Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez KoweK w 10 Sie 2013, 14:01

Bo vandr wrzucił materiał z harda, który wymaga zalogowania się. Swoją drogą nie wiem skąd się wzięło to określenie "religia pokoju", od żadnego islamisty tego nie słyszałem, by tak się wypowiadał nt. swojej religii. :P
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 02:19
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1496

Reklamy Google

Postprzez Universal w 10 Sie 2013, 14:06

Jakiś czas temu ten filmik był na YT. Po prostu banda dzikusów ścina tępą maczetą głowę katolickiemu księdzu, czy zakonnikowi krzycząc przy tym "Allah akbar". Swołocz to mało powiedziane, ale specjalnie nie szokuje, bo to wiadome.

@Kowek - nie wiesz? Serio? Wzięło się to z tolerancyjnych względem islamu artykułów w nowolewicowych pisemkach i na ichnich stronach internetowych, gdzie wielokrotnie powtarzany jest tekst o tym, że Islam to religia pokoju, nie jest bardziej agresywna niż buddyzm itd. Już widzę lamę odcinającego łeb chińskiemu komuniście :D
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 15 Kwi 2026, 09:27
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 1051

Postprzez Terminus w 10 Sie 2013, 14:19

A żebyś się nie zdziwił ;-)
Istnieją buddyjscy ekstremiści, którzy zwalczają mniejszości religijne w Birmie czy na Sri Lance. Palenie kościołów czy meczetów to normalka. A czy ganiają z maczetami to nie wiem.
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez KoweK w 10 Sie 2013, 14:26

Universal napisał(a):@Kowek - nie wiesz? Serio? Wzięło się to z tolerancyjnych względem islamu artykułów w nowolewicowych pisemkach i na ichnich stronach internetowych, gdzie wielokrotnie powtarzany jest tekst o tym, że Islam to religia pokoju, nie jest bardziej agresywna niż buddyzm itd. Już widzę lamę odcinającego łeb chińskiemu komuniście :D

Pokaż mi choć jeden taki artykuł, bo ile żyje w internetach to takowego nigdy nie widziałem. :caleb:
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 02:19
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1496

Postprzez vandr w 10 Sie 2013, 14:29

TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 19 Kwi 2026, 13:07
Kozaki: 1749

Postprzez Terminus w 10 Sie 2013, 14:48

To bardzo proste skąd się wzięło: "islam religia pokoju"
Jeżeli islam wygra to wszyscy, którzy na niego nie przejdziemy, będziemy "spoczywać w pokoju".
;-)
CREDO [łac. Wierzę]

Za ten post Terminus otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Wunderwaffe, Wk1996.
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez Omnibus w 10 Sie 2013, 15:19

@Terminus: Taaa, prawie, że jak z indianami w ameryce północnej. Tylko, że nam nie pozwolą no robienie rezerwatów...
Islam, zawsze był religią cholernie ekspansywną, w zasadzie od swego zarania. Bo też jak inaczej wytłumaczyć, że w ciągu dwustulat arabowie podbili tereny od Półwyspu iberyjskiego, aż po morze kaspijskie, a nwet dalej, i w zasadzie zmienili ludzi tam mieszkających w arabów. Ta religia (a już napewno jej najgorsze odłamy) nie zna słowa "kompromis". Albo jest islam, albo są poganie. W drugim przypadku prosimy zbić szybkę i nawrócić ogniem i mieczem.
W zasadzie jedyneco mnie zastanawia to to, co "reprezentowały" soba kraje islamskie np. w średniowieczu. W porównaniu do europy tego okresu, to prawie,że wiek XX. Mimo tego, że nadal robili obrzydliwe rzeczy, ich wyprawy na europę siały postrach i terror, zabierali ze sobą tysiące niewolników, to w ich krajach rozwijała się kultura, sztuka, nauka, handel. Teraz patrząc na ten motłoch, to ciężko stwierdzić czy to ten sam gatunek.
Awatar użytkownika
Omnibus
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2013, 09:07
Ostatnio był: 01 Mar 2021, 15:28
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 153

Postprzez Universal w 10 Sie 2013, 16:08

Terminus napisał(a):Istnieją buddyjscy ekstremiści, którzy zwalczają mniejszości religijne w Birmie czy na Sri Lance. Palenie kościołów czy meczetów to normalka. A czy ganiają z maczetami to nie wiem.

No w sumie tak, zapomniałem o nich. Mam w pamięci, jak zdecydowana większość ludzi tylko tych lamów w pomarańczowych i czerwonych szatach, kręcących głową przy młynkach modlitewnych jak w Tomku Szklarskiego.

@Kowek http://dagensseglora.se/2013/08/08/eid- ... y-helgdag/ :E
http://www.krytykapolityczna.pl/en/Zapr ... id-48.html - tutaj niby są pytania otwarte, ale wiadomo, że jak KryPol, to "islamofilia".

http://www.euroislam.pl/index.php/2013/ ... na-lewice/ "daj pan spokój".
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 15 Kwi 2026, 09:27
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 1051

Postprzez szm w 10 Sie 2013, 19:04

W nawiązaniu do pewnego posta z tematu "Co was cieszy", wpienia mnie pewna tendencja... Piszę z telefonu, to będę używał jakiś durnowatych skrótów, bo ciężko jest dopisać te kilka literek do wyrazu. Doprawdy ciężko. Albo ktoś sadzi błąd, za błędem i zasłania się dysleksją. "A bo ja jestem dyslektykiem, i mam na to papiery"... Jakby to zwalniało od czegokolwiek. Bo mam papier, i mam wyje*ane. Tak trudno jest napisać posta w wordzie, poprawić błędy i wkleić?
NA KOWNO!

Za ten post szm otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive vandr.
Awatar użytkownika
szm
Ekspert

Dołączenie: 16 Wrz 2008, 18:39
Ostatnio był: 31 Sie 2025, 16:45
Miejscowość: Ciemnogród k. Moherowa Wielkiego.
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 163

Postprzez Saleta20 w 10 Sie 2013, 20:44

Co do skrótów ok. A polskie znaki, to nie koniecznie lenistwo albo coś tam. Np pisząc na zagranicznych klawiaturach/komputerach. Ja piszę to z tela Sony ericsson hazel. Jak widać ma polskie znaki. Ale już samsung c3050 ich nie miał bo wyłączyłem na potrzeby smsów. Tyle offtopu.

Mnie wpieniają:
-bugtrapy w stalkerze,
-ciepłe piwo,
-wychowawczyni;-)
-miesięczne katusze mojej dziewczyny :-P( może nie wpienia ale denerwuje).
Więcej grzechów nie pamiętam jak mi się przypomni to dopiszę;-)
Wypijacie mi kozaki, a ja mam to gdzies. Dlaczego?
Bo nikt nie jest prorokiem we własnym kraju.
Mam słabego neta.

Za ten post Saleta20 otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative BJ Blazkowicz.

Saleta20
Wygnany z Zony

Dołączenie: 23 Lip 2013, 11:26
Ostatnio był: 12 Gru 2017, 19:16
Ulubiona broń: Sniper VLA
Kozaki: -9

Postprzez Szpagin w 10 Sie 2013, 20:46

Od jakiegoś czasu widzę, że sporą popularnością cieszą się u nas chińskie lampiony na ogrzane powietrze. Są dziś elementem wielu imprez studniówkowych, wesel i innych tego typu uroczystości. Od początku jednak ta moda mi się nie podobała. Wypuszczanie ogrzewanego parafiną lampionu, który lata jak chce, stanowi zagrożenie pożarowe. Nietrudno sobie wyobrazić, co mogłoby się stać, gdyby takie ustrojstwo spadło z niedopalonym paliwem (a podobno tak się zdarza) na, dajmy na to, stodołę lub las. I dziś czytam takie coś:
http://www.tvn24.pl/pomorze,42/pozary-lasow-przez-lampiony-w-tych-warunkach-to-smiertelne-zagrozenie,346093.html

Może to da do myślenia fanom takiej zabawy.
Image

Za ten post Szpagin otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Wunderwaffe.
Awatar użytkownika
Szpagin
Legenda

Dołączenie: 26 Wrz 2009, 11:39
Ostatnio był: 15 Gru 2021, 23:24
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 238

Postprzez Saleta20 w 10 Sie 2013, 23:01

Dla tego co mi wypił kozaka i tylko do niego:
Może skończyłeś tylko podstawówke, ale ja jestem w 3 klasie technikum samochodowego, więc wiem co piwo i mam wychowawczynie.
Co mnie wpienia?
Ci, co jak czegoś nie wiedzą, to zmyślą.

Uwagi moderatora:

Skoro "tylko do niego", to po kiego grzyba ten post? PW od tego jest.
Wypijacie mi kozaki, a ja mam to gdzies. Dlaczego?
Bo nikt nie jest prorokiem we własnym kraju.
Mam słabego neta.

Saleta20
Wygnany z Zony

Dołączenie: 23 Lip 2013, 11:26
Ostatnio był: 12 Gru 2017, 19:16
Ulubiona broń: Sniper VLA
Kozaki: -9

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 13 gości