A więc tak.
Mod działa na wersji 1.004 PL.
Wszystko sprawdzone

. Niestety zadania dodatkowe mamy po rosyjsku, a ja Nu pagadi

.
Zagrałem sobie jakieś 20 minut więc daleko nie doszedłem. Dodane bardzo fajne frakcje, takie jak ''Dark_stalker''. Na prawdę wyglądają odstraszająco

. Mi chodzi zawsze o jakiś mod który zrobi z tej gry jeszcze większy horror, bo to w stalkerze uwielbiam, uwielbiam bać się, i czuć napięcie. Zobaczyłem gostka w tunelu, idącego jak zombiak, a się okazało że to dark_stalker.
Fajne rzeczy to m.in. nowe odgłosy broni, troche nowych tekstur, autka, u każdego zabitego znajdziemy PDA, tylko po co komu one to nie wiem, można znaleźć gitarę itp. U handlarza obszerny wybór. W kordonie możemy już spotkać expertów i weteranów, szczury i pomniejsze mutanciki.
CO mi się jak na razie nie podoba ?, już w samym kordonie mamy do czynienia z gostkami posiadającymi wypasione spluwy, i jedna seria - po nas. Duże ikonki broni w ekwipunku, wolałbym małe, dla mnie estetyczniej wygląda, gusta i guściki...
Durne rozwiazanie że na początku b. łatwo możemy zdobyć dobrą broń, i do tego Tolik którego ratujemy jest w jakimś super opancerzonym stroju (sick!).
To na tyle, jeszcze przetestuje to, może poproszę kolego to przyjdzie i razem przetestujemy

.