[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez Pangia w 12 Gru 2014, 00:15

To nie wystarczyłoby wyciąć opisów nowych broni, skopiować do nowego pliku i podpiąć w system.ltx jako #include "text/pol/nowa_nazwa.xml"?
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 853

Reklamy Google

Postprzez Trikster w 12 Gru 2014, 11:04

Nie sądzę, żeby to załatwiło sprawę, ale być może faktycznie będzie to szybszy sposób.
Awatar użytkownika
Trikster
Łowca

Dołączenie: 21 Maj 2012, 21:23
Ostatnio był: 09 Lut 2025, 17:47
Kozaki: 188

Postprzez Pangia w 12 Gru 2014, 17:33

Znaczy się to było bardziej pytanie czy takie coś w ogóle działa, bo w system.ltx jest sporo linii #include i na logikę to powinno takie coś zadziałać, tyle że w żadnym modzie takiego czegoś nie widziałem.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez Mito w 12 Gru 2014, 22:52

Próbowałem nainstalować TAZa v.1.6 na polską wersję Misery. Niestety, z wszystkich (większości?) broni poznikały opisy - ot, nazwa st_wpn_stg44, a opis st_wpn_stg44_descr. O dziwo, tyczyło się to też broni z vanilli i z samego Misery, a przynajmniej tak pamiętam.

A jakby co, być może w niedalekiej przyszłości byłbym chętny pomóc w spolszczeniu Armed Zone ;)
Spolszczenie do Misery: The Armed Zone (Ja & Imienny)
Ciekawe kiedy ilość moich kozaczków przekroczy moje IQ Image
Awatar użytkownika
Mito
Legenda

Dołączenie: 17 Sie 2014, 21:21
Ostatnio był: 29 Mar 2019, 02:46
Kozaki: 271

Postprzez Pangia w 12 Gru 2014, 23:40

Nie ma w tym nic dziwnego, bo mod ma teksty w text/eng, jak mniemam, a Misery w text/pol.
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez mietek1986 w 13 Gru 2014, 19:29

Hej gadalem z jakims npc i cos tam bylo o jakims zielonym smoku warto to za tym poganiac (chyba ze kto wie gdzie to lezy) i czy sa jeszcze jakies takie zabawki w grze?
Awatar użytkownika
mietek1986
Tropiciel

Dołączenie: 12 Lut 2012, 07:44
Ostatnio był: 07 Wrz 2024, 21:28
Miejscowość: Jelenia Góra
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: SIP-t M200
Kozaki: 28

Postprzez Pangia w 13 Gru 2014, 19:40

Błagam, zróbcie aktualizację tekstów Trapera.
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez Don Wano w 13 Gru 2014, 19:59

mietek1986 napisał(a):Hej gadalem z jakims npc i cos tam bylo o jakims zielonym smoku warto to za tym poganiac (chyba ze kto wie gdzie to lezy) i czy sa jeszcze jakies takie zabawki w grze?

Zielony Smok raczej najlepsza snajperka w grze. W wczesniejszych wersjach gry byla chyba na pociagu w kierunku wschodniego tunelu. Teraz już jej nie ma. Mozna ja kupic po osiagnieciu Przyjaciela stalkerow o ile sie nie myle i moze jeszcze jakims :?:
"Człowieka poznaje się po jego języku"
Awatar użytkownika
Don Wano
Stalker

Dołączenie: 21 Mar 2014, 19:41
Ostatnio był: 26 Gru 2016, 17:36
Miejscowość: Opole
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 4

Postprzez Trikster w 13 Gru 2014, 21:08

Aktualizacji nie będzie - teksty Trapera brzmią tak, jak brzmieć mają (chyba że zaczaiła się gdzieś jakaś literówka czy błąd gramatyczny/leksykalny, etc., ale niczego takiego nie przyuważyłem).
Awatar użytkownika
Trikster
Łowca

Postprzez Pangia w 13 Gru 2014, 21:21

No to niech się wszyscy dalej użerają z pytaniami „gdzie jest ta pukafka co traper o niej muwil bo hodze po calym janowie i nigdze nie ma”.
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez Trikster w 13 Gru 2014, 21:28

Nie wiem, skąd w ludziach to przeświadczenie, że wszyscy będą podawać informacje zgodne z prawdą... To jest celowy zabieg, taki żart z naszej strony. A pytania będą, od początku byliśmy na to przygotowani. :)

Za ten post Trikster otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Plaargath.
Awatar użytkownika
Trikster
Łowca

Postprzez Pangia w 13 Gru 2014, 21:38

A niech mnie ch♥j szczeli, jak się gładko wytłumaczył. :D No ale dobra, niech będzie.
A, i jeszcze jedno, bo jakoś tak cichaczem przeszło bez echa.
- jednak część broni z niego [The Armed Zone] znajdzie się najpewniej w następnym oficjalnym patchu do MISERY

Znaczy się kolejne nowe bronie czy jeszcze coś będzie gmerać w balansie gry ten nowy patch? Bardziej w sumie z ciekawości pytam, bo nie jestem wielkim fanem moda, gdyż jak dla mnie Stalker po prostu nie nadaje się do tak mocnego wykokszenia poziomu trudności, bo albo trzeba będzie wykorzystywać dziury w „myśleniu” AI, albo mordować wszystko w ten sam sposób, sprowadzając gracza do podążania jedyną słuszną ścieżką techniczną (czyli trochę jak Cień Czarnobyla, ale tam to wynika z tego, że bronie z rodziny AK nie mają żadnej celności już na średnim dystansie).
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości