Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez kapucha w 05 Wrz 2013, 22:29

Gro3a napisał(a):Potrzeba nam takiego drugiego Piłsudskiego w tych smutnych jak ch.j czasach.

Piłsudski był wielkim przywódcą i wojskowym... i to by było na tyle. Znał się na wojnie. O gospodarce, tak jak każdy lewak za przeproszeniem gówno wiedział. A przypominam, że obecnie mamy pokój, a głównymi problemami w Polsce jest biurokracja i gospodarka hamowana i niszczona przez zbędną kontrolę państwa.
kapucha
Łowca

Dołączenie: 09 Kwi 2011, 13:53
Ostatnio był: 01 Lut 2015, 22:11
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 94

Reklamy Google

Postprzez AlexStalker w 05 Wrz 2013, 22:51

kapucha napisał(a):... tak jak każdy lewak

To mnie irytuje - cały ten internetowy bój "A lewaki są takie złe, potworne, homo, paskudne!!!", "A prawaki to zaścianek, kibole, gimbusy narodowcy!!!11111jedenjeden".
Zajmowanie się w setkach wypowiedzi polityką na fejsbuku, kwejku czy innym miejscu tego typu jest żenujące, zarówno z prawej strony, jak i z lewej.

A co do żrących się z "lewakami" prawicowców (w większości w przedziale wiekowym 15-20, zabawne)
Prawicowi faceci - znam takich, którym moje "lewackie" poglądy nie przeszkadzają w regularnych próbach beznadziejnego podrywu (a przecież lewaków należy wieszać chyba? Bycie lewakiem z cyckami zmienia sytuację?) , a znam takich, którzy otwarcie potrafią stwierdzić że jak mnie spotkają to "dostanę w mój lewacki pysk za moje podejście do ojczyzny". Nie zdarzyło mi się chyba jeszcze spotkać kogoś o prawicowych poglądach, kto nie byłby hipokrytą ani agresorem.

To mnie w...pienia.
Эх, предатель, ты не страшен.
Да ты мой любимый враг!

- KYPCK, Предатель

Za ten post AlexStalker otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Omnibus, Realkriss, Wk1996.
Awatar użytkownika
AlexStalker
Stalker

Dołączenie: 08 Maj 2011, 13:25
Ostatnio była: 09 Lut 2016, 21:53
Miejscowość: Szczecin // Chabarowsk
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 82

Postprzez Gro3a w 05 Wrz 2013, 23:10

Znał się na polityce tak dobrze jak nasi współcześni "przedstawiciela państwa" ;) Chodzi mi o to, że sam nie przepadał za politykami, ale szanował go nawet Hitler. Gdyby żył, to nawet III Rzesza bała by się napaść na naszą ojczyznę. Kiedyś byłem patriotą, lecz widząc nasz kraj popadający w ruinę, mam wrażenie, że nastąpi kolejny rozbiór Polski i będziemy mówić albo po rosyjsku, albo po niemiecku (lub angielsku).
A propos kryzysu. Kiedy go w Polsce nie było? Zaczęło się od Wałęsy, gdzie komunistyczna partia obaliła w Polsce komunę i nadeszła era demokracji :E Niestety ta "demokracja" skończyła się wraz z dołączeniem do Unii Europejskiej. Moje poglądy mogą się niektórym nie podobać, no ale pomysłów jest tyle, ile jest ludzi na świecie ;)
Co do "rewolucji" i jej końcu, zawdzięczamy tylko temu, że nasz kraj nie umie się połączyć i wywalczyć swoje prawa. Politycy mają nas głęboko w "czarnej d...iurze" i nie liczy się nasze zdanie. Fakt, moje poglądy też nie podobają się innym osobom, lecz w końcu od nas zależą losy naszego kraju. Niestety, dalej będą nam podnosić podatki, za byle gówno a my i tak nic z tym nie zrobimy. Najlepiej dać sobie spokój i dążyć do samo destrukcji naszego państwa i czekać, aż nasza kultura i godność nie będzie miała racji bytu.
Jesteśmy pod wpływem zasrańców z ameryki, którzy wpieprzają się w czyjś kraj i go okupują. Po co nam wojna w Afganistanie, Iraku, czy w innych częściach świata? Po to, by Amerykanie mogli nachapać się surowców, a my z wojen mamy tylko straty w ludziach i sprzęcie. To na tyle. Możecie mnie karcić, lecz chciałbym, by wreszcie Polacy wreszcie przejrzeli na oczy i zrobili coś z tym krajem.
Nie ma miłości, jest tylko żądza. Nie do człowieka, a do pieniądza.

Dziękuję Ci Boże, za te wspaniałe dni, bez których nie mógłbym teraz żyć. Dziękuje Ci za te wspaniałe chwile, bo w swym życiu nie miałem ich aż tyle. Za wszystkie spędzone w samotności i za te szczęśliwe, pełne miłości...
Awatar użytkownika
Gro3a
Technik

Dołączenie: 05 Maj 2012, 22:26
Ostatnio był: 10 Mar 2026, 20:52
Miejscowość: Lubawa - warmińsko-mazurski Sosnowiec
Ulubiona broń: Sawn-off Double-barrel
Kozaki: 294

Postprzez M3Fis70 w 06 Wrz 2013, 01:18

Kolega wyżej dość ciekawie gada. Jednak mam 3 problemy:
1: Nie ma znajomości na czarnym rynku. 2: Gdybym miał i tak nie mam hajsu na jakąkolwiek snajperkę.
3: Nie mam umiejętności (jak kochany Hitman) by polować na naszych polityków.
Prawda taka, że opinia publiczna powinna spalić na stosie 3/4 naszego sejmu. Reszta by się mocno zastanowiła, a nowi by wiedzieli czego nie robić. Czyli ciągle nam nie zabierać.
Dobry mutant, to martwy mutant.
Tajne zaszyfrowane inforamcje
:

Kovek to ciągle pauka

Za ten post M3Fis70 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Gro3a.
Awatar użytkownika
M3Fis70
Weteran

Dołączenie: 08 Kwi 2010, 20:34
Ostatnio był: 23 Maj 2025, 21:46
Miejscowość: Brzydgoszcz/Posen
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 77

Postprzez Terminus w 06 Wrz 2013, 07:01

Może "nie lubił" polityków ale bawił się w politykę i to z bardzo marnym skutkiem - jako premier nie radził sobie zupełnie a na wszelką krytykę reagował groźbami, nasyłaniem bojówek, więzieniem et cetera, cetera...
Poza tym wymordować wybitnych ludzi, zmusić do emigracji lub pozamykać w więzieniach i obozach a zastąpić ich wiernymi miernotami pokroju Mościckiego czy Becka -jeszcze raz podziękuję, jakościowo nie odbiega od dzisiejszych naszych polityków.

Wkurzyły mnie "panienki" z działu sprzedaży mieszkań przysyłające sprzeczne i bzdurne uwagi do koncepcji budynku :/
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez szm w 06 Wrz 2013, 13:47

Lewaccy lewacy.
NA KOWNO!

Za ten post szm otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive vandr, Wasia, Lucjusz.
Awatar użytkownika
szm
Ekspert

Dołączenie: 16 Wrz 2008, 18:39
Ostatnio był: 31 Sie 2025, 16:45
Miejscowość: Ciemnogród k. Moherowa Wielkiego.
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 163

Postprzez Wk1996 w 06 Wrz 2013, 19:44

Mnie wpienia samo słowo "lewak". Tak samo jak cała jazda z tym Korwinem i UPR (czy jak to tam się zwie). Nie mam nic ani do gościa, ani do partii jego, ani do przekonań. Każdy niech ma swoje i da żyć innym.
Problem w tym, że to obecne poparcie dla niego, to głównie kwestia internetowej mody. I tu dochodzę do sedna, większość używających tego słowa to gimnazjaliści i licealiści, również moi znajomi. Co gorsza, część z nich deklaruje się jako komuniści/socjaliści, a cały czas "Korwin pogromca lewaków", "masakruj lewaka" etc. Pozostaje mieć tylko nadzieję, że to minie.

Za ten post Wk1996 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Wunderwaffe.
Awatar użytkownika
Wk1996
Kot

Dołączenie: 02 Sty 2010, 18:12
Ostatnio był: 02 Mar 2015, 20:49
Miejscowość: Новоалексаидровскя Гора
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 12

Postprzez Wasia w 06 Wrz 2013, 21:26

Ja jestem "lewakiem" i mało obchodzi mnie co prawicowi o tym myślą. Czasem czuję nawet respekt, gdy inni nazywają mnie "lewakiem" dlatego, że jestem dumny ze swoich poglądów, ale jednak również denerwuje mnie współczesna moda na korwinowców wśród młodzieży, szczególnie w gimnazjum. Wiem dobrze kim jest korwin. Według mnie, to zwykły dupek. Dobrze, że z tego niektórzy wyrastają. I to całe mieszanie religii z polityką, tak jak to robi Ruch Narodowy (czasem też PiS), nazywając się Ruchem Narodowo-Katolickim. To co ci naziści wyprawiają nie ma nic wspólnego z katolicyzmem. Nie rozumiem struktury myślenia takich ludzi. Rozumiem, że można być zwykłym prawicowcem, ale prawda jest taka, że ani skrajna prawica, ani skrajna lewica do niczego dobrego nie doprowadzą.
Pozdrawiam.
Ostatnio edytowany przez Wasia, 06 Wrz 2013, 22:40, edytowano w sumie 1 raz
Ze względu na ciemnotę i zacofanie niektórych użytkowników tegoż forum, których to żałosne wypociny mam w głębokim poważaniu, planuję zakończyć swoją działalność na nim, bo z wami zwyczajnie nie da się dyskutować na temat poglądów, gdyż wyśmiewacie grupowo każdego, kto odważy się myśleć samodzielnie. Dziękuję za uwagę.
Polecam forum normalnych fanów stalkera, na którym dobrze poczują się osoby, którym nie starczy cierpliwości na czytanie głupot niektórych tutejszych użytkowników:
http://www.stalkerteam.pl Odszedłem z forum stalker.pl dobrowolnie.

Wasia
Wygnany z Zony

Dołączenie: 05 Sie 2013, 15:56
Ostatnio był: 08 Wrz 2013, 16:59
Miejscowość: Baza stalkerów "Победа" w północnej zonie.
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 3

Postprzez Terminus w 06 Wrz 2013, 21:35

Ja jestem konserwatystą, chadekiem.

Owszem denerwuje mnie moda na "lewicowość" czy jak wolicie "lewackość", dlatego że takie poglądy tą zwyczajnie z punktu widzenia ekonomii i gospodarki głupie i szkodliwe. Na szczęście większość z nich z wiekiem wyrasta.

A na Korwina głosuję od wielu lat, niezależnie od mód. Większość z tych co go hejtuje jak i tych co się nim snobizuje nawet nie zna jego poglądów bazując na kilku wypowiedziach mniej lub bardziej nieszczęśliwie wyciągniętych przez media.

Co mnie denerwuje.
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Postprzez Adam w 06 Wrz 2013, 21:36

A ja jestem romantycznym socjalistą, którego zawsze jakiś ponurak zgasi "Nie wierz w tą utopię!". Ale mam to gdzieś, bo w coś trzeba wierzyć :)
Image
Image

Za ten post Adam otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Wasia, Wk1996.
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

Dołączenie: 27 Gru 2007, 12:13
Ostatnio był: 04 Sie 2025, 19:54
Miejscowość: Kutno
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 394

Postprzez Terminus w 06 Wrz 2013, 21:39

Romantycznych socjalistów najszybciej "gasili" praktyczni komuniści strzałem w tył głowy :P
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Postprzez Gro3a w 06 Wrz 2013, 21:42

No, tak jak naszych w Katyniu :caleb:

Uwagi moderatora:

Bardzo potrzebny post. K44
Nie ma miłości, jest tylko żądza. Nie do człowieka, a do pieniądza.

Dziękuję Ci Boże, za te wspaniałe dni, bez których nie mógłbym teraz żyć. Dziękuje Ci za te wspaniałe chwile, bo w swym życiu nie miałem ich aż tyle. Za wszystkie spędzone w samotności i za te szczęśliwe, pełne miłości...
Awatar użytkownika
Gro3a
Technik

Dołączenie: 05 Maj 2012, 22:26
Ostatnio był: 10 Mar 2026, 20:52
Miejscowość: Lubawa - warmińsko-mazurski Sosnowiec
Ulubiona broń: Sawn-off Double-barrel
Kozaki: 294

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum