[LA] Dwa pytania gameplayowe do grających.

Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym gry, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
X:\S.T.A.L.K.E.R. - Lost Alpha\appdata\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

[LA] Dwa pytania gameplayowe do grających.

Postprzez JjForcebreaker w 28 Kwi 2014, 17:37

1. Jaki jest najlepszy (najbardziej oszczędny) sposób na zombie?

Na razie nie miałem z nimi styczności zbyt wiele jednak zastanawia mnie to. Kule- średnia opcja, bez względu czy headshoty czy nie po jakimś czasie wstają. O dziwno jak leżą i się ich sieknie nożem to wtedy stają się naprawdę martwi.

Czy dostaniemy później broń białą z większym zasięgiem? Jak nie, jaki dobry sposób? Pojedyncze ok- ale w grupach ciężko powyższym sposobem walczyć, i to ammo....

2. Fox jest zabugowany?

Po uratowaniu stalkera Foxa udaje się on de sklepiku w startowej lokacji. Niestety menu naprawy/ ulepszania wydaje się być zabugowane. Udało mi się naprawić tylko jedną broń (Biper 5), pierwszą z listy. Nie mogę wybrać żadnego ulepszenia ani zmienić przedmiotu na nic innego, tak jakby całe menu było zamrożone, jednak da się np. przewijać opis tej broni. Jakieś porady?

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
JjForcebreaker
Kot

Dołączenie: 28 Kwi 2014, 17:30
Ostatnio był: 06 Cze 2014, 22:21
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: [LA] Dwa pytania gameplayowe do grających.

Postprzez Kvantovy w 28 Kwi 2014, 17:43

1. Granat F1 :D Wydropiłem go na bandytach. W tym tunelu pod Kordonem zabił całą grupę (lekko pokiereszowaną pistoletem).
BTW: Te półniewidzialne zombie to mistrzostwo świata - chyba nigdzie indziej takiego ficzera nie było.

2. Też tak mam, to chyba powszedni problem.
BTW:
możesz spróbować naprawić kurtkę? Po wyjściu z menu naprawy znów jest u mnie zpsuta, w przeciwieństwie do broni.
Kvantovy
Kot

Dołączenie: 27 Kwi 2014, 21:41
Ostatnio był: 01 Maj 2014, 09:43
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2

Postprzez JjForcebreaker w 28 Kwi 2014, 17:47

Póki co poczekam aż będę miał lepszy sprzęt i nie będę z ich grupami wdawał się w walkę bo szkoda ammo.

Co do problemu z Foxem to na innym forum znalazłem: Fox jest chyba zabugowany. Przedmioty naprawiam tak, że wywalam wszystko, z wyjątkiem 1 i naprawiam i tak w kółko aż całość będzie naprawiona.

Liczę że to tylko on a inni kupcy będą działać ok,szczerze mówiąc ulepszanie broni to jeden z moich ulubionych elementów i strasznie mnie to zdenerwowało.
Awatar użytkownika
JjForcebreaker
Kot

Postprzez JjForcebreaker w 28 Kwi 2014, 18:41

Kolejne:

Męczą mnie crashe z powodu modelu nóg, ale nie widzę by dało się go wyłączyć w zwykłych opcjach, natomiast po kliknięciu na "LA Options" nie ma reakcji. Komuś udało się tam wejść?

Ten przycisk pojawia się dopiero po załadowaniu gry, po samym uruchomieniu nie jest widoczny z tego co widzę.

ed: nieaktualne, widzę że to normalny problem, pozostaje czekać na patcha: http://www.dezowave.com/forum/viewtopic ... 8&start=75
:/
Awatar użytkownika
JjForcebreaker
Kot

Postprzez Wiewi0r w 28 Kwi 2014, 22:15

Kolego, edytuj posty bo Ciem zjedzom moderatorzy.

Podepnę się pod zombi - ile razy muszą zginąć? Po strzale w głowę też wstają. Za to anomalia załatwia je na cacy. :D
Things are going to get unimaginably worse, and they are never, ever, going to get better.
- K.V.
Za Wilkiem nawet w ogień skoczę.
Попутного ветра!
Awatar użytkownika
Wiewi0r
Przewodnik

Dołączenie: 27 Maj 2013, 22:33
Ostatnio był: 24 Sty 2018, 17:29
Miejscowość: Warszawa/Częstochowa
Kozaki: 164

Postprzez Plaargath w 28 Kwi 2014, 22:56

Zombki:
Jak nie chcecie poznawać gry w grze, to potestujcie sobie zombiaki na mapie ai_test. Ktoś już gdzieś pisał, że devy nawet skrót wrzucili (%\gamedata\ai_test.cmd).
Image Image

Merkantylizm, srerkantylizm.
Awatar użytkownika
Plaargath
Weteran

Dołączenie: 23 Mar 2010, 15:12
Ostatnio był: 09 Maj 2025, 12:22
Kozaki: 237

Postprzez Gruubberr22 w 28 Kwi 2014, 23:07

Witam wszystkich ;) Ja mam inny problem. Nie mogę znaleźć schowka Striełoka ;/ Mam tą jego książke ale błądze po tych podziemiach i nigdzie tego niema. Da ktoś chociaż jakieś wskazówki? :E
Gruubberr22
Kot

Dołączenie: 26 Kwi 2014, 22:46
Ostatnio był: 02 Maj 2014, 10:52
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special

Postprzez AlianPl w 29 Kwi 2014, 21:55

na zombiaki sa 3 sposoby na zabicie i 1 najskuteczniejszy ale nienadaje sie na wszystkie misje.
1. Strzelasz aż upadni dobijasz nozem albo 3 strzalami gdzie kolwiek. Pamietajmy ze to nie zombie z residenta czy innych gdzie wirus atakuje mozg wiec nie ma co sie pocic na celowanie w glowe.
2. granat rozrywa wiekszosc, czasem pozostaje tylko dobic.
3. naprowadzenie na anomalie, polecam grawitacyjne, czardzi puding nie dziala na nie za dobrze ;)

4. obejsc. Nie sa to madre stworzenia, a i jesli nie trzeba eliminowac to olac cholerstwo, i tak jak sie je posłucha to przypominaja bardziej ludzi saczacych niebieski napoj pod smietnikiem i zachowaniem tez niedaleko im od nich wiec po co tykac :D?

Za ten post AlianPl otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Cromm Cruac.
Awatar użytkownika
AlianPl
Stalker

Dołączenie: 07 Wrz 2009, 18:02
Ostatnio był: 22 Lis 2014, 18:08
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 7

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość