Pospiesz się, by V.

Powyżej 5000 znaków.

Moderator: Realkriss

Re: Pospiesz się, by V.

Postprzez KOSHI w 28 Sie 2013, 20:53

Są deski nie-drewniane ;) Choćby imitacje w formie panelu niby z drewna egzotycznego, a z plastiku. Np. na tarasy :E Co do tekstu, to nie będę się produkował. Jeden z lepszych w twórczości. Opowiadanie o ninja Monolitowcu było... suabe??? A pierwiastek jakoś mi nie podszedł. Weż to jakoś ogarnij z korektą. A, i jeszcze jedna sprawa, ja bym to jako short zostawił - nie ma co dopisywać, bo się tasiemiec zrobi, a sam twierdziłeś, że nie miałeś tego kontynuować. Jak ogarniesz korektę, to wrzucam na bloga.

Bajo.
Image
Awatar użytkownika
KOSHI
Opowiadacz

Dołączenie: 16 Paź 2010, 13:13
Ostatnio był: 22 Sty 2025, 10:25
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 649

Reklamy Google

Postprzez Universal w 28 Sie 2013, 21:03

Nie ma desek niedrewnianych, panel to panel, o. Chyba, że do krojenia. Ojca nawet pytałem :caleb:

Cholera, ten tekst się prosi o kontynuację. Pisanie jednoodcinkowej, krótkiej formy to masochizm. Pomachanie wątkiem przed nosem i "olanie go", to jak lizanie loda przez szybę. Voldi, pisz dalej :caleb:

Jak ogarniesz korektę, to wrzucam na bloga.

Bloga?
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 26 Lut 2025, 20:23
Miejscowość: Poznań
Kozaki: 1052

Postprzez Voldi w 28 Sie 2013, 23:04

Uni - odpowiem tylko na "ciśnienie", bo na resztę nie ma sensu skoro i tak mam rację :realcaleb: Tak, dobra rozkmina, brawo. Choć raz w życiu (rz?) coś Ci się udało! A ja się przerzuciłem na WordPada, który jest chu*owy, ale nie chce mi się instalować Worda. Format miałem.
MASZ PINĆ ZŁYTYCH:

Image

Koshi, dzięki za wsparcie przy deskach nie-drewnianych. Pomysł na Monolitowca (poza jego nindża-skillami) wyszedł od Kudasza i to do niego zjebki kierować, że chu*owy pomysł. Chciał o Monolitowcu to dostał :caleb: I w ogóle to mówi do Ciebie następująco: "Powiedz mu ode mnie "jeb sie" " oraz "I dodaj że Monolit go zniszczy". Pozwalam Ci przyje*ać mu jakąś nie-drewnianą deską :)

Zaraz ogarnę korektę, bo dziś od napisania ostatniego posta nie było mnie w domu.

Universal napisał(a):Cholera, ten tekst się prosi o kontynuację. Pisanie jednoodcinkowej, krótkiej formy to masochizm. Pomachanie wątkiem przed nosem i "olanie go", to jak lizanie loda przez szybę. Voldi, pisz dalej :caleb:

Sam sobie liż loda przez szybę :suchar:
A co do bloga, to podrzuciłbym Ci linka na pw, ale nie wiem, czy mogie. :D
Image
Awatar użytkownika
Voldi
Ekspert

Dołączenie: 29 Gru 2011, 11:11
Ostatnio był: 30 Maj 2024, 11:26
Miejscowość: Kraków/Hajnówka
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 426

Postprzez Realkriss w 02 Kwi 2014, 09:21

Bardzo fajny short.
Bardzo mi się podoba pomysł na tytuł, zwrot, który pojawia się w tekście tylko raz, a wiele mówi o relacji postaci.
Też byłabym zdania, że nie ma potrzeby, aby go kontynuować. Ewentualnie dopisać "w środku" trochę więcej informacji o zażyłości, pomiędzy bohaterem, a Rewikiem.

Na minus: rozumiem, że stalker to prosty chłop, ale jak dla mnie słownictwo za ubogie. Narracja z pierwszej osoby mi nie przeszkadza - uzasadniona.
Staropolski anachronizm "szynkarz" w ustach stalkera po wschodniej stronie granicy Polski brzmi co najmniej dziwnie i chyba nie ma prawa istnienia :D
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Dołączenie: 08 Lut 2011, 14:58
Ostatnio była: 08 Gru 2024, 16:26
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wolność
Kozaki: 882

Postprzez Voldi w 02 Kwi 2014, 14:00

Pod tytuł można jeszcze podczepić nawiązanie do wiersza ks. Twardowskiego :) Ale tu - idąc troszkę szkolnym systemem interpretacji - wypadałoby już poznać biografię autora i co się wtedy z nim działo. Wspominałem na forum, że żegnałem wcześniej nagle zmarłą osobę, która wiele dla mnie znaczyła. W pewnym sensie nawiązanie do Jej postaci znajduje się też w "Którymś dniu listopada", ale bardzo trudno je znaleźć :)

Każdy wykreowany przeze mnie bohater jest inny - tu właśnie padło na takiego prostego uczuciowca, który nie dba o to jak, ale co mówi ;) Z tym szynkarzem... a nie wiem, w sumie. Jakoś tak wpadło w ucho i pod palce :)

Ponowne dzięki za komentarz ;)
Image
Awatar użytkownika
Voldi
Ekspert

Dołączenie: 29 Gru 2011, 11:11
Ostatnio był: 30 Maj 2024, 11:26
Miejscowość: Kraków/Hajnówka
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 426

Poprzednia

Powróć do Teksty zamknięte długie

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości