No to czas na kontrę

ale przyznam konkretne opinie, a to jest właśnie to co lubię
"poza Striełokiem nikt żywy z Trupiarku nie wyszedł"
Doskonale zdaję sobie sprawę, że ta 'sztuczka' udała się tylko Naznaczonemu

jednak dziwnie by wyglądało jakby... to gracz grający Bandytami trafił do niewoli u Dzika, albo ktoś z Powinności został zawinięty przez swoich i umieszczony w jednej z piwnic w Rostoku.
Dlatego padło na 'Anomalię' i 'Trupiarkę'... ale mam dla tego małą alternatywę nie rozbijającą całości, 'Idziesz do Więzienia' na 'Legowisko Snorków' lub 'Zabłądziłeś Na Bagnie', a 'Więzienie' stało by się 'Bazą Czystego Nieba'...
"Przejście w głąb Zony"
Hmm, czyli sugerujesz takie rozwiązanie:
Dworzec Zachodni -> Przejście/Ścieżka/Droga na Złomowisko
Dworzec Gdańskim -> Przejście/Ścieżka/Droga do Dziczy
Dworzec Wschodni -> Przejście/Ścieżka/Droga do Czerwonego Lasu
Dworzec Centralny -> Przejście/Ścieżka/Droga do Czarnobyla/CzAES/Serca Zony
Brzmi fajnie, choć w przypadku Gdańskiego i Wschodniego... no kują mnie w oczy te powtórzenia

Wodociągi -> Laboratorium X16; Nowy Świat -> Mózgozwęglacz
Tu akurat nie mam zielonego pojęcia o co Ci chodziło, ale tak wyszło, że Laboratoria X16 i X18 idealnie wpasowały się na miejsca Elektrowni i Wodociągów... a Nowy Świat... no nie mogłem pominąć słynnego Mózgozwęglacza aka Oko Moskwy aka Radar pozahoryzontalny (OTH) 'Duga'.
Choć Słowackiego nie przystoi takie brzydkie miano jak Wioska pijawek...

Nie czepiam się, ale lubię tą lokację... zwłaszcza w nocy, gdy pada deszcz, a po okolicy kręcą się krwiożercze Pijawki... no i w piwnicy jednego z tamtejszych domów znajduje się mój ulubiony granatnik rewolwerowy 'Bulldog 6' (RG6).
Domiar dodatkowy i Emisja
Teraz to ja proszę byś się nie czepiał.... nic lepszego nie przyszło mi do głowy, ale mogę to usprawiedliwić

W czasie Emisji trzeba jak najszybciej spierd... znaleźć schronienie, a gdy tak ruszysz nagle z miejsca to coś może Ci wypaść z kieszeni, albo możesz nieumyślnie rozwalić sobie coś uderzając o to karabinem, albo rozciąć cenny kombinezon o wystające pręty... Bardzo, bardzo to naciąganie, ale chyba rozumiesz przekaz ?
Podstawki
To okazało się dużo, dużo prostsze niż mi się pierwotnie wydawało, a odpowiedź znajduje się tu:
(Podstawki)
http://www.rebel.pl/product.php/1,52/12389/Podstawka-do-karty-okragla.htmloraz tu:
('Kompletne' pionki)
http://yastalker.com/uploads_user/79000/78466/298883.jpgW przypadku tego pierwszego wystarczy odrobina lakieru do paznokci oraz drukarka i mamy świetne pionki, w tym drugim trochę kleju oraz coś, małego, okrągłego i ciężkiego na podstawkę (np moneta) i gotowe.
Domki
Na pewno musi to być coś 'małego' by zmieściło się na planszy... grzebiąc w sieci trafiłem na ludzi, którzy wykorzystywali do tego celu koraliki... ale tak naprawdę tutaj nikogo nie ograniczam, każdy będzie mógł wykorzystać to co akurat będzie miał pod ręką choćby monety 1 i 2 groszowe... choć łuski będą najbardziej stylowe

Karty szans
Świetny przykład

Muszę w końcu zebrać się i przepisać (lub dorwać w necie) listę 'wydarzeń' z kart i zacząć je konwertować.