Terminus napisał(a):Otóż, jeżeli lekarz odmówi wykonania czynności służbowych, dopuszczalnych prawnie [np. dozwolone formy aborcji], to ma jednocześnie obowiązek wskazać / wezwać lekarza, który zajmie się pacjentem.
Realkriss napisał(a):A demonstracje przed kościołem i podczas pogrzebu uważam za poniżej wszelkiej krytyki.

Pangia napisał(a):Weź się chłopie nie ośmieszaj, w jakim ty kraju żyjesz? W 90% przypadków będzie to jedyny lekarz na dyżurze i co?

Terminus napisał(a):Mówiłem o lekarzach pierwszego kontaktu/ginekologach itp. których sam wybierasz.

Terminus napisał(a):Ale macie jakieś pojęcie na temat o którym piszecie? Wiecie jak działa klauzula sumienia?
Otóż, jeżeli lekarz odmówi wykonania czynności służbowych, dopuszczalnych prawnie [np. dozwolone formy aborcji], to ma jednocześnie obowiązek wskazać / wezwać lekarza, który zajmie się pacjentem.
Poza tym, o ile pamiętam to nie mamy teraz jak za komuny rejonizacji, gdzie każdy musiał iść do określonej przychodni/lekarza. Nie podoba się lekarz to go zmieńcie.

Realkriss napisał(a):A moje hormony mają się przez ten czas zesrać, że nie wspomnę o przejściu z seksu na buziaki w tym czasieWolne żarty.

Farathriel napisał(a):Po prostu to jest kapkę głupota gnębić chłopa po śmierci. Ja może i jestem katolskim prawicowcem, który wszelkich czerwonych po prostu nie lubi, ale pewne granice dobrego smaku trzeba zachować - pogrzeb jest pogrzebem - tym bardziej ten wojskowy.

Przemek77 napisał(a):komuchów z SLD żądających żałoby narodowej i pomników Jaruzela w każdym mieście.

Terminus napisał(a):Wypisanie recepty na pigułki to nie jest sytuacja zagrożenia życia, więc oczywiście nie wezwie karetki, która zawiezie Cię do innego szpitala, tylko najwyżej powie Ci, żebyś poszła do lekarzy X i Y.

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości