Problem z questem we Freeplay'u (Sejf Red Fox'a)

Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym gry, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
X:\S.T.A.L.K.E.R. - Lost Alpha\appdata\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Problem z questem we Freeplay'u (Sejf Red Fox'a)

Postprzez stalker19 w 19 Lip 2014, 22:23

Witam otóż po ukończeniu fabuły znalazłem ciało Red Fox'a i było w nim PDA , oczywiście z automatu uruchomił się quest o nazwie (Find The Three Numbers to the safe code). Pierwsze dwa punkty zaliczone , czytałem na forum GSC , iż na poprzednich wersjach ten quest jest zabugowany i nie da rady zaliczyć punktu drugiego (A place where they once caught a fox), oczywiście teraz dało się zaliczyć ten punkt , lecz moje pytanie brzmi czy może ktoś się orientuje jak zaliczyć ostatni punkt (Wolves make their dens in this area) i czy w ogóle da się go zaliczyć, czy to jeszcze quest który jest nie ukończony? Z góry dzięki za pomoc :)
stalker19
Kot

Dołączenie: 27 Sty 2012, 16:21
Ostatnio był: 11 Maj 2017, 20:02
Miejscowość: Chełm\Wrocław
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 2

Reklamy Google

Re: Problem z questem we Freeplay'u (Sejf Red Fox'a)

Postprzez Imienny w 22 Lip 2014, 19:44

Widzę, że kilka osób ma problem z tym zadaniem, więc zamieszczam solucję:
Pierwsza cyfra:
:

Wystarczy pójść do Sidorowicza.

Druga cyfra:
:

Miejsce w którym znajdujemy Lisa uwięzionego przez Grzech - zalecam wejście przez dziurę od strony mostu.

Trzecia cyfra:
:

Miejsce w którym po raz pierwszy widzieliśmy się z Wilkiem (podczas free play powinien tam być Lis).

Miejsce, gdzie znajduję się nagroda:
:

Posterunek wojskowy na terenie Kordonu - trzeba będzie paru wojskowych wystrzelać.

Nagroda którą znajdujemy, wynosi:
:

50 tysięcy rubli - :E :E :E

Quest ukończony na wersji 1.3002 z dodatkiem od apg w postaci rozpakowanego folderu gamedata.
Edit: Na wersji 1.3003 z modem URVA także nie było problemów.
"Każdy człowiek pozostaje człowiekiem, dopóki swoimi postępkami nie dowiedzie czegoś przeciwnego." Arkadij i Borys Strugaccy, "Niedoskonali, czyli Czterdzieści lat później"
Niektóre moje koncepty: S.T.A.L.K.E.R. Przekleństwo, "Przeklęci Łowcy", Przeklęty, Sieroj Nikołajewicz Bondaruk, Bronie+dodatki, cz. I

Za ten post Imienny otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive stalker19, caleb59, Daniu91.
Awatar użytkownika
Imienny
Weteran

Dołączenie: 28 Sty 2014, 12:37
Ostatnio był: 28 Mar 2026, 02:42
Miejscowość: Warszawa/Tarnobrzeg
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: 230

Postprzez maro198805 w 03 Paź 2014, 20:18

gdzie jest druga cyfra kodu w domku gdzie goscie z grzechu trzymali lisa? obszedlem wszystkie pomieszczenia i nic nie znalazlem
Awatar użytkownika
maro198805
Kot

Dołączenie: 03 Cze 2008, 20:19
Ostatnio był: 18 Paź 2025, 12:13
Miejscowość: EOP
Kozaki: 1

Postprzez Imienny w 03 Paź 2014, 21:30

Zalecam wejście do tego domu od strony dziury w domu - widać ją z nasypu kolejowego. Po przekroczeniu granicy domu skrypt powinien zaskoczyć i pokazać drugą cyfrę. (tak było u mnie)
"Każdy człowiek pozostaje człowiekiem, dopóki swoimi postępkami nie dowiedzie czegoś przeciwnego." Arkadij i Borys Strugaccy, "Niedoskonali, czyli Czterdzieści lat później"
Niektóre moje koncepty: S.T.A.L.K.E.R. Przekleństwo, "Przeklęci Łowcy", Przeklęty, Sieroj Nikołajewicz Bondaruk, Bronie+dodatki, cz. I
Awatar użytkownika
Imienny
Weteran

Postprzez maro198805 w 04 Paź 2014, 08:59

wszedlem do tego domu tak jak mowiles i nic sie nie dzieje moze to wina wersji gry? (1.30013)
Awatar użytkownika
maro198805
Kot

Dołączenie: 03 Cze 2008, 20:19
Ostatnio był: 18 Paź 2025, 12:13
Miejscowość: EOP
Kozaki: 1

Postprzez Imienny w 04 Paź 2014, 10:27

Na 1.3003 szybko poradziłem sobie z tym zadaniem - miałem wgranego moda URVA (kompatybilny z 1.3002, ale twórca stwierdził, że "nie przewiduję większych zgrzytów" na 1.3003) - niestety po wczytaniu save'a i około godzinie rzeczywistego czasu gry - było to na długo przed wizytą w Prypeci - zaczęły się crashe (spowodowane przez "disabled ammo repacker", który został wyłączony w wersji 1.3003) i musiałem zacząć grę od nowa - co dziwne problem pomimo pozostania przy 1.3003 został rozwiązany.
Awatar użytkownika
Imienny
Weteran

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości