Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez agata w 12 Lut 2014, 23:47

pie****enie o tym Trynkiewiczu. Trynkiewicz to zasłona dymna, temat zastępczy, "mamamadzi", żeby ludzi zainteresować czymś innym, by nie zauważyli np tego, że chyży rój wprowadza wyższe podatki. Ten rząd i tv są w tym niedoścignieni.
Buzi buzi dla wszystkich za darmo!! I niech nikt nie odejdzie skrzywdzony!! :* :*

Image

Za ten post agata otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive The Witcher.
Awatar użytkownika
agata
Tropiciel

Dołączenie: 25 Paź 2013, 13:53
Ostatnio była: 24 Lut 2020, 11:56
Miejscowość: Toruń
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 131

Reklamy Google

Postprzez Szagart w 13 Lut 2014, 00:11

Jak już o Trynkiewiczu to mnie to też denerwuje, wyszedł to wyszedł, na ch@* o tym gadać tyle, odbył swoją karę. Jak znów kogoś skrzywdzi to albo ludzie go ubija albo wróci do więzienia. Oprócz tego denerwuje mnie fakt, że jutro mam sprawdzian z niemca i kartkówke z matmy.
|| i7-9700K 5.00GHz | 16GB DDR4 RAM | Asus Strix RTX 2070 Super Advanced 8GB GDDR6 | Windows 10 x64 ||
Szagart
Ekspert

Dołączenie: 30 Paź 2013, 00:54
Ostatnio był: 05 Maj 2025, 21:35
Miejscowość: Wrocław
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 76

Postprzez nati20 w 13 Lut 2014, 00:22

Przez najbliższy miesiąc będą o nim gadać. Że jest pod kontrolą kuratora/że się nie zgłosił u kuratora, że policja patroluje miejsce jego pobyty, co ludzie sądzą o nowym sąsiedzie lub co gorsza że ktoś sam wymierzył sprawiedliwość albo że ktoś zaginął i to pewnie jego sprawka. Gdyby się postarali nie byłoby problemu. Tacy się nie zmieniają więc jego powrót do społeczeństwa jest ryzykowny. Do któregoś tam marca będą mówili o nim w większym lub mniejszym stopniu i tak samo po tej rozprawie. Ledwo człowiek odpocznie od codziennych wiadomości o "matce" Madzi, Smoleńsku, aferach to zaraz pojawia się kolejna sprawa o której będą rozprawiać tygodniami. Prawda jest taka że gdyby w tamtych czasach któreś dziecko z tej czwórki było dzieciakiem kogoś ważnego facet byłby dawno 2 metry pod ziemią. Swoją drogą nie rozumiem jak mógł być skazany na karę śmierci a przez amnestię zmienili mu na 25 lat, gdzie dożywocie?

Za kilka dni pewnie się dowiemy co jadł na obiad i ile razy się wysrał. Ale na tym teraz zarabiają stacje telewizyjne i gazety bo to pożywka dla mas. Ich nie obchodzi czy kogoś zabije tylko ile na tym zarobią...

:arrowd: Faktycznie, mój błąd. Tak czy inaczej mieli sporo czasu na jakąś reakcje ale najlepiej siedzieć na dupie i czekać na koniec jego odsiadki myśląc "jakoś to będzie"
Ostatnio edytowany przez nati20, 13 Lut 2014, 01:12, edytowano w sumie 1 raz
:

Get out of here STALKER!

Image
nati20
Tropiciel

Dołączenie: 13 Cze 2009, 14:26
Ostatnio była: 17 Kwi 2025, 22:10
Ulubiona broń: Sniper VLA
Kozaki: 68

Postprzez Universal w 13 Lut 2014, 00:45

Nie dostał dożywocia, bo tę karę wprowadzili w 1997. Osiem lat po amnestii.

http://www.polskatimes.pl/artykul/33302 ... ,id,t.html

Wpienia mnie jak cholera, że nie mogę usiedzieć na filmie, ciągle go zatrzymuję, wychodzę z pokoju, wracam, coś piję, przejrzę fejsa, włączam na trzy minuty, znowu zatrzymuję i tak w kółko. Przez nabuzowanie emocjami nie mogę w spokoju filmu obejrzeć :E
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 15 Kwi 2026, 09:27
Miejscowość: Poznań
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1051

Postprzez Tajemniczy w 13 Lut 2014, 10:59

Realkriss napisał(a):Swoją drogą, jakim cudem odbył całą tę karę i nikt mu gardła nie poderżnął, to dla mnie zagadka.

Wzięli go na oddział z takimi samymi "ananasami" jak on to i gówno mu tam zrobili. Jakby poszedł na zwykły oddział to w pierwszą noc miałby kocówę i "niezapomniane" wrażenia pod prysznicem przy schylaniu się po mydło. Dziś do tego w więzieniach jest mnogo kamer i ciężko by było go przycisnąć z 20-30 lat temu byłoby to możliwe. Tak jak pisze nati jakby jeden z tych chłopców był synem jakiegoś ważnego członka partii toby Trynkiewicz już dawno został skonsumowany przez robaczki w jakimś lasku lub zostałby ofiarą "seryjnego samobójcy".

Za ten post Tajemniczy otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive agata.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez T-man w 13 Lut 2014, 11:05

Czemu nie założycie osobnego tematu?
Wpienił mnie wieczorny brak prądu, przez który nie mogłem zrobić sobie nawet herbaty. Nie mówiąc już o graniu w nową grę :caleb:
T-man

Ostatnio był: 01 Sty 1970, 02:00

Postprzez djcycu w 13 Lut 2014, 11:28

Mnie taki brak prądu wkurza co chwilę kiedy tylko mam silne wiatry w okolicy. Nie od dziś jest wiadomo że przy dużym wietrze zarzuca liny i wywala prąd. Nikt z tym nic nie zrobił do dziś a urządzenia jak się paliły tak się palą do dziś... Wiem że to nie raz wymaga poprawy, przebudowy, dobudowy ale czy w tym "państwie" nie ma już na to pieniędzy? To gdzież do ku*wy nędzy nasze składki, podatki i inne "ofiary" idą? Na koncie jest już 5 zasilaczy od internetu, router, 2 anteny i trochę żarówek...
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Herezja w 13 Lut 2014, 11:56

djcycu napisał(a):Mnie taki brak prądu wkurza co chwilę kiedy tylko mam silne wiatry w okolicy. Nie od dziś jest wiadomo że przy dużym wietrze zarzuca liny i wywala prąd. Nikt z tym nic nie zrobił do dziś a urządzenia jak się paliły tak się palą do dziś... Wiem że to nie raz wymaga poprawy, przebudowy, dobudowy ale czy w tym "państwie" nie ma już na to pieniędzy? To gdzież do ku*wy nędzy nasze składki, podatki i inne "ofiary" idą? Na koncie jest już 5 zasilaczy od internetu, router, 2 anteny i trochę żarówek...

O ile się nie mylę, możesz mieć w domu zamontowane zabezpieczenia na tą okazję, co nie zmienia faktu, że możesz próbować dochodzić swoich praw w elektrowni ale ... są małe szanse na to (wiem to z własnego doświadczenia).
Awatar użytkownika
Herezja
Łowca

Dołączenie: 19 Sty 2014, 15:58
Ostatnio był: 17 Paź 2021, 13:05
Kozaki: 71

Postprzez djcycu w 13 Lut 2014, 14:52

Tak owszem mam różnicówkę ale ona działa w przypadku zwarcia. W inny sposób nie wybija więc kiedy dobrze zawieje to prąd potrafi się wyłączyć, mignąć z 5 razy w bardzo krótkim czasie i zasilacz made in china jest do wymiany :P Innego zasilacza nie podepnę. Taki dostaję od dostawcy internetu... Zapytam więc póki w temacie czy mogę do UPS podpiąć listwę i przypiąć na niej komputer, zasilacz do netu i router? Może tworzyło by to takie zabezpieczenie przed nagłym skokiem i krótkimi przerwami prądu.

Pytam bo nie mam jeszcze ale jeśli jest to możliwe by zapiąć kilka urządzeń to kupię i będę spokojny bo taki zasilacz stoi 50 zeta a antena 175... Licząc straty już dawno kupił bym sobie UPS.

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez nati20 w 13 Lut 2014, 15:31

U mnie jest to samo. Czasem nie ma wiatru a zabierają prąd. Ostatnio latem poszedł cały pion. Ludziom spaliły się pralki, telewizory, laptopy, routery, dekodery. U nas chodziła tylko gazówka i lodówka bo na noc wszystko włączamy z prądu i to nas uratowało. Ale prądu nie było przez 3 dni... Burza, wiatr czy ładna pogoda- u mnie nie znasz dnia ani godziny kiedy prądu zabraknie...
:

Get out of here STALKER!

Image
nati20
Tropiciel

Dołączenie: 13 Cze 2009, 14:26
Ostatnio była: 17 Kwi 2025, 22:10
Ulubiona broń: Sniper VLA
Kozaki: 68

Postprzez frosth w 13 Lut 2014, 15:36

Od tego właściwie UPS jest, co prawda pralki/lodówki/pieca C.O. nie podłączysz do takiego taniego upsa ale całą elektronikę śmiało. Jakieś tanie chińczyki będą lepsze niż bierność i oczekiwanie następnego skoku zasilania.

edyt
nawet nie masz szans się z nimi wykłócić, bo dostaniesz odpowiedź: "taki klimat" :)
Ostatnio edytowany przez frosth, 13 Lut 2014, 16:14, edytowano w sumie 1 raz
frosth
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2012, 15:35
Ostatnio był: 12 Kwi 2021, 09:16
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 60

Postprzez djcycu w 13 Lut 2014, 16:01

I tak chyba zrobię, kupię, zamontuję i zaoszczędzę tak pieniędzy jak i nerwów bo kłócić się z energetyką w razie czego nie ma nawet najmniejszego sensu.

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości