[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez Pangia w 26 Maj 2015, 17:58

No to z tego by wychodziło, że zgłaszasz Flinta i frakcji, i Goncie, a to jest niemożliwe, bo po zgłoszeniu go frakcji Gonta może tylko dostać informację, że sprawa jest już załatwiona. Wtedy jednak dostaje się od niego jakieś grosze w waniliowej grze, więc może z tym przychodzi też jakiś bonus w reputacji.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 853

Reklamy Google

Postprzez MalfiRaggraClan w 26 Maj 2015, 19:11

Panowie, powiedzcie mi żesz, czy zważywszy na fakt relase poprawki, opłaca zaczyna się TERAZ nową grę na wersji 2.1.1? Chyba raczej nie, bo po co robić coś, co i tak zaraz zostanie skasowane...
Awatar użytkownika
MalfiRaggraClan
Kot

Dołączenie: 19 Cze 2010, 15:37
Ostatnio był: 28 Mar 2016, 13:20
Miejscowość: Izrumudnoje
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1

Postprzez smyczy w 26 Maj 2015, 19:52

Ja zacząłem tydzień temu i już kończę, tak że raczej można zaczynać :-)
smyczy
Kot

Dołączenie: 14 Maj 2015, 20:41
Ostatnio był: 25 Gru 2015, 15:47
Frakcja: Zombie
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 0

Postprzez MalfiRaggraClan w 26 Maj 2015, 21:45

Ja też gdzieś tak tydzień temu :D mogę się założyć, że kiedy wyjdzie release, będę już w końcówce gry :E
Awatar użytkownika
MalfiRaggraClan
Kot

Dołączenie: 19 Cze 2010, 15:37
Ostatnio był: 28 Mar 2016, 13:20
Miejscowość: Izrumudnoje
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1

Postprzez smyczy w 26 Maj 2015, 22:04

Jak bug da oczywiście ;)
smyczy
Kot

Dołączenie: 14 Maj 2015, 20:41
Ostatnio był: 25 Gru 2015, 15:47
Frakcja: Zombie
Ulubiona broń: SGI 5k

Postprzez majeros w 29 Maj 2015, 19:11

Zna ktoś może jakiś mod dodający nowe pancerze i jednocześnie nie gryzący się z Misery 2.1.1? :) Powracam do Nędzy po roku żeby ponownie poczuć ten klimat i chciałbym sobie jakoś urozmaicić grę, dorzucam też TAZ, którego wcześniej nie używałem, ale przydałoby się jeszcze kilka dodatkowych pancerzy nie licząc tych dodanych w Misery.
majeros
Kot

Dołączenie: 07 Wrz 2014, 20:12
Ostatnio był: 06 Lut 2016, 03:46
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Postprzez trolololo w 29 Maj 2015, 20:34

Czy ma ktoś SAMĄ gamedatę misery? SGM przekonało mnie że po prost nie mam szczęścia do instalatorów. Kiedyś próbowałem pobierać misery 2 razy, ale wywalało, A jeśli bym tak podmienił ręcznie gamedatę jak w SGM to może by zadziałało
Deszczyk pada , RAM mi zjada...
trolololo
Legenda

Dołączenie: 25 Wrz 2013, 13:03
Ostatnio był: 24 Mar 2023, 18:36
Miejscowość: Na granicy LTE
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 119

Postprzez Plaargath w 01 Cze 2015, 17:38

@trolololo
Odradzam. Nasz instalator ćpie pliki z różnych katalogów i instaluje je w ściśle określony sposób. To nie jest tak zrobione, że wszystkie pliki siedzą w jakimś wewnętrznym "gamedata" i instalator tylko to wypakowuje do Twojego katalogu ze stalkerem. Jeśli skopiujesz sobie na pałę czyjś katalog "gamedata", to masz w tym momencie część moda, zdekompletowany zestaw, który nie ma szans poprawnie zadziałać. Także nie warto, byś przekombinował sprawę.
Nie bój żaby - instalator jest zrobiony porządnie, działa dobrze. Pobieraj i instaluj, czytając ze zrozumieniem, to będziesz miał dobrze postawionego moda.
Image Image

Merkantylizm, srerkantylizm.
Awatar użytkownika
Plaargath
Weteran

Dołączenie: 23 Mar 2010, 15:12
Ostatnio był: 21 Maj 2025, 23:10
Kozaki: 237

Postprzez majeros w 02 Cze 2015, 16:43

@Plaargath
Czy jest jakikolwiek sposób, żeby wszystkie przedmioty w Misery były dostępne u handlarzy? Coś można jakoś w plikach zmienić? Bo przechodzę w sumie już któryś raz i nudzi mi się latanie od jednego handlarza do drugiego sprawdzać czy akurat ma to czego mi potrzeba :D
majeros
Kot

Dołączenie: 07 Wrz 2014, 20:12
Ostatnio był: 06 Lut 2016, 03:46
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Postprzez Plaargath w 03 Cze 2015, 11:31

@majeros
Jest. Żeby sobie "czitnąć" w ten sposób, włazisz do %\gamedata\configs\misc\trade. Tam masz pliki handlarzy z ich przedmiotami - kilka warunków dostępności, zniżek, ilość i ceny. W tutkach masz trochę o tym, jak edytować, ewentualnie na stalker mod portal. W kwestii tego, co Cię interesuje, na początek jak popatrzysz do plików, zwróć uwagę na linijki z "; NO TRADE" - tam będziesz musiał powstawiać ilości i ceny.
Image Image

Merkantylizm, srerkantylizm.

Za ten post Plaargath otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive majeros.
Awatar użytkownika
Plaargath
Weteran

Dołączenie: 23 Mar 2010, 15:12
Ostatnio był: 21 Maj 2025, 23:10
Kozaki: 237

Postprzez FelixHermik w 06 Cze 2015, 10:01

Witam,

a nie wiecie może, czy da się w jakiś sposób "ominąć" wprowadzone w modzie ulepszenia graficzne? - szczególnie te dotyczące otoczenia. Niestety moje 2GB RAMu mają znaczne problemy z udźwignięciem tego "monstrum", powodujac liczne freeze i crashe. Obniżenie jakości (oswietlenie statyczne) prowadzi z kolei do upodobnienia gry do Quake'a, co nie stanowi specjalnie pociagajacej alternatywy (pomijajac, że wcale nie eleminuje zwiech). Próbowałem już wgrać paczkę tekstur z obniżoną rozdzielczością - nie powiem, dało to pozytywne efekty, ale nadal nie wyeliminowało problemu crashy.

Tymczasem oryginalny Zew Prypeci chodził całkiem sprawnie i płynnie - stąd gdyby ktoś wiedział, czy możliwe jest ograniczenie zmian graficznych do nowych tekstur wyposażenia, menu et cetera, zachowując oryginalne opcje graficzne otoczenia, byłbym po stokroć wdzięczny.
FelixHermik
Kot

Dołączenie: 06 Cze 2015, 09:48
Ostatnio był: 15 Cze 2015, 12:32

Postprzez pan kozaq w 06 Cze 2015, 12:08

Misery ma zalecane do poprawnego działania 4gb ramu, próbowałem odpalić z mniejszą ilością poprzez paczki lżejszych tekstur, mniejszą rozdzielczość itp itd. Jedynym wyjściem jest dokupić jeszcze 2gb ramu i grać normalnie.
Image
Image
Image
Awatar użytkownika
pan kozaq
Weteran

Dołączenie: 07 Mar 2012, 15:51
Ostatnio był: 16 Lis 2024, 18:05
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 43

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość