmi, tak futurystycznie. Jakie wystąpienie przeciwko naturze? Wytłumacz mnie to, ale w jakimś innym temacie, żeby offtopa nie rabotać.
Awatar użytkownika
DarthAvalon
Stalker

Dołączenie: 09 Lut 2013, 22:56
Ostatnio był: 03 Gru 2024, 01:38
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 36

Postprzez T-man w 05 Sie 2013, 09:53

Omnibus napisał(a):Temperatura. W życiu nie pomyślałbym, że w grecji bedzie lepsza niż w Polsce :caleb: Całodniowe bóle głowy, deficyt płynów, komputer po godzinie użytkowania doprowadza mnie do szewskiej pasji ciągłym pikaniem, brak mozliwościrobienia czegoś bardziej skomplikowanego niż przewracanie się z boku na bok.

No i co z tego że gorąco? Jakby było zimno to wszyscy by płakali że mogłoby być ciepło. W zimie było -20 i wszyscy mówili że woleliby upały niż taki mróz. Czy Polacy muszą narzekać?
T-man

Ostatnio był: 01 Sty 1970, 02:00

Postprzez Terminus w 05 Sie 2013, 10:16

DarthAvalon napisał(a):Universalku, po co ta nienawiść, po co? Nie żyw takiej odrazy, bo to nie od nas Polska tyle wycierpiała, tylko od stalinistów.

Wow. w 1920r. walczyliśmy ze stalinistami. A nie wtedy byli jeszcze marksiści-leniniści.
Do robotników na Pomorzu strzelali staliniści. Oni też pałowali studentów w 68r. A nie. Wtedy już rządzili "prawdziwi marksiści", którzy siedzieli w więzieniach za rządów "stalinistów".
Gospodarkę PRL-u do bankructwa doprowadzili "staliniści" i oni wprowadzili stan wojenny, wysyłali opozycję do więzień, strzelali do robotników w kopalniach. A nie. To byli "jeszcze bardziej prawdziwi marksiści", którzy zastąpili tych poprzednich "prawdziwych marksistów", którzy zastąpili "stalinistów"....

Doprowadza mnie do furii jak nastolatek, który nie ma dość inteligencji, żeby zrozumieć utopijność i idiotyczność samej teorii marksizmu non stop próbuje dyskutować na forum, powtarzając te same prymitywne mantry. Do tego próbuje czerwonych bandytów dzielić na lepszych i gorszych, czyli tych którzy nie pasują do propagandy jaką głosi.

Jedź na 3 lata do Korei Pn. Jak wrócisz to porozmawiamy. A na razie do lektur i nauki dziecko.
CREDO [łac. Wierzę]

Za ten post Terminus otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Tajemniczy, Szczepan.
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez Omnibus w 05 Sie 2013, 11:21

t_man: Tak, tylko, że zimno nie podkreca migren. A upały owszem.
Zresztą, narzekanie to sport narodowy: w USA tratują się nawzajem w pogoni za owalną piłka, Jamajczycy biegną, Grecy marnują pieniądze reszty europy, a my? My stoimy w miejscu i narzekamy. Z tego jesteśmy wszyscy jednakowo dumni- za tą stabilizację, i trwałość w tradycji, jaką daje nam nasz sport. Jesteśmy ostoją w ciągle zmieniającym się świecie. Rzeczą niezmienną jest u nas kłótnia dwóch prawie całkowicie niesprawdzonych na naszym gruncie teorii ekonomicznych, której częścią są posty panów powyżej. Tradycją nba ten przykład jest to, że pory roku ciągną się niczym kauczuk, by nagle w ciągu dnia przejść w swe przeciwieństwo. Przy czym zawsze towarzyszą temu ekstremalne warunki klimatyczne. Albo kolesiostwo na polskiej scenie politycznej. W niektórych krajach chwilowo utrwalił się wizerunek polityka z planem, gotowego do działania, który swą postawą deklaruje gotowosć do zmian na lepsze. A u nas? Wizerunek polityka jest zupełnie inny. To ciepły w stosunkach międzyludzkich facet, którego doktryna polityczna zawsze jest przeciwna opozycji. Nasz polityk jest zawsze rozluźniony, nie tak jak ważne persomny na zachodzie jak Merkel, Cameron, Czy ćfoki z UE. Taki człowiek jest takim samym lekkoduchem gdy dba o relacje towarzyskie, wymieniając się zegarkiem ze znajomym, jak i gdy wydaje pieniądze podatników, czegop efektem jest urzadzanie wielkich imprez, pokroju wystepu madonny, itd. Wedle zasady "Igrzysk i...". Chleb to jego zdaniem taka pierdółka, że w porównaniu z igrzyskami nie warto się nia przejmować.
Tak więc widzisz, nasza skłonność do narzekań, jest ważną rzeczą, definiującą naród.
I to chyba powinno być w temacie "co was cieszy".
Awatar użytkownika
Omnibus
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2013, 09:07
Ostatnio był: 01 Mar 2021, 15:28
Frakcja: Naukowcy
Kozaki: 153

Postprzez kapucha w 05 Sie 2013, 12:47

DarthAvalon napisał(a):A mnie wpieniają ludzie, którzy mylą marksistów ze stalinistami. Toż to zgroza! Hańba!

A mnie wpieniają ludzie, którzy twierdzą że jest jakaś dobra odmiana lewactwa. Oczywiście, pomiędzy stalinizmem, a marksizmem jest sporo różnic, ale to nie zmienia faktu, że i jedno i drugie to zaraza, którą należy tępić ogniem, żelazem i wszystkim co wpadnie pod rękę. Ktoś zaraz powie, że założenia socjalizmu są dobre, ale źle wprowadzone w życie. Nie, ja gardzę tymi założeniami. One są niesprawiedliwe. Dlaczego człowiek który się dorobił majątku ciężką pracą ma go oddać dla nierobów i leniów tylko dla tego że oni tego nie mają? Wcielenie ich w życie było jeszcze gorsze, zawsze kończyło się czystkami, mordowaniem, chaosem, okradaniem ludzi z dobytku, ogólnie syfem i burdelem w państwie.

Dlatego nienawidzę lewactwa, będę nim gardził aż do mojej śmierci, a dalej będą to robić moje dzieci, bo ich tego nauczę.
kapucha
Łowca

Dołączenie: 09 Kwi 2011, 13:53
Ostatnio był: 01 Lut 2015, 22:11
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 94

Postprzez Wunderwaffe w 05 Sie 2013, 12:52

Idę do sklepu po przekąski i napoje, będę śledził tę waszą dyskusję, bo już widzę, że będzie zabawnie.

I specjalnie dla administracji (by się nie wpieniali, że offtopuję): nie było pączków w sklepie.
Image
Awatar użytkownika
Wunderwaffe
Łowca

Dołączenie: 06 Mar 2012, 20:43
Ostatnio był: 04 Lis 2018, 20:43
Miejscowość: Siedlce
Frakcja: Monolit
Kozaki: 187

Postprzez Wave w 05 Sie 2013, 13:44

Jak ktoś ładnie ujął to w tytule swojego utworu? "Socjalista - Ludzka glista" Po prostu rzygam gówniarzami (sam jestem młodzianinem, ale zdarzają się idioci), którzy wyznają tę zarazę. Na dodatek nie znoszę wszystkich post (w zasadzie nie post tylko obecnych) komuchów, którzy mieli kiedyś szerokie plecy, a teraz udają jacy to z nich wielcy politycy. Tak samo nie cierpię ludzi, którzy w naszym kraju wyznają swastykę i wymawiają dumnie "Heil Hitler". Oba te marginesy trzeba skreślić, tylko że komuniści zdają się być mniej widoczni w swoich metodach, no i media ogłupiają obywateli, którzy nie widzą, że czerwona zaraza nawet pomimo upadku bloku wschodniego ma się w naszym kraju bardzo dobrze.

Jeszcze wracając do nazioli czy neonazioli (jest to jakaś różnica? Wikipedia określa drugie miano jako określenie na współczesnych przedstawicieli tej ideologii) to irytuje mnie, że każdy sprowadza 14/88 do symbolu nazistów. Nie jestem nim, ale i tak irytuje mnie, gdy każdy, kto wtrąci to na przykład na YT jest uważany za naziola. Jak wszyscy wiemy, 88 jest akronimem do ósmej litery w alfabecie, którą jest H, czyli 88 jest cyfrowym przedstawieniem pozdrowienia "Heil Hitler". No ale jakby nie patrzeć nie musi być w takim kontekście użyte, a jako 88 spostrzeżeń Davida Lane'a. 14 to te słynne czternaście słów, ale nawet rasiści mogą tego używać. Wiem, że granica jest cienka, no ale czasami ludzka ignorancja od razu każdego pcha do jednego worka.
Wave

Ostatnio był: 01 Sty 1970, 02:00

Postprzez DarthAvalon w 05 Sie 2013, 14:42

kapucha napisał(a):One są niesprawiedliwe. Dlaczego człowiek który się dorobił majątku ciężką pracą ma go oddać dla nierobów i leniów tylko dla tego że oni tego nie mają? Wcielenie ich w życie było jeszcze gorsze, zawsze kończyło się czystkami, mordowaniem, chaosem, okradaniem ludzi z dobytku, ogólnie syfem i burdelem w państwie.

Pan chyba nie zna jednego z naszych podstawowych założeń. " Każdemu według potrzeb, każdemu według zasług". Widzimy tutaj, że ci, którzy nic nie robią nie istnieją. Nie wprowadzamy zasiłku dla bezrobotnych, a bumelanci powinni być tępieni. Wcielenie ich w życie? Wolne żarty, proszę pana. Kto chciał to wcielić w życie bez korzyści dla siebie?

PS. Już zaczynamy kozaki z nienawiścią polityczną. Brawo. Oby tak dalej.

Za ten post DarthAvalon otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative Gość.
Awatar użytkownika
DarthAvalon
Stalker

Dołączenie: 09 Lut 2013, 22:56
Ostatnio był: 03 Gru 2024, 01:38
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Czyste Niebo
Kozaki: 36

Postprzez szm w 05 Sie 2013, 14:55

"Każdemu według potrzeb, każdemu według zasług"

A gdzie tak pisze? Bo u pewnego Żyda z rabinackiej rodziny z Trewiru pisało coś o jakiejś rewolucji... Coś o mordowaniu burżujów, i takie tam różne. Chyba, że oprócz stalinizmu, marksizm również jest zły. Ale wtedy co jest dobre? Leninizm czy trockizm? A może anarchokomunizm?

Wpienia mnie powtarzanie propagandowych sloganów komuny, bez jakiegokolwiek (chociażby płytkiego) zaznajomienia się z radosną tfórczością tych wszystkich Marksów, Engelsów, Stalinów, Leninów, Trockich, Sierakowskich i Yasiów Kapelów...
NA KOWNO!
Awatar użytkownika
szm
Ekspert

Dołączenie: 16 Wrz 2008, 18:39
Ostatnio był: 31 Sie 2025, 16:45
Miejscowość: Ciemnogród k. Moherowa Wielkiego.
Frakcja: Powinność
Kozaki: 163

Postprzez djcycu w 05 Sie 2013, 15:00

Dla mnie ci wszyscy to jest jeden h*j. Każdy ponad każdym i pogląd zmieniał się według wroga politycznego tworząc dziwny hybrydowy twór znany jako komunizm. Mówiąc prościej, to jest ustrój wygodny dla rządzącego i jego zbirów. Bo jak ich inaczej nazwiesz...

Nie rozumiem skąd się to bierze... Masa małolatów została ogarnięta pewną modą na język rosyjski, Czarnobyl, wydarzenia z IIWŚ i nagle zaczynają chwalić komunizm? Sorry koledzy ale wy chyba nie wiecie kim byli rosyjscy towarzysze rządzący. Żaden, ale to ŻADEN! nie był dobrym człowiekiem. Każdy szukał tylko dobrobytu dla siebie i rodzin. Tak chwalicie komunizm a nie wiecie co to Korea Płn? Nie wiecie kim jest Putin? Nie wiecie kim był Beria, Jeżow, Stalin, Lenin i reszta? Zapomnieliście co zrobiło UPA? Zapomnieliście kuźwa że by nas na Białorusi i Ukrainie a nawet w wielkiej Rosji zatłukli wszyscy możliwi nacjonaliści?! Zero nauki, zero przemyśleń a sto procent pyska! Taka prawda. Czerwony terror istniał i istnieje. Nie jestem rusofobem, lubię wschodnie kraje, ich kulturę, tą lepszą stronę ludzi, język ale wiem że ten kraj cierpi na kompleks niewolnika wykreowany przez terror. Nie są w stanie nic zrobić tak samo jak my Polacy którzy i tak się już wiele nacierpieli przez tę czerwoną zarazę jaką była komuna. Jej piętno masz po dziś dzień. To tej zarazie zawdzięczaj dzisiejsze gówno a nie byt w tym kraju. To prawda że wtedy była jakaś praca, ludzie z pleckami mogli żyć lepiej jak niejeden Kowalski dziś i na pewno były polskie auta, polskie zakłady państwowe itd... Ale nie zapominajmy że był także i terror i prześladowania. Zawsze są dwie strony medalu. Nienawidzicie kapitalizmu za oszustwo, fałsz i niszczenie gospodarki? O to się rozchodzi? To chyba tylko jedyna prawda płynąca z komunistycznego ustroju a wy od razu klękacie i się ogłaszacie wielkimi komunistami. Idź, biegnij do nacjonalistów rosyjskich, przekonasz się jak cię ugoszczą za twą dobrotliwą miłość do komuny...

Amen! Kropka.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen

Za ten post djcycu otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive The Witcher.
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Kozaki: 775

Postprzez Wunderwaffe w 05 Sie 2013, 15:05

A to "nie jestem rusofobem" djcyca przypomniało mi kolejną wpieniającą mnie rzecz. To, że wypada być rusofobem. Wypada nazywać Rosjan Ruskimi, wypada uważać ich za największych wrogów narodu polskiego. Dlaczego? Bo tak. Tak, wiem, wszystkie te osoby mają swoje argumenty. Ale argumenty nietrudne do obalenia i w dodatku powtarzane są aż do bólu.

A TY NIE WIESZ RZE NKVD MORDOWAŁO POLAKUW TY GUNWO RUSKIE???!11!!
RUSKIE CI MOGŁY BABKE ZAMORDOWAĆ A TY ICH CHWALISZ!!!1!!11
itp.
Image
Awatar użytkownika
Wunderwaffe
Łowca

Dołączenie: 06 Mar 2012, 20:43
Ostatnio był: 04 Lis 2018, 20:43
Miejscowość: Siedlce
Frakcja: Monolit
Kozaki: 187

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość