[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez Pangia w 22 Cze 2015, 00:38

Widzę, że trendy się zmieniają, bo kiedyś było mówione, że noktowizja w lunecie się opłaca, bo nie ma baterii, którą mogłaby zużyć. A luneta jedynie nadpisuje uruchomiony noktowizor – jeśli jest inny noktowizor lub to luneta na zmrok, to po prostu taki tam jest widok, nic się nie wyłącza. A jak jest to zwykła luneta, to noktowizor działa normalnie.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Reklamy Google

Postprzez Bubinsky w 22 Cze 2015, 10:51

Hmmm chyba nie do końca zostałem zrozumiany, w sumie to się nie dziwię dość pokrętnie się rozpisałem. Napisałem że jako klasa nie jest przystosowany tj. że do niczego z granatnikiem ( chyba ) nie ma obsługi wysokiej, ot taki fetysz :E że na wszystkim MUSZĘ mieć obsługę wysoką. Teraz co do celowników, nie zawsze można postawić właśnie na noktowizor z hełmu ( tak bym robił ) bo po prostu postać zdejmuje go przy większości lunet i równie dobrze mogę wtedy w nocy monitor wyłączyć. @Pangia - na początku rzeczywiście luneta z noktowizorem to fajna rzecz, jak zakup 2 lub 3 baterii na wyjście jeszcze boli.
Bubinsky
Kot

Dołączenie: 24 Maj 2015, 21:05
Ostatnio był: 25 Kwi 2016, 00:11
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 0

Postprzez mietek1986 w 23 Cze 2015, 19:05

Właśnie, chłopaki a nie da się zrobić jakiegoś generatorka ala Metro 2033 ? Człowiek by na minutkę sobie przycupną i naładował, a bateryjka na zapas gdyby nie było czasu na ładowanie. A co do klasy to powiem tak, lubisz po tajniaku bier snajpera, jak lubisz żeby wiedzieli kto ich i z czego bier szturma, a jak biją za mocno to dyla zwiadowcą :E i tyle.

Ps: ja szturmowcem żelazny las w 5 min zrobiłem, mianowicie AK 110 + granatnik do tego kar 98 + tłumik oraz spas 12 i wystarczyło, wdzianko oczywiście zielony ecolog, skórka z mięsacza i 2 kamelbaki. Łatwo i szybko poszło bo ze snajpy od frontu poczyściłem z zombi i kontrolerów i innego tałatajstwa, potem od boku załatwiłem poltera, i ot cała zabawa. Właśnie i zgon był tylko jeden, bo się trochę zagapiłem i mnie psy oblazły.
Awatar użytkownika
mietek1986
Tropiciel

Dołączenie: 12 Lut 2012, 07:44
Ostatnio był: 07 Wrz 2024, 21:28
Miejscowość: Jelenia Góra
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: SIP-t M200
Kozaki: 28

Postprzez alex_dragon w 24 Cze 2015, 01:13

@Mietek1986
Mnie sie marzy wiecej opcji craftingowych ala zdzieranie skór, mięsa, wydłubywanie oczu, kopyt z miesaczy dzików i psów.
Ciekaw jestem czy kiedykolwiek cos jeszcze bedzie dodane.
alex_dragon
Tropiciel

Dołączenie: 12 Kwi 2014, 16:28
Ostatnio był: 17 Paź 2017, 01:31
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 30

Postprzez mietek1986 w 24 Cze 2015, 18:53

@alex_dragon
Racja, chociaż grill w zonie to i tak coś, szczególnie jak wpadnie pijawka zwabiona zapachem :E a człowiek już zaprawiony( :wódka: ) chciał jeść a tu się bronić musi :E .
Ale serio jak dodadzą jeszcze jakieś opcje będzie miodzio.
Awatar użytkownika
mietek1986
Tropiciel

Postprzez Mito w 24 Cze 2015, 19:07

Tak szczerze to dodatkowe opcje craftingu nie byłyby głupie, szczególnie gdyby dotyczyły broni i pancerzy. Na chwilę obecną myśli mi się tylko możliwość zrobienia z paru zestawów naprawczych i np. kolby/łoża broni kompletną i będącą w idealnym stanie broń. Wiadomo, w zestawach na pewno są jakieś mechanizmy i części zamienne. Bądź też możliwość samodzielnego montowania dodatków do broni i pancerzy - na przykład jeżeli znajdę noktowizor/zestaw termowizyjny to za pomocą zestawu naprawczego mógłbym połączyć je z hełmem. Ot takie przykłady. W sumie niegłupia byłaby też możliwość wykonania sobie pancerza ze skór i takich tam. Tutaj akurat ogranicza nas tylko kreatywność. O, jeszcze można dodać możliwe do znalezienia w Zonie projekty jakichś ciekawych broni własnej roboty - na przykład, patrząc w koncepty forumowe, Trojana. :)

A teraz wróćmy na ziemię - Misery 2.2 nie będzie :tm:, a nawet jeśli, to i tak tylko nawalą więcej badziewia, zwiększą poziom trudności i jeszcze bardziej spie*dolą spawny potworów :suchar:

No dobra dobra, tylko żartowałem. Na razie najlepiej by było ujrzeć optymalizację i bugfixy.
Spolszczenie do Misery: The Armed Zone (Ja & Imienny)
Ciekawe kiedy ilość moich kozaczków przekroczy moje IQ Image
Awatar użytkownika
Mito
Legenda

Dołączenie: 17 Sie 2014, 21:21
Ostatnio był: 29 Mar 2019, 02:46
Kozaki: 271

Postprzez mietek1986 w 24 Cze 2015, 22:59

Racja, ale jak by tak dali coś na miarę shoker weapon mod to było by git, ale niech to najpierw stabilnie działa i spawny były rozsądne, bo takie 3 kontrolery z 2 nibyolbrzymami, psi psami , połamańcami i kto wie co jeszcze (pisze co jeszcze bo dalej nie dożyłem i kombinuje jak przeżyć w fabryce jupiter) naraz w jednej małej lokacji to lekka przesada :E , jednak mogę się mylić ;).

Za ten post mietek1986 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Gizbarus.
Awatar użytkownika
mietek1986
Tropiciel

Postprzez GajgerW w 25 Cze 2015, 18:59

mietek1986 napisał(a):Racja, ale jak by tak dali coś na miarę shoker weapon mod to było by git, ale niech to najpierw stabilnie działa i spawny były rozsądne, bo takie 3 kontrolery z 2 nibyolbrzymami, psi psami , połamańcami i kto wie co jeszcze (pisze co jeszcze bo dalej nie dożyłem i kombinuje jak przeżyć w fabryce jupiter) naraz w jednej małej lokacji to lekka przesada :E , jednak mogę się mylić ;).

Mały spoiler
:

Ta lokacja to wręcz wojna. Grając snajperem: Niby psy i psy i toto małe potraktowałem z sajgi. Chimery: naszpikowałem całą drogę od hordy zombiaków(przejście między budynkami nad głową), do tego blaszaka na skręcie w prawo i jeszcze jeden narożnik pułapkami. Pułapka= mina+dwie, trzy beczki z prochem+ butla z propanem, dająca wybuch z opóźnieniem i zmiatająca opóźnione stwory :) w regularniej średniej odległości. Połamańce giną same w krzyżowym ogniu wybuchów lub kul. Sprintem wbiegam na konstrukcję z drabiną za kolejnym rogiem i częstuje snorki granatami i śrutem. Na koniec kontrolerzy i reszta degustują ze snajperki.

Generalnie, ludzie nie doceniają min i ładunków wybuchowych. :D

Specjalnie jeszcze raz przeszedłem całą grę z Misery, by pobawić się w sapera.

ps. Misery jest dla mnie czymś naprawdę cudownym. "S.T.A.L.K.E.R.: Lost Alpha" ulubionym za to.

Pozdrawiam forumowiczów. :wódka: :wódka: :wódka:
MISERY 2.2.1 100/100

:

попутного ветра :)
Awatar użytkownika
GajgerW
Stalker

Dołączenie: 22 Gru 2011, 01:11
Ostatnio był: 12 Mar 2025, 02:38
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 50

Postprzez mietek1986 w 25 Cze 2015, 20:38

No jak to bym miał sajge, a mam tylko ak 110 brak granatów bo w sklepie nima, miny to ja mam tylko to wszystko leci na mnie naraz, jak tylko wleze przez budynki od strony tunela co w nim burery sie tępilo dla trapera to w tym wąskim przejściu to wszystko na mnie leci a od tylu masa zombie i 2 chimery, niby nic ale kontroler zara mnie widzi i zaczyna swoje czary mary, a reszta mnie już ukatrupia, ot jak wygląda sytuacja nigdzie się schować ani się przyczaić, bum ded w 5 sekund. Może jak by dać granata błyskowego i oślepić kontrolera to bym dał rade, tylko nima tu takich pigułek a szkoda :E

Właśnie pytanko do moderów, można by tak w okienko szybkiej akcji, tam pod f1-f4, dać np pistolet co będzie w eki i jak coś to go na szybko wyjąć?
Awatar użytkownika
mietek1986
Tropiciel

Postprzez Mito w 25 Cze 2015, 20:53

Hm. Ponoć kiedyś z CoPem był taki błąd, że dawało się włożyć w szybki dostęp broń, ale skutkowało to crashem, o ile dobrze pamiętam. Według mnie dobrze byłoby dodać za to możliwość włożenia pistoletu lub noża w slot na latarkę/detektor.
Spolszczenie do Misery: The Armed Zone (Ja & Imienny)
Ciekawe kiedy ilość moich kozaczków przekroczy moje IQ Image
Awatar użytkownika
Mito
Legenda

Dołączenie: 17 Sie 2014, 21:21
Ostatnio był: 29 Mar 2019, 02:46
Kozaki: 271

Postprzez mietek1986 w 25 Cze 2015, 21:41

Racja, może lepiej nie przekombinować i dać to w ten slot bo i tak na zadaniu nie lata nikt z detektorem a coś na podorędziu zawsze mile widziane ;)
Awatar użytkownika
mietek1986
Tropiciel

Postprzez alex_dragon w 26 Cze 2015, 01:35

@ MIto
Fajna myśl :-) z noktowizorem ale obawiam ze to chyba nie byłoby takie łatwe.
na początek by wystarczyło trochę wiecej craftingu z żarciem ale pewnie sporo z tym chrzanienia.

@ mietek1986
Taki spawn jest wg mnie próba nadrobienia żeby gracz nie czuł sie zbyt silnie.
Były takie dni ze budziłem się o 6, brałem sprzęt, obleciałem Zaton i o 12 było pusto bo prawie wszystko rozwalałem.
Znaczy Wolnosci, Powinności, Stalkerów nie tykałem.
Ale to było po ok 40 dniach siedzenia w Zatonie :-)

@ GajgerW
Miny i ładunki, karnistry są jedną z najlepszych rzeczy w jakie mozna zainwestować :-)
Dzieki temu pokonałem pijawki i chodziłem dumny jak paw dopóki przez przypadek nie znalazłem na yt ze ktoś tak je pokonał znaczenie wczesniej ode mnie :-) swirekster bodajze o ile dobrze pamięta.
alex_dragon
Tropiciel

Dołączenie: 12 Kwi 2014, 16:28
Ostatnio był: 17 Paź 2017, 01:31
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 30

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: svt07 oraz 2 gości