[ABC Inferno] Piekło na ziemi

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Postprzez MeZZerschmitt w 30 Sty 2008, 17:00

hmmm, ja mam takie pytanie: co mieli na celu autorzy Inferna w sensie wpie****nia fragmentów muntantów?
Jestem głodny to zjadam ogon nibypsa i dłoń burera xD.
Przecież to jakaś czarna komedia.
Nie można ich sprzedać nawet u naukowców, tylko zjeść 8|
"Niektórzy ludzie po prostu nie szukają logicznych korzyści, takich jak pieniądze. Nie sposób ich kupić, zastraszyć czy przekonać, nie sposób w ogóle z nimi negocjować. Niektórzy ludzie po prostu lubią patrzeć, jak świat wokół płonie."
Awatar użytkownika
MeZZerschmitt
Tropiciel

Dołączenie: 21 Lis 2007, 18:52
Ostatnio był: 09 Gru 2013, 22:51
Miejscowość: Wrocław
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 4

Reklamy Google

Postprzez Sölve w 30 Sty 2008, 17:03

Po prostu w skrypcie te przedmioty są zapisane jako jedzenie. Mamy nadzieję, że w wersji 1.2 będzie to poprawione.
Awatar użytkownika
Sölve
Stalker

Dołączenie: 08 Paź 2007, 19:45
Ostatnio był: 08 Lis 2024, 20:27
Kozaki: 0

Postprzez MeZZerschmitt w 30 Sty 2008, 18:10

Image
Co to jest do kutwy?
Nagle w wiosce zrobiło się żółto...złotawo?
W grze jest to już chyba z 15 dzień i pierwszy raz coś takiego.
To było gorsze niż zwykły blowout!
Kilka umarlaków, nibyolbrzym, 2 chimery, szczury, 2 snorki, Burer i jeszcze pijawy.
8] Pokochałem to.
Szkoda, że pewnie doświadczę tego po raz drugi za "100 lat".
"Niektórzy ludzie po prostu nie szukają logicznych korzyści, takich jak pieniądze. Nie sposób ich kupić, zastraszyć czy przekonać, nie sposób w ogóle z nimi negocjować. Niektórzy ludzie po prostu lubią patrzeć, jak świat wokół płonie."
Awatar użytkownika
MeZZerschmitt
Tropiciel

Dołączenie: 21 Lis 2007, 18:52
Ostatnio był: 09 Gru 2013, 22:51
Miejscowość: Wrocław
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 4

Postprzez Crisu w 31 Sty 2008, 11:15

Hmm... U mnie ten szajs występuje częściej. Tego typu akcję miałem już chyba cztery lub pięć razy, a na tym modzie gram dopiero drugi dzień. Czasem jest to wkurzające - przykładowo w Agropromie po wyjściu z podziemi...

Ale podpowiem, że jest to bardzo przydatne. Właśnie zmierzałem do Dzika (baza bandytów) by powinąć upragniony kluczyk do X18.
I kilka metrów przed główną bramą pojawił się blowout. Niby nic szczególnego, zwykły skok napięcia.
Jednak za chwilę pojawiły się niezliczone ilości zombich, kilka chimer, pseudogigant, dwa kotki, jakaś pijawka, gryzonie... Nawet burer.
Więc stwierdziłem, że wdrapię się na wieżę by w spokoju pozdejmować wesołą gromadkę.
Gdy zobaczyłem jak trzech zombich oblazło biednego nieszczęśnika, pijawa rozprawiała się z kilkoma innymi, a chimery pięknie hasały po terenie szukając niedobitków (wszystko to bandyci) zmieniłem zdanie - niech wytną się nawzajem.
Mi pozostało tylko wyłączenie "snajperów" i wyeliminowanie grona fanów, którzy pałętali się pod moją wieżyczką.
Proste...

Niby zwykły przypadek, ale jakże przydatny.

MeZZerschmitt napisał(a):[...]ogon nibypsa i dłoń burera xD.

Nie można ich sprzedać nawet u naukowców[...]

Tym szitem dzielisz się z innymi Zonooblatywaczami. W sumie nie warto - dłoń zombiaka to 9 rubli... Faktycznie, lepiej zeżreć. Ale później ta niestrawność.

Ekhm... Wiesz, jeśli chodzi o te szczury - nie są to szczury. To tzw. Rodenty (gryzonie).
Chodzi Ci o to ścierwo, tak? ---> http://img524.imageshack.us/my.php?image=sscrsto012008142232l04daq2.jpg
"Дай мне мой респект, не больше не меньше."
Awatar użytkownika
Crisu
Legenda

Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:16
Ostatnio był: 26 Sty 2017, 10:51
Kozaki: 47

Postprzez rzambol w 31 Sty 2008, 14:24

Poprawiona wersja tekstów.
Z niecierpliwością czekam, żeby położyć swoje łapki na Infeno 1.2... Już nie długo ;)

Pobierz Mnie!
Awatar użytkownika
rzambol
Stalker

Dołączenie: 29 Lip 2007, 18:17
Ostatnio był: 17 Maj 2025, 23:25
Miejscowość: Bielsko-Biała
Ulubiona broń: --
Kozaki: 3

Postprzez Crisu w 31 Sty 2008, 15:50

Ahh... Pierwszy raz grając z ABC Inferno doznałem BugTrapa.

Sytuacja:
Teleport z dachu Areny w Barze na dach laboratorium polowego w Jantarze. :)

Efekt:
Widzę przez setną sekundy "Wczytywanie symulatora A-Life" i nara - wywaliło do pulpitu.

Ale nie można narzekać. Mod świetny!
Awatar użytkownika
Crisu
Legenda

Postprzez donciu w 31 Sty 2008, 16:49

Ludzie ... to nie Zona tylko piekło ! Te czerwone niebo pojawiło się gdy szedłem do Lisa (???) czy kogoś tam (Na pierwszej lokacji - typ leży ranny dajemy mu apteczkę a on nam opowiada trochę o Streloku). Naprawdę - piekło. Na szczęście gościu miał L85 Endevour , bo ja ze swoją dwururką nie miał bym szans z mutantami. Ogólnie rzeźnia co tam się dzieje. Jak zmierzałem w stronę wysypiska to pole obok drogi na lewo było całe zasłane trupami (!!!). Co jeszcze najlepsze , widocznie poprawiła mi się wydajność grafiki w grze !
Awatar użytkownika
donciu
Tropiciel

Dołączenie: 22 Lip 2007, 13:21
Ostatnio był: 03 Lut 2013, 13:10
Miejscowość: Świebodzice / ?????????
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 2

Postprzez Crisu w 31 Sty 2008, 17:02

No brawo! Z obrzynem nie masz szans ze zwykłymi pieskami? Gratuluję...
Poczekaj aż spotkasz się z burerem, chimerami, pijawką i innymi. Co zrobisz wtedy?

Tak, ten ziomek to Lis. U mnie przeżył bo blowout zdarzył się blisko przejścia na Wysypisko, czyli jakby trochę później.

Wydajność grafiki się poprawiła? Wydaje Ci się. Niektóre postacie uległy zmianie tekstur, ale reszta pozostała niezmieniona.
Jeśli chcesz poprawić grafę - ściągnij S.H.A.R.P.E.R. Textures lub weź się za to sam, ręcznie (jak ja).

- - - - - - - - - -

Edit: Tiaa... Teraz mam problem. Wyłączyłem grę by posiedzieć trochę w necie, standard.
OK, zjadłem obiadek, popatrzałem to tu to tam i wbijam w grę.
Daję "Wczytaj grę" i zonk! Wywala do pulpitu i wszystko w tym temacie.
Po wyłączeniu gry nic nie zostało ruszane, modyfikowane. Nawet nie miałem tego w planach.

A nie mam zamiaru przechodzić tego zupełnie od nowa. Można coś z tym zrobić?
Awatar użytkownika
Crisu
Legenda

Postprzez donciu w 31 Sty 2008, 18:31

Yyy cwaniaku jakbyś grał na veteranie i zaatakowały by cię pieski (około 15szt.) plus pijawa , snork i jako bonus pałętający się bandyci srał byś albo cisnął do sidrovicza po pomoc...

Wydajność poprawiła się bo ja nie mam jak ty Core 18 trio duo i 98849348 GB ramu tylko skromnego durona 1,6 i 512 ramu. Gra chodzi zdecydowanie lepiej. Chyba że ty specu twierdzisz inaczej ? Blesss.

Za ten post donciu otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive M3Fis70.
Awatar użytkownika
donciu
Tropiciel

Postprzez Crisu w 31 Sty 2008, 18:43

Trza było tak od razu. Na Mistrzu jeszcze ABC Inferno nie zaczynałem. Póki co muszę obczaić co i jak na Stalkerze. ...cwaniaku. Heh.

I tutaj lekko się mylisz. Mój procek to Sempron 1.8, ramu co prawda mam 1GB, ale to nie ma nic do rzeczy bo większość jest nieużywana.
Tak więc gram na tym dwuletnim padle i nie wiedzę wzrostu wydajności.

A ja za chwilę poprawię statystyki przyznanych ostrzeżeń - styczniowej normy nie wyrobiłem. L

Edit: OK... Tylko powiedz co jest nie tak? Przecież nikogo się nie czepiam jeśli o to chodzi. A skoro ktoś widzi to inaczej no to sorki. Ja nie mam zamiaru popadać tutaj w jakiekolwiek konflikty.
Po prostu ucinam możliwość wejścia w pyskówki - uwaga skierowana nie tylko do Ciebie. Pzdr L
Ostatnio edytowany przez Crisu, 31 Sty 2008, 19:29, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Crisu
Legenda

Postprzez Towarzysz Lenin w 31 Sty 2008, 19:23

donciu napisał(a):Ludzie ... to nie Zona tylko piekło !

To właśnie wnosi ten mod. Blowout ostatnio mnie wkurzył, musiałem zająć się sobą a najemnicy zabili Krugłowa. Te blowouty stają się coraz silniejsze, najpierw było tylko czerwone niebo i zombiaki, potem już pseudoginant, izlom, potem pijawki i ostatnio burer. W dwóch ostatnich blowoutach była już emisja psioniczna, ten żółty widoczek.
A z innej beczki, czy to normalne w bunkrze naukowców w Jantarze że mam tam wizje? Te takie zjawy mutantów? Trochę to denerwuje.

Towarzysz Lenin
Wygnany z Zony

Dołączenie: 25 Sie 2007, 18:15
Ostatnio był: 08 Sty 2015, 23:41
Miejscowość: Pokój 771.
Kozaki: 0

Postprzez donciu w 31 Sty 2008, 20:56

No to się zaczyna. Co bym nie wziął w łapska , co bym nie założył , ba ! nawet co bym nie dotknął to wszystkiego uszkodzenie spada do 70%. Dotyczy to broni (slot 1 i 2) oraz pancerzy. Co dziwne "automatyka" uszkadzania nie działa na naprawionych przedmiotach oraz OTRZYMANYCH (nie kupionych!) np. od barmana (pancerz) czy wilka (pistolet).

To jak towarzysze , pomożecie ?
Awatar użytkownika
donciu
Tropiciel

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość