Herezja napisał(a):Czy zrobił to dobrze to historia osądzi.
Herezja napisał(a):Zapisał się na kartach naszego narodu daleko trwalej niż Kaczyński, którego pochowali jak jakiegoś króla na Wawelu (co samo w sobie jest moim zdaniem daleko większą profanacją tamtego miejsca).
Herezja napisał(a):Jedno mnie zastanawia. W każdych mediach jakie przeglądałem przewijało się, że ś/p Jaruzelski pojednał się z tzw. Bogiem i dostał odpuszczenie grzechów.
Herezja napisał(a):Czy czasem katolik nie powinien nadstawić drugi policzek?
Herezja napisał(a):Co z niego (specjalnie z małej litery pisane bo ta osoba nie zasługuje na szacunek) za katolik?
Herezja napisał(a):Myślę, że się nie pomylę, że co najmniej 90% z nich nawet na świecie jeszcze wtedy nie było, kiedy Jaruzelski tak a nie inaczej kierował krajem? Kto im daje prawo do oceniania czegokolwiek, nie mając nawet podstaw do tego?

utak3r napisał(a):Dla mnie trąci bzdurą: po to się idzie na lekarza, żeby służyć ludziom. Jak chcesz służyć Bogu, idziesz do zakonu lub na księdza...
Universal napisał(a):A spełnił wszystkie warunki?

Universal napisał(a):Leję.Herezja napisał(a):Czy zrobił to dobrze to historia osądzi.
A historia to kto, byt świadomy, zdolny do trafniejszego oceniania niż człowiek?

Miłujcie waszych nieprzyjaciół i módlcie się za tych, którzy was prześladują; tak będziecie synami Ojca waszego, który jest w niebie; ponieważ On sprawia, że słońce Jego wschodzi nad złymi i nad dobrymi, i On zsyła deszcz na sprawiedliwych i niesprawiedliwych. Jeśli bowiem miłujecie tych, którzy was miłują, cóż za nagrodę mieć będziecie? Czyż i celnicy tego nie czynią? I jeśli pozdrawiacie tylko swych braci, cóż szczególnego czynicie? Czyż i poganie tego nie czynią?

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości