[ZEW MONOLITU: Ukryte Ścieżki PL] dla stalker.pl

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [ZEW MONOLITU: Ukryte Ścieżki PL] dla stalker.pl

Postprzez mayer99 w 26 Paź 2013, 13:00

To żeś mnie pocieszył Tykersky...;). Póki co cisnę w modziwo i jest w miarę ok, miałem wyloty przy save'ach z Charonem w tej lokacji ( 1y bunkier), pozostałe działają az sam jestem zaskoczony. Na razie ganiam po Chernobylu 2 i mod wymiata, że tez wczesniej się o niego nie potknąłem...;)

P.S. Mozna gdzieś jeszcze dorwać wersję Stalkera SoC 1.0001 albo 1.0004....?
Awatar użytkownika
mayer99
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2011, 12:22
Ostatnio był: 17 Lis 2025, 16:27
Miejscowość: 3miasto
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 41

Reklamy Google

Postprzez Pangia w 26 Paź 2013, 13:51

mayer99 napisał(a):P.S. Mozna gdzieś jeszcze dorwać wersję Stalkera SoC 1.0001 albo 1.0004....?

Chyba tylko na pebie albo innych torrentach :P No i w sumie to nie byłoby nic złego, bo zakładam, że posiadasz oryginalną, legalnie zakupioną grę (np. Steamowa wersja jest w pełni spatchowana i chyba nawet nie dałoby się jej downgrade'ować (?))
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 853

Postprzez vandr w 26 Paź 2013, 14:06

No, ja proponowałem podobne rzeczy pisząc jeszcze łagodniej od Ciebie i dopiero wczoraj mi warny zniknęły. :D
Prawda jest taka, że to chyba jedyne wyjście.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 19 Mar 2026, 19:55
Kozaki: 1749

Postprzez Sihayan w 26 Paź 2013, 14:23

Hej. Czy ktoś jest może w posiadaniu sava na sam koniec Prypeci, gdzie z Kłem trzeba znaleźć przejscie lub zaraz po przejsciu?
Awatar użytkownika
Sihayan
Kot

Dołączenie: 23 Cze 2010, 22:54
Ostatnio był: 09 Paź 2018, 20:43
Kozaki: 7

Postprzez mayer99 w 27 Paź 2013, 21:16

Hej to znowu ja....:) CZy może mi ktos napisać jak pozbyć sie tego kolimatorowego celownika z karabinu As Wał...?
Wyglada toto fajnie lecz jest całkowicie bezużyteczne. Potrzebowałbym całkowitej ściezki katalogów, z tym co trzeba wywalić albo ewentualnie na co zamienić. Przejrzałem z grubsza forum, ale jedyne co znalazłem w temacie sam problem...Thx z góry
Awatar użytkownika
mayer99
Łowca

Postprzez vandr w 27 Paź 2013, 21:57

Przenieś dla bezpieczeństwa na pulpit pliki z folderu meshes/weapons/val. Jak wywali grę to zapodaj loga, będziemy kombinować.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 19 Mar 2026, 19:55
Kozaki: 1749

Postprzez mayer99 w 28 Paź 2013, 10:49

Dziękuwejro Amigo - teraz as Wał gra i buczy :)
Mam jeszcze jedno pytanko: gdzie można znaleźć skrzynkę z konserwami dla Salomona?
Obszukałem całe delikatesy Gastronom, sklepopodobny budynek na prawo od miejsca startu i
dupsko blade - niczego nie znalazłem... Wie ktoś....?:)
Awatar użytkownika
mayer99
Łowca

Postprzez frosth w 28 Paź 2013, 10:57

w Gastronomie pod schodami. Miałem problem z lokalizacją tego budynku bo są dwa bliźniacze po obu stronach mapy.
frosth
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2012, 15:35
Ostatnio był: 12 Kwi 2021, 09:16
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 60

Postprzez mayer99 w 28 Paź 2013, 11:24

W Gastronomie pod schodami nic nie ma... W tym 2 budynku a'la sklep na prawo od autobusu gdzie zaczynamy grę ,
pod schodami jest niebieska skrzynia, ale pusta....:/ Wtf? Co teraz?
Awatar użytkownika
mayer99
Łowca

Postprzez frosth w 28 Paź 2013, 13:25

Tak jak pisałem wcześniej jest drugi bliźniaczy budynek po drugiej stronie mapy poszukaj tam. Ja miałem zaje*iste problemy żeby znaleźć te konserwy. To powinny być takie skrzynie wojskowe a nie puszki(o ile dobrze pamiętam)
frosth
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2012, 15:35
Ostatnio był: 12 Kwi 2021, 09:16
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 60

Postprzez mayer99 w 30 Paź 2013, 20:05

Znalazłem w końcu...Dzięki za pomoc :). Po spatchowaniu do wersji 1.0004 o dziwooo gra mi się zupełnie komfortowo, mam losowe wyloty głównie przy przechodzeniu z lokacji na lokację, ale daję radę. Najwiekszy problem był w Prypeci z misją doprowadzenia Kła, żeby pokazał drogę do ATP ( co to za skrót?? mi się kojarzy wybitnie z tenisem :)), Kieł ciągle ginął, sam nie strzelając a dookoła monolith, najemnicy i zgraja długorekich zombie....brrrr
To jedyny moment gdzie wczytanie save'a z akcji kończyło sie wylotem. Ale dość marudzenia mam 4 pytania do expertów Zewu Monolitu ukryte ścieżki:
1. Jak to jest z napromieniowaniem...? Używam antyradów i żółtych apteczek a oczy zamglone i Strelok ciągle bez formy...Wiem że w ZM antyradiacyjne leki nie działają od razu, ale ja mam wrażenie, że u mnie wcale.
2. Wczytałem do ZM sporo tekstur z Autumn Aurora 1, ale nie wszystko poszło jak chciałem, część dodałem ręcznie jak np. rękawice itp. Jak mógłbym podmienić org. teksturę i animacje z AA1 dla H&K G36 i dla Saigi 12 ( celownik PSO i tłumik da radę?)? Potrzebowałbym pełnych ścieżek dostępu...Vandr jesteś...? :)
3. Gravi Gun hmmmm :) Half Life 2 wiecznie żywy, chociaż Gordon Freeman w zonie długo nie pociągnął... Pytanie brzmi: czy Gravi Gun będzie do czegokolwiek potrzebny dla przebiegu fabuły badź jakiejkolwiek misji?
4. GDZIE JEST GRANATNIK M203??? Przewertowałem forum i u Kutwy na straganie za cholerę nie chce sie pojawić...
Thx? Plz
Awatar użytkownika
mayer99
Łowca

Postprzez Gerret w 04 Lis 2013, 21:47

Udało mi się przebrnąć bugi z brakiem możliwości zasave'owania zaraz po pojawieniu się w Prypeci i pchnąłem fabułę do momentu spotkania z dwoma pierwszymi Fantomami.
Co ja sie sukinsynów nawyklinałem. Jednego zawaliłem, drugiego bardzo poważnie raniłem, (bo padł zaraz jak mnie rozwalił) ale nie szło OBU załatwić na raz.

Zaraz po pojawieniu się, ten dureń Striełok musi wyciągnąć karabin i go przeładować (po kiego grzyba), i właśnie tej jednej sekundy mi brakuje!

Jakoś jednak ich odstrzeliłem i szedłem dalej.

Do czasu gdy spotkałem kolejnych dwóch na dachu, normalnie niemożliwością jest ich odwalenie....

Czy jest na nich jakiś sposób?
Gerret
Kot

Dołączenie: 31 Gru 2009, 11:57
Ostatnio był: 15 Wrz 2018, 13:42
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 2

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości