Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez KoweK w 03 Wrz 2014, 14:16

Leo0502 napisał(a):Sama szkoła nie jest zła, ale dojazd... szkoda gadać.

Polecam uczyć się podczas jazdy obcych języków. Dojazd zabiera sporo czasu, podczas którego można robić rozwijające rzeczy, których nam się nie chce w domu. :D Sam zacząłem ogarniać tak język naszego przyszłego wroga. :spiseg: :pis:
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 00:26
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1496

Reklamy Google

Postprzez Universal w 03 Wrz 2014, 14:51

Leo0502 napisał(a):Pobudka 6:45 (zamulony jestem, bo źle znoszę wczesne wstawanie, ale wstaję), iść na przystanek i pół godziny w autobusie, przez co robi mi się niedobrze i dochodzę do siebie dopiero po dwóch godzinach.
Sama szkoła nie jest zła, ale dojazd... szkoda gadać. Mam już dość, a to dopiero 2 dzień w liceum.

Jak mam zajęcia na 8:00 na uczelni, to muszę wstawać przed piątą. Długo się cyram (#kmwtw), a droga na wydział zabiera mi 1,5 godziny. W drugą stronę - drugie tyle i więcej, jeśli autobus mi nie pasuje. W linii prostej mam 20 kilometrów. Tyle samo ludzie jadą ludzie z Konina (~100km). Z niektórych ćwiczeń (np. grafika komputerowa) udawało mi się urwać 10 minut przed czasem, z reguły jednak musiałem siedzieć jak debil, lub olewać całe wykłady.

Dalej - jak znajomi chcą wyjść na piwo, najczęściej muszę wracać wcześniej, bo nie mam nocnego do siebie, a 2km lasem po nocy specjalnie mi się nie uśmiecha bez siekiery, czy innej halabardy. Wiesz jakie to wkurzające mieszkać na podpoznańskiej wiosce olewanej przez samorząd? :D

xKoweKx napisał(a):Dojazd zabiera sporo czasu, podczas którego można robić rozwijające rzeczy, których nam się nie chce w domu. :D

Na przykład zacząłem czytać książki, od czego odszedłem w liceum zniechęcony przez oświatę :caleb:

Za ten post Universal otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive margarita.
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 15 Kwi 2026, 09:27
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 1051

Postprzez Adam w 03 Wrz 2014, 20:34

Nie można porównywać swojego czasu wstawania z innymi, każdy ma inny organizm i inaczej reaguje na wczesne pobudki czy niewyspanie.

Ja tam mam 6:20 pobudkę, z 10 minut na ogarnięcie się, 7:00 wyjazd rowerkiem 5 km do szpitala i git, gdyby nie górki to byłoby przyjemniej, a tak to trza "pedałować" i się dodatkowo męczyć (zapomniałem dodać, że jeżdżę w sztruksowym garniturze a rano już zimno :P ). A na studiach to zajęcia o różnej godzinie, tylko dojście piechotą na wydział zajmuje dokładnie 27 minut.
Image
Image
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

Dołączenie: 27 Gru 2007, 12:13
Ostatnio był: 04 Sie 2025, 19:54
Miejscowość: Kutno
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 394

Postprzez Gizbarus w 03 Wrz 2014, 20:37

Wszystko kwestia przyzwyczajenia - nawet najgorszy leń może się nauczyć wstawać o 5:00 i nie będzie to dla niego żadna katorga. Inna sprawa, że nie będzie to przyjemne :E Ja ostatnie dwa tygodnie wstawałem o 7:00 - wczoraj i dziś już otwierałem oczy bez budzika od 5-15 minut przed wyznaczoną godziną.

Wkurza mnie jednak nieco, że ostatnio się przedłuża robota. Naturalnie - więcej roboty na zlecenie to więcej dolanów, ale skakanie po regałach wysokiego składowania i przekładanie półek nie jest fajne, kiedy nie ma się papierów na prace wysokościowe :caleb:
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir

Za ten post Gizbarus otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Adam.
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 17 Sty 2026, 10:14
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Postprzez paintball_0 w 03 Wrz 2014, 22:53

Jestem klientem- ja mam rację. :TM:

Mam ich jeszcze po tyłkach całować, że chcą w ogóle przyjąć moje plugawe pieniądze? Łaskę mi robią? Regulamin jest do dupy i to jest fakt. System powinien zostać rozdzielony na preordery, czyli zamówienia priorytetowe, oraz całą resztę. I koniec.

Cenega jest do dupy. Od zarania produkują gówniane spolszczenia na odwal się, dzięki którym nie działają ani oficjalne patche ani oficjalne dodatki. Nie prawda? Prawda. Stalker Zew Prypeci- kto dystrybuował? Fallout 3? Fallout New Vegas?

Stworzyli "tanie" serie gier mające na celu nic innego jak utrzymywanie relatywnie wysokich cen starych gier. Każda gra w "taniej serii" to 50-60zł za tytuł, który wszędzie indziej można dostać za 20-25zł.

Cenega mnie wpienia. Nigdy i z żadną grą w ich dystrybucji nie miałem tak, że nie trzeba było kombinować żeby zadziałała. Z tego czy innego powodu.

Gwóźdż programu to polonizacja Homeworlda 2, której do tej pory Cenedze nie wybaczyłem. I nie mam zamiaru.

Naskakujecie, że nie przeczytał. Ano nie przeczytał. Łatwy cel kpin. Tyle że każda inna firma wzięłaby pod uwagę że zamówiono preorder i jednak by się pofatygowała i coś skrobnęła w mailu w odpowiedzi. A Cenega woli zaoszczędzić kłopotu i 10zł za kuriera i liczyć że gracz- frajer nie odezwie się słowem i przecierpi.

Nawet bym im podziękował i pochwalił ich za maila w rodzaju "ty ślepy idioto, nie umiesz czytać regulaminu? Jak chcesz, żeby ci gierki przyszły w terminie to nie kupuj dwóch preorderów z różnymi datami premier, bo system zapisuje wykonanie zlecenia z tatą tej późniejszej".

Proste rozwiązanie prostego problemu. Niestety na stanowisku informatyka i webmastera w Cenedze siedzi Kowek, który system napisał 10 lat temu i teraz w nosie ma, bierze kasę za nic i o żadnych poprawkach i usprawnieniach nie chce nawet słyszeć. Pewnie regulamin też sam wymyślił, skoro tak go broni.

Za ten post paintball_0 otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative KoweK, The Witcher.
Awatar użytkownika
paintball_0
Legenda

Dołączenie: 18 Wrz 2008, 15:12
Ostatnio był: 30 Sty 2017, 23:03
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 184

Postprzez Grzechu300 w 04 Wrz 2014, 12:31

Gizbarus napisał(a):Wszystko kwestia przyzwyczajenia - nawet najgorszy leń może się nauczyć wstawać o 5:00 i nie będzie to dla niego żadna katorga

Lubię wstawać rano, ale tylko jeżeli sam o tym zdecyduję. Jak musiałem wstawać do pracy i o 6.00 wyjeżdżać z domu , drałować rowerem pół godziny i na budowę, to każde dziesięć sekund snu się liczyło. :P
paintball_0 napisał(a):Stalker Zew Prypeci- kto dystrybuował? Fallout 3? Fallout New Vegas?
Każda gra w "taniej serii" to 50-60zł za tytuł, który wszędzie indziej można dostać za 20-25zł.

Mam te gry i nie mam z nimi żadnych, absolutnie żadnych problemów. I kupiłem za dwie dychy. "Pacze" też normalnie funkcjonują. ;)
Jakiś poszkodowany jesteś, proszę:
:

Image

Co mnie wpienia - będę musiał prawdopodobnie mieć wycinaną część dziąsła, bo skurczybyk ząb mądrości się nie chce przebić. Teraz jest w miarę ok, ale najgorsze jest to, że ból jest pulsujący - czyli nie pozwala spać w nocy. Bardziej tak naprawdę irytuje niż boli. :/
Вознаграждён будет только один.
Awatar użytkownika
Grzechu300
Ekspert

Dołączenie: 30 Sie 2012, 22:39
Ostatnio był: 15 Wrz 2019, 11:19
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 333

Postprzez KoweK w 04 Wrz 2014, 13:15

Gizbarus napisał(a):Wszystko kwestia przyzwyczajenia - nawet najgorszy leń może się nauczyć wstawać o 5:00 i nie będzie to dla niego żadna katorga.

No nie do końca... polecam poczytać: http://pl.wikipedia.org/wiki/Zesp%C3%B3 ... j_fazy_snu

Sam tak mam, że potrafię spać 10 h obudzić się o 7:00 i będę trupem przez cały dzień. Natomiast gdy mam dzień wolny, często zasypiam ok. godz. 4:00 budząc się po 6h o 10:00 lub tej 11:00 i jestem niezwykle wypoczęty. Jedyne na co liczę to to, że eksperymentowanie z dawkowaniem farmaceutycznego chlorku magnezu coś zmieni i zacznę lepiej wypoczywać. ;_;
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 00:26
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1496

Postprzez djcycu w 04 Wrz 2014, 13:45

Popieram bo ja mam podobnie. Mogę się położyć o 6 rano a budząc się koło 11 będę lepiej wyglądał jak po zaśnięciu o 23 i po pobudce o 6 rano. Pewnie się idzie jakoś do tego przyzwyczaić ale nie tak by odczuć maksimum tego wypoczęcia.

Mnie zaś przed chwilą wkurzyło moje szczęście. Wziąłem się za remoncik mojego skuterka no i próbowałem wybić trzpień od podnóżka. Odkręciłem rurę by jej nie rozwalić i zacząłem raban wybijając dziada młotkiem... Przypadkiem trafiłem w plastikową osłonkę na wentylator i poleciały z niej drzazgi. Szlag jasny trafił!
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Pangia w 04 Wrz 2014, 16:02

To widzę, że nie ja jedyny lepiej śpię, gdy śpię krócej :P Przez wakacje mam schemat zasypiania między 0:00 a 1:00, budzę się między 10:00 a 12:00 i wstaję zj♥bany, jakbym całą noc siedział na drewnianym krześle. Nieraz matka się odgrażała, że będzie mnie budzić wcześniej, ale tego nie robi – i w sumie ma rację, bo co miałbym robić przez dzień?
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 853

Postprzez Kpuc w 04 Wrz 2014, 16:33

Tak ma prawdopodobnie większość społeczeństwa, ja również mam podobną sytuację mój sen to ~6h i gdy śpię dłużej to jestem bardziej zmęczony niż jak bym spał krócej. Prawdopodobnie ma to zwyżek z fazą REN czyli głęboki sen podczas którego nasz organizm ciężko pracuje naprawiając się, dlatego wstając jesteśmy bardziej zmęczeni niż po krótkim kilkugodzinnym śnie. Nie zagłębiłam się w temat zbyt głęboko wiec nie miejcie mi za złe jak coś pieprze.

Wpienia mnie to ze pożyczyłem bratu motor bo bał się jechać komunikacją po nocy a ten przygrzał i wyleciał z zakrętu. Narobił szkód na kilka stówek i nie poczuwa się do winy.
Image
Awatar użytkownika
Kpuc
Legenda

Dołączenie: 06 Paź 2010, 09:10
Ostatnio był: 22 Gru 2024, 23:44
Miejscowość: zona
Frakcja: Czyste Niebo
Kozaki: 285

Postprzez Gizbarus w 04 Wrz 2014, 17:03

xKoweKx napisał(a):Sam tak mam, że potrafię spać 10 h obudzić się o 7:00 i będę trupem przez cały dzień.

W sumie zbyt długi sen też nie służy, może dlatego... U mnie zależy od dnia - aczkolwiek od ponad dziesięciu lat i tak nie jestem w stanie dobrze się wyspać, więc na jedno mi wychodzi. Budzę się mniej lub bardziej zmęczony. Naturalnie organizm kiedy się przyzwyczai, to budzi mnie wcześniej - dziś otworzyłem oczy już o 6:30, drzemnąłem chwilę i wstałem o 7:00.
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 17 Sty 2026, 10:14
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Postprzez Pangia w 04 Wrz 2014, 18:14

Kpuc napisał(a):Prawdopodobnie ma to zwyżek z fazą REN

REM, nie REN. Rapid-Eye Movement, bo podczas tej fazy gałki oczne poruszają się w dość szybkim tempie, choć nie do końca wiadomo, dlaczego.
Nie zagłębiłam się

Aha. :P
Ale w sumie racja, najbardziej optymalna długość snu to 7-8 godzin. Najwyżej człowiek dośpi do 9 przez weekend i gitara. Gorzej, jak ktoś jest bardziej nocnym markiem, jak ja – mógłbym bez problemu do drugiej, trzeciej w nocy siedzieć, ale co z tego, skoro wstać po 5 godzinach – to dopiero wyczyn :) Za to rano zawsze jestem nieużyty, niezależnie od liczby przespanych godzin.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 853

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości