Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez Omnibus w 26 Sie 2014, 16:17

Jeśli ktoś nie ma talentu, pisze kontrowersyjne, bluźniercze dla dużej części społeczeństwa sztuki, to musi się liczyć z tym, że nie każdy będzie tą "sztuką" zachwycony. Proste.

Nie odnosząc się do pierwszej cześci Twojej wypowiedzi: Wydaje mi się też proste, że istnieje spora róznica między "byciem niezachwyconym", a blokowaniu wejścia innym, robienia z premiery "marnej sztuki napisanej przez beztalencie" ogólnokrajowej wiochy. Pomijając takie aspekty, jak że każdy może obejrzeć, co mu się żywnie podoba, czy choćby kulturę, to myślę, że organizatorzy takich akcji powinni się liczyć z tym, że zostaną odebrani przez społeczeństwo jako kretyni, a wydarzenie (czy kulturalne, nie mam zamiaru się spierać) tylko zdobędzie rozgłos.
Awatar użytkownika
Omnibus
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2013, 09:07
Ostatnio był: 01 Mar 2021, 15:28
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 153

Reklamy Google

Postprzez szm w 26 Sie 2014, 16:33

No i tu zaczyna się problem, bo co ma zrobić osoba wierząca, którą obraża taka sztuka? "Blokowanie" jest zdaje się legalne, więc nie widzę w tym niczego niestosownego. Lepsze jest "blokowanie", niż podkładanie np. bomb.
Powiedz mi Omni, co ja mam robić jako osoba wierząca, kiedy wszyscy dookoła plują na Kościół i moją wiarę?
NA KOWNO!
Awatar użytkownika
szm
Ekspert

Dołączenie: 16 Wrz 2008, 18:39
Ostatnio był: 31 Sie 2025, 16:45
Miejscowość: Ciemnogród k. Moherowa Wielkiego.
Frakcja: Powinność
Kozaki: 163

Postprzez Wheeljack w 26 Sie 2014, 16:35

xKoweKx napisał(a):Ale gimbów od ateistów to ty odróżniaj.

:TM:
Napisał ateista co "nawrócił" się w gimnazjum nie ze względu na przekonania tylko na panującą modę i ten co wykorzystuje każdą okazję żeby ośmieszyć religię. je*łem. :caleb:

Za ten post Wheeljack otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Gość, Rumcajs, Gość,
Negative KoweK.
Awatar użytkownika
Wheeljack
Administrator

Dołączenie: 13 Kwi 2009, 18:52
Ostatnio był: Wczoraj, 23:33
Miejscowość: Fraktal
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 726

Postprzez KoweK w 26 Sie 2014, 16:36

szm napisał(a):co ja mam robić jako osoba wierząca, kiedy wszyscy dookoła plują na Kościół i moją wiarę?

Wyjść z domu.
A na serio to może przestać się przejmować i zaakceptować taki stan rzeczy, bo tego nie zmienisz.

Wheeljack napisał(a):Napisał ateista co "nawrócił" się w gimnazjum nie ze względu na przekonania tylko na panującą modę i ten co wykorzystuje każdą okazję żeby ośmieszyć religię. je*łem.

No a Tobie o co chodzi? Udajesz debila w tym momencie czy trollujesz? Nie jestem ateistą.
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 00:26
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1496

Postprzez T-man w 26 Sie 2014, 16:38

Dobra koleżcy ale od takich dyskusji jest chyba osobny temat.

Uwagi moderatora:

Nie baw się w moda. - xKoweKx
T-man

Ostatnio był: 01 Sty 1970, 02:00

Postprzez szm w 26 Sie 2014, 16:39

Dziękuję Kowek za dobrą radę. Nigdy sam bym na to nie wpadł.
NA KOWNO!
Awatar użytkownika
szm
Ekspert

Postprzez T-man w 26 Sie 2014, 16:43

Kowek, może Ty zaczniesz się w niego bawić? Bo jakoś nie widać ostatnio jak tu zapier*alasz. I to mnie wpienia.
T-man

Ostatnio był: 01 Sty 1970, 02:00

Postprzez KoweK w 26 Sie 2014, 16:43

szmuś, mnie bardziej dziwi że homosiom to chcesz zakazać parad, a jakieś swoje bojkoty chcesz urządzać "bo możesz". Wytłumacz mi to proszę.

Parady są legalne, więc nie widzę w tym niczego niestosownego :tm:

No ludzie serio, ja nie wiem gdzie wy żyjecie, że was ludzie krytykują za religię. Chyba musicie się z tym nieźle obnosić, to wtedy by to wszystko tłumaczyło.

Bo jakoś nie widać ostatnio jak tu zapier*alasz

Masz wgląd do logów moderatora? Jak nie to siedź cicho i nie mów co robię a czego nie.
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Postprzez Wheeljack w 26 Sie 2014, 16:46

xKoweKx napisał(a):No a Tobie o co chodzi? Udajesz debila w tym momencie czy trollujesz? Nie jestem ateistą.

Przecie ja mogę zadać to samo pytanie, nie ośmieszaj się, wystarczy wejść na sb.
Oh wait... x2 Jakie sb. :suchar:
Awatar użytkownika
Wheeljack
Administrator

Dołączenie: 13 Kwi 2009, 18:52
Ostatnio był: Wczoraj, 23:33
Miejscowość: Fraktal
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 726

Postprzez szm w 26 Sie 2014, 16:48

Kowunio.. Ja nie chcę nikomu niczego zakazywać :E. Jeśli jest taka możliwość prawna, to niech je sobie robią. Ale ja będę protestował przeciwko, tak samo jak protestuję przeciwko bluźnierczym teatrzykom. :E
NA KOWNO!
Awatar użytkownika
szm
Ekspert

Postprzez KoweK w 26 Sie 2014, 16:49

No i gdzie ja tę religię ośmieszam? Nie przypominam sobie bym kogoś od kretynów wyzywał, bo wierzy sobie w coś tam. Zawsze szanowałem takich ludzi i przestań pie*dolić farmazony, bo mnie wku*wiasz w tym momencie.

Szm, dzięki za sprostowanie. Żeby nie było: nie mam nic przeciwko żadnym protestom ze strony kogokolwiek. A sam problem naszego słuchacza Marylina uważam za śmieszny... Czaro i tak wiem, że to ty.
Image

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Postprzez Grzechu300 w 26 Sie 2014, 17:06

Pangia napisał(a):Srają, a nie jadą na kredytach. Dochód nieopodatkowany, jeszcze swoje weźmie z tacy, kuria opłaci gosposię – jakbym ja tyle brał za 3 razy dziennie jedną godzinę stania i czytania z kartek + 3, może 4 godziny w kancelarii parafialnej, to bym był przeszczęśliwym człowiekiem.

Droga wolna. Czekam na fotki ze święcenia. Zapewne wystąpisz w złotej sutannie. I w trzewikach wysadzanych diamentami.
Bronić księżuli nie będę - ale wrzucasz wszystkich do jednego worka. Bardzo mądrze. :facepalm:
Вознаграждён будет только один.
Awatar użytkownika
Grzechu300
Ekspert

Dołączenie: 30 Sie 2012, 22:39
Ostatnio był: 15 Wrz 2019, 11:19
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 333

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości