To może ja się wypowiem :bowszystkichtoniezmiernieinteresuje:
Gdybym miał powiedzieć, który "zbiór" rysunków jest lepszy, to bym nie umiał. Uważam, że kilka dobrych rysunków wyrzucono, a wstawiono kilka, gorszych (w stosunku do innych, nie "złych"). Na przykład: szkic do rozdziału pieczarkarnia ( tylko szkic, bo w finalnej wersji Dodałeś multum szczegółów) był pod jednym względem lepszy, niźli wersja ostateczna: otóż tutaj nie mam wrażenia, że pół tłowia "wystaje" z jakiejś dziury w pszestrzeni. Już mi tłumaczyłeś, że chciałeś osiągnąć utrate ostrości na dalszym planie, ale tutaj Ci ona jakoś nie wyszła.
Co innego rysunek do pierwszego rozdziału: Tutaj ten efekt, na twarzyczkach epibiotów wyszedł doskonale, mym skromnym zdaniem, i świetnie sie dopasowywały (oblicza) do mundurów rysowanych (na moje oko) "lżejszą" kreską.
Wielkie owacje musze złożyć za to, za ilustracje do mostu. Zwłaszcza, za świetnie narysowane pojazdy (mi24- mistrzostwo), oraz za fragmenty ludzi wtopione w cały kraojobraz.
Szkoda, że nie zrobiłeś rysunku, na podstawie szkicu z łuskami obok ciała. Nawet bardzo szkoda
, i, że nie wstawiono ilustracji z chirurgiem, z obiektem zero. Jest coś w tej scenie z pijawką, mimo iż nie rozumiem, tego bałaganu na scenie. Ale to już zamysł autora, więc się nie bedę czepiał