Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].
Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].
Lokalizacja logów: Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs
Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.
Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.
Ciekawe, próbowałem ten level na różnych ustawieniach rendera i nic nie pomagało. Mi to wyglądało na uszkodzony model. Miałem takie coś przy jednym samochodzie z LA, tym co jeździć nie umiał. Jedyna różnica była taka, że model rozjeżdżał się do maks 2m a nie na całą mapę.
Zakładałem, że ten mod podmienia głównie roślinność. (Na mapie)
Panowie. W końcu dorwałem nowego laptopa. Więc mam okazję zagrać w Stalkera na AA. Tylko mam problem. Nie, nie kopałem tylu stron w jego poszukiwaniu. Nie mogę pobrać moda z ModDB. Nie wiem nawet czy to najnowsza wersja - po prostu nie śledziłem tematu bardzo długo. Więc... pomożecie? Skąd pobrać, bo DB nie pozwala.
Właśnie sprawdziłem. Rzeczywiście czasem wyskakuje komunikat, że plik jest niedostępny. Wystarczy odświerzyć okienko parę razy aż załapie. Tak czy inaczej tu jest link bezpośredni a tu link do mirrorów ModDB.
"Twoja opowieść mnie znudziła albowiem nie była o mnie" - Król Julian
Za ten post Cromm Cruac otrzymał następujące punkty reputacji:
Tyle, że ja byłem zalogowany a wyskoczył. Po odświeżeniu okienka z 5x plik się nagle znalazł. Coś mają nachrzanione z mirrorami chyba.
vandr napisał(a):jakby co to od razu mówię że nie ma od nas wsparcia dla tego addona. <crommzrozumie>
UWAddon ma ważyć 1GB po spakowaniu! Witajcie wyloty na pulpit. Proszę mi tu w tym temacie nie narzekać, jak się nie będzie dało grać w AA2 po zainstalowaniu tego potwora.
"Twoja opowieść mnie znudziła albowiem nie była o mnie" - Król Julian
Okej, bezpośredni od Cromma zadziałał. Dzięki wielkie. Ja miałem ten problem po zalogowaniu i przed. Ale już się pobiera i znowu ocenię moda. Tak w ogóle - da radę zagrać na najwyższych ustawieniach graficznych bez wylotów do pulpitu? Nie sądzę, by mi na nich poszło, ale zapytać można.
No to już problem. Gra się nie uruchamia. Znaczy, uruchamia się, ale od razu czarny ekran i po kolei dwa "Przestał działać...". Sprawdzałem logi - pusto. Uruchamiałem z administratorem i zgodnością Win7, ze względu, że mam Win8.1. Zew z Misery działają, a tu... nie wiem. Gra spaczowana do 1.0006, polska wersja. Może coś nie tak podczas instalacji moda, zrobiłem?