[PROBLEM] Problem z instalacją

Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym gry, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
X:\S.T.A.L.K.E.R. - Lost Alpha\appdata\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

[PROBLEM] Problem z instalacją

Postprzez jeffjeffrey w 30 Kwi 2014, 01:34

Uszanowanie!

Do rzeczy: ściągnąłem pliki z grą, wypakowałem je, uruchamiam 'setup' i kilka sekund po rozpoczęciu instalacji cały pasek się wypełnia, stan 'Installing main game files' i okienko się zawiesza [w menadżerze zadań nie ma aktywności instalacji względem dysku, procesora czy pamięci]. 'Cancel' pozostaje nieaktywny, a jedynym sposobem anulowania instalacji możliwy jest właśnie poprzez menadżer zadań.

Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem i czy mu zaradził? Czy problemem może być Windows 8?

Pozdrawiam!
jeffjeffrey
Kot

Dołączenie: 28 Cze 2013, 18:48
Ostatnio był: 30 Kwi 2014, 16:18
Frakcja: Zombie
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: [PROBLEM] Problem z instalacją

Postprzez gen_Outbreak w 30 Kwi 2014, 07:25

Ja to miałem po jakichs 5 minutach alt+ctrl+del i wylaczasz aplikacje instalacyjna. Pliki powinny sie wszystkie rozpakowac. Jezeli wystepuje problem z instalacja badz odpaleniem gry zalecam zainstalowac programy z 3rdparties.
Awatar użytkownika
gen_Outbreak
Kot

Dołączenie: 29 Kwi 2014, 16:35
Ostatnio był: 07 Maj 2014, 20:33
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Sniper VLA
Kozaki: 3

Postprzez Cromm Cruac w 30 Kwi 2014, 08:48

Przerwanie działania instalatora skutkuje wylotami na pulpit w grze. Zależnie od prędkości kompa i dysku proces rozpakowywania może trwać nawet i 20min. To w końcu 16GB silnie skompresowanych plików do przemielenia.
Pasek postępu rzeczywiście skacze od razu na 100% i tam zostaje, ale w końcu odpali ci inslatację dodatków.
Otwórz sobie katalog docelowy gry w czasie instalacji i zobacz, że przybywa tam plików.
Image

"Twoja opowieść mnie znudziła albowiem nie była o mnie" - Król Julian
Awatar użytkownika
Cromm Cruac
Modder

Dołączenie: 22 Sty 2010, 19:01
Ostatnio był: 14 Maj 2025, 23:19
Miejscowość: Londyn / Bielsko-Biała
Kozaki: 1080

Postprzez jeffjeffrey w 30 Kwi 2014, 16:18

@Cromm Cruac

Miałeś rację. Mimo, iż wydawało się, że instalator się zawiesił, to jednak folder docelowy stopniowo się zapełniał aż w końcu gra została kompletnie zainstalowana.

Dzięki wielkie za pomoc i pozdrawiam!
jeffjeffrey
Kot

Dołączenie: 28 Cze 2013, 18:48
Ostatnio był: 30 Kwi 2014, 16:18
Frakcja: Zombie
Kozaki: 0

Postprzez StalkerCiastek w 30 Kwi 2014, 16:19

Zostawiłem włączony instalator, poszedłem na dwie godziny na dwór i jak wróciłem to wszystko działało ;) . Więc cierpliwości, też z początku myślałem, że to jakiś błąd.
LOL
Awatar użytkownika
StalkerCiastek
Redaktor

Dołączenie: 27 Cze 2008, 21:17
Ostatnio był: 26 Cze 2014, 17:46
Miejscowość: Gdzieś
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 58

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości