Dziwne (bugi) przypadki w S.T.A.L.K.E.R.'ze

Tutaj dyskutujemy w tematach, które nie pasują do żadnej części S.T.A.L.K.E.R.'a.
Regulamin forum
Chcesz zadać pytanie lub masz problem? Napisz w tym dziale, a Twój temat na pewno zostanie usunięty.

Postprzez CLEAR SKYline w 03 Sty 2008, 07:20

też kiedyś wyciąłem całą wolność... no prawie całą. Skapnęli się dopiero goryle Łukasza :D
ImageImage
11% graczy uważa że najważniejsza jest grywalność, jeśli należysz do tych 89% dla których ważniejsza jest grafika to p...l się.
Awatar użytkownika
CLEAR SKYline
Łowca

Dołączenie: 13 Lis 2007, 21:07
Ostatnio był: 29 Sty 2013, 15:25
Miejscowość: 3OHA -> БAP -> APEHA
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Black Kite
Kozaki: 1

Reklamy Google

Postprzez Infernal w 03 Sty 2008, 15:23

Przepraszam, bo ten temat robi się trochę spamerski :/ Do jasnej... ciasnej. Już każdy się dowiedział, że wolność nie reaguje i nie trzeba nad tym rozkminiać na dwóch stronach. Bugi mają być nowe, a nie w kółko powtarzacie to samo. Wy tu nie macie komentować bugów, a jak jeżeli już to napiszcie o jakimś nowym i komentarz wstawcie jako przypiskę. I nie ma czegoś takiego "Pijawa na Wysypisku? Jakim cudem?" i to cała wypowiedź. Bugi to rzeczy spotykane w różnej częstotliwości i u jednego mogą być, a u innego nie, np przez patcha. Ludzie, opamiętajcie się!

Buahahaha... Jęknął z rozkoszą czekając na spam kolejny demon X12. L.
Ostatnio edytowany przez Infernal, 19 Sty 2008, 22:39, edytowano w sumie 1 raz
Ratuj dżender - dzieci precz ze szkół!
Infernal
Łowca

Dołączenie: 02 Paź 2007, 17:29
Ostatnio był: 08 Sty 2015, 01:40
Kozaki: 3

Postprzez Adam w 03 Sty 2008, 17:28

Gdy to forum było takie to nie byłoby dyskusji. Nie przejrzałem całego forum! Więc mam prawo pytać na PW i przez pomyłkę pisać temat, który był!

Azaliż wściekły ryk wkurzonej bestii poniesie się po forum, gdy Demon czytać będzie takie posty. Gdyż to one nie wnoszą do dyskusji nic, przysparzając dwa dodatkowe kliknięcia Niszczycielom. - МЦ
Image
Image
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

Dołączenie: 27 Gru 2007, 12:13
Ostatnio był: 04 Sie 2025, 19:54
Miejscowość: Kutno
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 394

Postprzez radzix w 07 Sty 2008, 16:05

nie wiem czy to bug , natomiast wygląda zabawnie..

Podczas strzelania z tuningowanego Shotguna , uzywając nabojów kulowych , przeciwnik umiera tak jakby "z opuźnionym zaplonem".
Najkomiczniej wygladało to , gdy podczas sporej wymiany ciosów z grupą bandytów w tym budynku gdzie uwalniamy z piwnicy żołnierza Powinności , zostałem zastrzelony a bandzior który dostał odemnie kulke w bebechy biegnie w moją stronę, i nagle patrze , przebiega obok moich zwłok,(death cam) i BACH , trup :)
Może to są jakieś pociski z truciną?
Awatar użytkownika
radzix
Kot

Dołączenie: 02 Sty 2008, 21:22
Ostatnio był: 08 Lut 2011, 22:38
Miejscowość: Wawka
Kozaki: 0

Postprzez Adam w 07 Sty 2008, 22:34

A może to wam się zdarzyło. Wracam z Kordonu wyładowany super rzeczami do Barmana. W trakcie transakcji słyszę strzały dochodzące ze strony magazynów wojskowych i Rostoku. Wybiegam i najpierw idę do strony wysypiska. Pusto. Następnie do bazy Powinności. Nic. I w końcu idę do hangarów z wypoczywającymi samotnikami, a tu widze, kolesia ze Specnazu :). Już mam wypruć w niego cały magazynek kałacha, aż tu nagle Barin z kumplami na schodach z całych serii dorywają skubańca i ten ze schodów zlatuje. Potem załatwiamy kolejnego i następnęgo. Było ich trzech z Obokanami i granatami. Nie było "Hej naznaczony, podejdź tu". Dziwne, czy komuś się to zdarzyło???
Image
Image
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

Postprzez MCaleb w 07 Sty 2008, 23:53

OK, wracam z X10 (Mózgozwęglacz) i mam wam do przedstawienia następujące liczby:
- 25 Monolitan zaszlachtowanych.
- 15 z nich zabitych po cichu.
- 7 zdążyło mnie zauważyć i jedynie krzyknąć.
- 3 zaczęło strzelać.
- 2 zniknęło po śmierci.
- 1 pocisk mnie trafił.

Co do opóźnionej śmieci Adiego - możliwe tak ich trafiałeś, że dostawali mocnego krwawienia, a nie mieli apteczek/bandaży i umierali.
There is nothing in this world worth believing in...
Image
Awatar użytkownika
MCaleb
Weteran

Dołączenie: 09 Cze 2007, 23:23
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 18:04
Miejscowość: Mars
Kozaki: 8

Postprzez Adam w 19 Sty 2008, 16:59

To jest bardzo dziwny bug. Idę sobie do Magazynów i sprawdzam ile mam granatów do "kałaszowego" granatnika przełączają tryb. Będąc przed chatką stalkerów pisze że mam rodzaj VOG 25. A naprawdę mam Vog 25R. Później po masakrze stalkerów pisze, że mam załadowane 30 VOG 25 i gdy strzelam... przerażający huk i wszystkie wybuchają mi przed nosem.
Albo w dolinie mroku zobaczyłem pijawkę (ona naprawdę jest w nawiedzonym domku) niedaleko wejścia do LabX18.
Jeszcze inny bug to jak zombie w Jantarze atakują, to Kugłow z obokanem próbuje wyjść z bunkra, i gdy strzelam mu w rękę wychodzącą zza zamkniętych drzwi on jest wrogiem i pojawia się informacja o bugu.
Jeszcze znowu ktoś zaatakował Bar. Wracam z Kordonu i tu nagle szejściu najemników wybiega z dziczy i wszyscy z planszy Bar z nimi walczą. O co chodzi. Jak się idzie z Baru do Kordonu i z powrotem to jakaś frakcja atakuje Bar??? :
Ostatnio edytowany przez Adam, 19 Sty 2008, 22:47, edytowano w sumie 1 raz
Image
Image
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

Postprzez Infernal w 19 Sty 2008, 22:34

Tutaj filmik z paroma bugami. To z minami i anomaliami znam aż za dobrze ;)
Ratuj dżender - dzieci precz ze szkół!
Infernal
Łowca

Dołączenie: 02 Paź 2007, 17:29
Ostatnio był: 08 Sty 2015, 01:40
Kozaki: 3

Postprzez Adam w 19 Sty 2008, 22:48

LUDZIEE! Odkryłem cos wspaniałego. Gdy ma się moda (chyba SPR) to wtedy jest takie zdarzenie. Siedze sobie w obozie stalkerów niedaleko zagubionej wioski i naciskam po prawej stronie klawiatury przycisk "*" i nagle niebo w zadziwiającej prędkości się rusza! Patrze na czas w grze i nagle on przyspiesza!! Szukając przycisku który to odwróci naciskam "/" i zatrzymuje się . Komu się to zdarzyło???
Image
Image
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

Postprzez Missile w 20 Sty 2008, 12:14

Ja tak miałem nawet bez modów. Nie wiem jakim cudem, ale miałem :P

Co do tematu: miałem niedawno całkiem miły bug w Stalkerze. Stosunki z Wolnoscią i Powinnością miałem neutralne. Postanowiłem się zabawić i wybić Wolność. Zapisałem grę, idę do ich bazy, 20min i wszyscy martwi. Patrze, a tu Powinność do mnie przyjacielsko nastawiona. Ale dobra doszedłem do wniosku, że wolę mieć ich do siebie neutralnych i wczytałem z powrotem grę sprzed całej akcji. I... Wolność była do mnie neutralna a powinność dalej przyjacielsko nastawiona :D Mało tego: wziąłem od wolności misję zlikwidowania grupy Czachy. Rozwaliłem ich z powinnością, na razie ok. Zaraz biorę misję zlikwidowania kogoś tam z powinności. Zabiłem go. Potem grupkę powinności miałem zabić. Ok, zabiłem. Potrzebowałem iść do Jantaru no to idę z magazynów do Baru. Patrzę, a tam powinność zamiast wrogo to neutralnie nastawiona do mnie :D Robiłem coś takiego 2 razy i działało. Spróbujcie :P

Missile
Wygnany z Zony

Dołączenie: 15 Gru 2007, 15:17
Ostatnio był: 15 Kwi 2016, 20:14
Miejscowość: Valhalla
Kozaki: 9

Postprzez Adam w 20 Sty 2008, 12:32

Lol, a ja po Wyspisku Zaporożcem jeździłem (dokładnie obok grupy Biesa i tam, gdzie Jurik jest atakowany) i nagle bandyta strzela do mnie z obrzyna i samochód ywala się na bok. Jak z niego wychodze to auto wylatuje w górę i spada na bantytów, a ja mam czerwone krwawienie i umieram.
Image
Image
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

Postprzez radzix w 20 Sty 2008, 13:14

Do buga niewątpliwie zaliczyć można szybkość respawnu wrogów...Biegnę przez Magazyny Wojskowe do tego miejsca gdzie stoi ta kolejka i dopiero po chwili pojawiają się wśród mnie wrogowie..to jest bardzo częste i irytujące..albo jak rozwalę skrzynkę to nie wypadają z niej gifty dopiero jak zapisze/wczytam to pojawiają się przedmioty :( ktoś wie jak to przyśpieszyć??
Intel C2DUO T5450 1,66 GHz
2048 MB RAM DDR2
250 GB HDD - SATA
nVidia Ge Force 8600 GS 256mb
Awatar użytkownika
radzix
Kot

Dołączenie: 02 Sty 2008, 21:22
Ostatnio był: 08 Lut 2011, 22:38
Miejscowość: Wawka
Kozaki: 0

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości