Omnibus napisał(a):Ciebie gówno obchodzi. Mnie nie, bo dzielimy z tymi krajami bliźniacze normy prawne, które w tej kwestii różnią się minimalnie, jesli wogóle. I jesli w innych krajach wygrywają procesy, a w naszym nawet do nich nie dopuszczają, urzędowo...
Omnibus napisał(a):Ale bronisz ludziom protestowania przed Golgotą i nazywasz to głupotą, ta?
Wyjątkowo tani populizm. Wyjęte z kontekstu, no i dodać należy, że nigdzie nie napisałem, że zabraniam protestowania. Ba! Nawet masz napisane, że mają do tego prawo. Zauważam tylko, że owo prawo do kontestacji w tym wypadku jest... hm... użyte w sposób kretyński, w dodatku nadużywane, kiedy nie pozwalają tam wejść widzom.
Omnibus napisał(a):No popatrz, a tu nie został, mimo, że jak kochany kol. szm zauwazył był autor owej sztuki beztalenciem.
Omnibus napisał(a):naleźliby się prawicowcy, którzy by zaprotestowali przeciw temu, sam znam kilku.
By się znaleźli, a ja bym napisał opowiadaniedo kwadratu.
Omnibus napisał(a):NaszDziennik[...]obiektywne i rzetelneNajwyższy Czas[...]obiektywne i rzetelne
Jeśli pominąć fakt, że raz na głównej mają artykulik o tym jak to Japońska gospodarka budzi się, a dwa tygodnie później pisza o upadku japońskiego keynesizmu... Wogóle logika tam to rzecz niecodzienna.
Omnibus napisał(a):Podobnie jak istnieje lobby każdego innego stronnictwa. Istnieją lobby konserwatywne, tyle, że są słabe.
[...] Ale naprawdę uważasz, że lobby jakim jest cześć hierarchów kościelnych (bez obrazy dla kościoła, spory z poprzedniej strony mam w dupie) w naszym państwie, którzy tworzą i scalają twory pokroju Solidarnej Polski wedle życzenia jest słabe? [...]
Omnibus napisał(a):Zresztą, lobby konserwatywne nie jest brdzo potrzebne: mamy sejm, w którym nawet posłowie SLD deklarują, że prywatnie mają dosyć konserwatywne poglądy...
Omnibus napisał(a):Uja mnie obchodzi co wielu (Ty) chce. [...] I odnoszę wrażenie, że zgubiłęś meritum wypowiedzi, a w dodatku odjechałeś w sferę "co powinno"...
Gro3a napisał(a):Wkurza mnie pieprzony offtop zajmujący całą stronę....raz.

Minęło pół czerwca, lipiec, sierpień się kończy, został mi wrzesień. Tyle wolnego czasu, a przeciekł mi przez palceDziadzieję się, bo zegar przyspiesza.

Niech lecą do Strasburga. Polska podwinie ogon, wypłaci odszkodowania
Zamach stanu, restauracja królestwa, ja jako regent - to jest to, tego chcę. Szalony autorytaryzm wprowadzę. Prawie wolny rynek, nieco merkantylizmu, nieco interwencjonizmu, narodowy imperializm, konserwatyzm obyczajowy, silne państwo, divide et impera i machanie szabelką od Uralu po Pireneje.

Wysyłane z mojego GT-S5360 za pomocą Tapatalk 2

Decado napisał(a):Wkur\/\/ia mnie gdy ktoś ocenia ludzi ogólnie (mówię tu o tysiącach postach gdzie ktoś nie lubi dresów, kibiców itd...)
Decado napisał(a):kiedy leżałem na ulicy ze złamaną ręką to dopiero 5 samochód (droga w lesie) się zatrzymał żeby się spytać czy nic mi nie jest...

Decado napisał(a):Slawek73 Leżałem i się z bólu zwijałem ale potem wracałem dalej na rowerze
.

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości