SandFighter napisał(a):SaS Troop, nie zabieraj się nawet za tworzenie modelu, bo nie dasz rady. Przez pewien czas prowadziłem wymianę maili z BAC9 z AMK Team i dowiedziałem się, że stworzenie jednego modelu broni zajmuje jednej osobie około 4-5 miesięcy. Oprócz modelu podstawowego musisz zaprojektować osobny dla trybu FPP, osobny dla TPP i osobny model jako całość. Do tego każdą animację, czyli: lazy weapon, shooting, reloading, holster i jeszcze kilka innych. Poza tym wszystkim potrzebujesz ten model zsynchronizować z rękami naszego gieroja, a dokładnie to pobawić się szkieletem postaci (ułożenie rąk, palców na spuście itp.). No i przydałoby Ci się przynajmniej 4-5 letnie doświadczenie z zakresu grafiki 3D i obsługa 3DS Maxa z zamkniętymi oczami.
Co do dzielenia się wiadomościami na temat robienia modeli i aplikowania ich do gry, to wszystko jest na rosyjskiej wersji wiki-portalu Stalker Mod hostowanego przez GSC Game World. Angielska wersja portalu także istnieje, ale nie ma na niej tyle informacji.
Miotacz ognia w AMK 1.4 jest powiązany ze specjalnie przygotowanym pod niego questem. Zdradzę tylko tyle, że przy barierze na mapie Army Warehouses można pomóc Wolności i tym samym zdecydować o swojej nagrodzie (kasa albo coś innego). Oczywiście to coś innego to popsuty miotacz ognia, który trzeba naprawić a to już jest ten quest. Model jest stworzony od podstaw, razem z wszelkimi pierdółkami jak manometr i butla.
P90 do AMK nie pochodzi z Alphy Stalkera, został zrobiony od podstaw, dlatego nie dotarł do finalnej wersji moda, bo nie wystarczyło im już czasu. Chcecie screeny? Proszę bardzo:
Screen 1 (P90 - skeleton grip 1st person),
Screen 2 (P90 handling anim),
INFO AMK 1.4 (features list & screens).
PS. Za spolszczenie zabieram się ja, jak tylko wyjdzie PEŁNA wersja angielska moda, z racji tego, że nie zostałem obdarzony darem posługiwania się językiem rosyjskim. Jak ktoś chce pomóc, to proszę bardzo, ale ustalimy wszystko jak już wyjdzie finalna wersja, czyli prawdopodobni dziś wieczorem.
PS.2. @ SaS TrooP, jeśli masz zaśmiecać temat swoimi wywodami na temat modelowania i broni z alphy, czyli rzeczami nie mającymi NIC wspólnego z AMK Mod, to weź pod uwagę, że wygląda to po pierwsze jakbyś się urwał z choinki (ew. chinki), albo miał ego większe niż możliwości jakimi dysponujesz, bo co jak co, ale porywać się na model do SoC to już naprawdę musiałbyś być prawie bogiem 3DS-a. No i musiałbyś znać mechanikę działania broni w Stalkerze (chodzi mi o modele), a to tez już inna działka. A biorąc pod uwagę, że nie jesteś w stanie odnaleźć katalogu z logami do Stalkera samodzielnie, nie mówiąc o odpaleniu jakiegoś większego moda bez BugSrapa, to raczej cienko będzie z tym Twoim modelem broni. Więcej skromności i pokory.
FATAL ERROR
treść komunikatu znajdującego się pod frazą "FATAL ERROR"
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości