[ZEW MONOLITU: Ukryte Ścieżki PL] dla stalker.pl

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [ZEW MONOLITU: Ukryte Ścieżki PL] dla stalker.pl

Postprzez scigacz1975 w 23 Gru 2014, 17:11

Z tego co kojarzę to w Zewie respią się w kilku miejscach, poszukaj w ruinach gastronoma, tego który jest z lewej jak wychodzisz ze stadionu, poza tym na klatkach schodowych w tym i w tym drugim co jest po prawej stronie.

Za ten post scigacz1975 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Gość.
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Dołączenie: 29 Sty 2010, 00:26
Ostatnio był: 12 Wrz 2024, 15:31
Miejscowość: Stalowa Wola
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: --
Kozaki: 926

Reklamy Google

Postprzez Kacper777 w 23 Gru 2014, 20:09

Pytanie za milion. Czy w Zewie można zdobyć jakoś Wintara? Czy mogę zabić Charona i mu zabrać czy będzie on potrzebny w fabule?
Kacper777

Ostatnio był: 01 Sty 1970, 02:00

Postprzez Pangia w 23 Gru 2014, 20:38

-Po otrzymaniu zadania na zabicie Ducha możemy po prostu zabić Charona i zdobyć wcześnie Wintoreza, Charon i tak nie pojawi się już w grze.

I to na tej k♥rwa stronie.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!

Za ten post Pangia otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Sov_Maiar.
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez Kacper777 w 27 Gru 2014, 23:30

Ale pompa. Dałem rannemu wrogiemu monolitianinowi apteczkę i zmienił się w mojego przyjaciela :omatko: , i strzelał do monolitian, a ja chowałem się za jego plecami. Nagle wyświetlił się na czerwono, odwrócił i mnie zastrzelił :?:

Edit
Da się jakoś ominąć opłatę dla bandytów za wchodzenie do Baru? Próbowałem na różne sposoby. Zabijałem trzech strażników po kolei, jakoś ślepi byli i nie zmieniali nastawienia na wrogie, ale ci w głębi Baru już tak (za to, że nie zapłaciłem czy zabiłem ich ziomków :?: ). Strzelałem też z Grawiguna i anomalie ich zabijały, ale wtedy byli wrodzy ci wewnątrz Baru (bo żem nie zapłacił, a poza tym po kolejnym odwiedzeniu lokacji anomalie znikały i pojawiali się nowi bandyci zastępujący tamtych). Wiem, że nie wszystko da się ominąć, ale czasem mozna wykiwać system jak się kombinuje, dlatego się pytam. Znalazł ktoś jakiś sprytny sposób na niepłacenie bandytom? Poza zabijaniem rzecz jasna ;)
Kacper777

Postprzez tom3kb w 28 Gru 2014, 09:46

Wykonałeś zadanie dla szefa bandytów w Barze? Strzelba dla Kniazia o ilę się nie mylę.
Ja po nim mogłem wchodzić bez płacenia. Co prawda jak się koło wartowników przechodzi to słychać dialog ale nie atakują.
Wciąż w rozmowie mają też kwestie żeby im płacić ;) pazerni są.
Ale można śmiało przechodzić bez opłaty.

Co prawda ja grałem w Tajne Ścieżki 2 rozwiniętą wersję tego moda ale qwesty pewnie te początkowe albo nawet większość są takie same.
Ps. Pamiętam, że szczególnie na początku moda nie należało leczyć Monolitu bo mogły być problemy w questach ale to chyba na początku jak sami byliśmy Monoliciarzem.
Awatar użytkownika
tom3kb
Łowca

Dołączenie: 10 Maj 2014, 17:08
Ostatnio był: 16 Paź 2024, 19:23
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 92

Postprzez Kacper777 w 28 Gru 2014, 15:29

U mnie trzeba płacić. Ale to już nie problem. Po każdym zapłaceniu zabijam wszystkich trzech i sprzedaję ich fanty więc się wyrównuje.

Nie wie ktoś gdzie mogę znaleźć ogniste kule? W tunelu ze spalaczami w Dziczy nie było ani jednego artefaktu.
Kacper777

Postprzez Ghost12 w 28 Gru 2014, 18:23

Witam mam pewien problem.Chodzi iż gdy gram przy pierwszej misji od Charona,wyskakuje do pulpitu i pisze XRay 3D przestał działać .

szukałem logów w razie potrzeby ale w folderze xray_nazwa było pusto pomóżcie.
Ghost12
Kot

Dołączenie: 26 Kwi 2014, 10:34
Ostatnio był: 02 Lip 2015, 12:40
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 0

Postprzez Kacper777 w 31 Gru 2014, 17:09

Potrzebuję pomocy

1) Ktoś wie w jakich miejscach spawnuje się worek z trawą? Ja kilka razy wczytywałem zapis i ani razu nie pojawił się w tym autobusie w obozie najemników. A za chu*a nie mogę znaleźć dwóch ognistych kul. Zarówno tunel za spalaczami jak i Dzicz świecą pustkami jeśli chodzi o jakiekolwiek artefakty. W przeciwieństwie do niego (5 minuta)

http://www.youtube.com/watch?v=BueVJnT4ag0

Czego nie mam artefaktów skoro powinienem mieć według poradnika?

2) Czemu Hrabia mówi, że Cezar zjawi się później i po przejściu do innej lokacji i powrocie i przespaniu nic się nie dzieje? To przez to, że nie wykonałem wszystkich questów Kniazia? Czy dopiero później będzie można to zadanie wykonać?

3) Gdzie jest to Eldorado pełne artefaktów w Dolinie Mroku, o którym mówił Sachaty?

4) Czy to źle, że nie wziąłem zadania od Diaka na ubicie wojskowych?

5) Mógłby ktoś wrzucić listę zadań głównych i pobocznych? Bo przeczesując temat znalazłem zadania poboczne, które w poradniku w pierwszym poście są w głównej linii fabularnej wymienione.

6) U Barmana nie mam żadnej opcji dialogowej na wykonanie zadania

7) Co ja mam dalej kur*a robić, gdzie się udać?

:wódka: :wódka: i jeszcze raz :wódka: za pomoc.
Kacper777

Postprzez mayer99 w 31 Gru 2014, 18:45

Mam nadzieję, że nie dostanę "nagany" za polecenie poradnika konkurencji, ale jest chyba najlepszy ;).
http://stalkerteam.pl/forum/206-poradniki/
Na pewno nie popisałeś się z odmówieniem Diakonowi, a co do worka z trawką to dopiero naukowcy z Jantaru mogą go namierzyć...

Za ten post mayer99 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Gość.
Awatar użytkownika
mayer99
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2011, 12:22
Ostatnio był: 23 Paź 2024, 10:24
Miejscowość: 3miasto
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 41

Postprzez Kacper777 w 23 Sty 2015, 15:06

Wie ktoś gdzie jest bioradar? Bardzo dawno miałem rozmowę z Mańkutem, a akurat jestem w Dziczy. Poza tym pewnie te jego wskazówki nie były za dobre.

Edit
Czy to źle, że właśnie dostałem komunikat:
"Zginął stalker, Jurij Siemiecki, Wysypisko"
Kacper777

Postprzez Cromm Cruac w 23 Sty 2015, 16:39

Siemiecki to taki 'Easter-egg'. To prawdziwa postać, fan rosyjskiej SF, którego zabijanie na kartach powieści (lub w grach) stało się niejako tradycją wśród pisarzy rosyjskich.
Nie przejmuj się tym komunikatem, będziesz miał je co chwilę.

:

Z tego co pamiętam bioradar jest w takiej budce pod hangarem niedaleko budowy
Image

"Twoja opowieść mnie znudziła albowiem nie była o mnie" - Król Julian
Awatar użytkownika
Cromm Cruac
Modder

Dołączenie: 22 Sty 2010, 19:01
Ostatnio był: 26 Paź 2024, 20:55
Miejscowość: Londyn / Bielsko-Biała
Kozaki: 1077

Postprzez Kacper777 w 25 Sty 2015, 15:36

Dzięki. Mam kolejne pytanko. Jak się nazywa w plikach gry artefakt Serce Kontrolera bo chciałbym dodać parę takowych serduszek do oferty jakiegoś handlarza.
Kacper777

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość