[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez mietek1986 w 06 Sie 2015, 19:01

Panowie sajga jest dobra, drapieżca i maverick ino też ale panowie stepowy orzeł bije wszystko, pijawa śpi po 3 hitach a chimera po 10 co przy jego szybkostrzelności daje jakieś 0.5 sekundy na pijawe a z 1 coś na chimere ammo zapalające oczywiście, a do tego można na masie zaoszczędzić, wiem bo sprawdzałem ;)

A teraz z innej beczki, u was Sroka alias Flint, po tym jak Gonta wie gdzie go szukać, dalej żyje?? bo u mnie dalej sobie stoi przy stoliku :?: .
Awatar użytkownika
mietek1986
Tropiciel

Dołączenie: 12 Lut 2012, 07:44
Ostatnio był: 07 Wrz 2024, 21:28
Miejscowość: Jelenia Góra
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: SIP-t M200
Kozaki: 28

Reklamy Google

Postprzez Ewenement w 06 Sie 2015, 23:05

Witam,
Posiadam orginalnego Stalker Zew Prypeci w wersji 1.6.02,a do tego ściągam S.T.A.L.K.E.R. MISERY 2.1.1 FULL VERSION ze strony http://www.miserymod.com. Po zainstalowaniu gry przechodzę do instalacji moda,teoretycznie przebiega poprawnie,błędy żadne się nie pojawiają. Tak więc wchodzę w folder gdzie znajduje się COP i powinny znajdować się pliki z misery, natomiast ich tam nie ma. Kilku krotnie przeinstalowałem grę i moda próbując umieścić go w innym folderze, z takim samym skutkiem(wszystkie instalacje, jak również uruchamianie gry przeprowadziłem poprzez opcje "uruchom jako administrator"). Tu pojawia się moje pytanie czym to może być spowodowane? Domyślam się iż nie jest to problem z modem z grą też nie. Brak jakiegokolwiek komunikatu (błędu) od strony systemu . Mam nadzieje, że przejrzałem wystarczająco dokładnie forum i nie dubluje zapytania, bo tego typu problemu przy instalacji misery w żądnym z tematów nie widziałem.
Komuniści to Faszyści.
Ewenement
Kot

Dołączenie: 02 Sie 2015, 10:28
Ostatnio był: 08 Lis 2017, 21:46
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 0

Postprzez Demon6PL w 07 Sie 2015, 09:44

A cóż to jest ten stepowy orzeł i skąd to wziąć? To samo pytanie odnośnie Mavericka i drapieżcy, bo mi się maverick kojarzy albo z nazwiskiem albo z pociskiem rakietowym, więc...

Ma ktoś radę na wydłużenie czasu na zniknięcie zwłok? W którym pliku to jest? Da się coś takiego zrobić? Mam wrażenie, że to już w tym temacie było, ale wyszukiwarka jest strasznie wybiórcza, np. nie znajduje mojego posta ze słowem "zwłoki" i twierdzi że taka fraza nie występuje.
Pozdro, Carni
Awatar użytkownika
Demon6PL
Stalker

Dołączenie: 21 Sie 2012, 16:38
Ostatnio był: 07 Wrz 2019, 00:21
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 20

Postprzez Stalkep w 07 Sie 2015, 10:53

PainChiller napisał(a):
Stalkep napisał(a):Ma ktoś zapis

a na jaką klasę mocium panie?

Snajper
Gdy nadeszło Gestapo, na budynki spadły bomby
Zamienił dziurawe palto na dwie kukurydzy kolby
Poczuł, że koniec to już tylko kwestia dni.
Gdy płonęło miasto ludzie z krzykiem umierali w nim...
Awatar użytkownika
Stalkep
Tropiciel

Dołączenie: 29 Mar 2015, 23:43
Ostatnio był: 24 Gru 2022, 02:05
Ulubiona broń: Vintar BC

Postprzez Imienny w 07 Sie 2015, 11:06

Stepowy Orzeł - Do zamówienia u Żwawego.
Mossberg Maverick 88 - U niektórych stalkerów, ewentualnie można zakupić u handlarza.
Drapieżca - Unikatowy Mossberg Maverick 88, więcej informacji tutaj:
:

Dostaniesz od Trapera za wykonanie misji "Nocne Polowanie" - chłopa znajdziesz w dolnej części Stacji Janów.

Co do osiągnięcia związanego z równowagą - niestety, tutaj musisz poprzeć jedną ze stron (Wolność albo Powinność) na Janowie, by móc przyłączyć Włóczęgę. Za artefakty coś tam dostaniesz, więc warto dać. Bąbel natomiast jest średnio użyteczny (jak większość artefaktów w Misery - wyjątkiem jest Oko i Płomień)-

W wersji bez modów udało mi się to zrobić, tylko wymagało to zdobycie innego osiągnięcia. (Spoiler)
:

Dyplomata, czyli bezkrwawo rozwiążesz problem Wano i Mitaja.

Przy wyszukiwaniu użyj opcji "Google" (Zaznacz, by wyszukał za pomocą Google), bo standardowa wyszukiwarka została wyłączona. Tak gwoli ścisłości. :P

@up
W temacie są save'y z freeplaya od snajpera, może się nadadzą :P
Ostatnio edytowany przez Imienny 08 Sie 2015, 01:21, edytowano w sumie 2 razy
"Każdy człowiek pozostaje człowiekiem, dopóki swoimi postępkami nie dowiedzie czegoś przeciwnego." Arkadij i Borys Strugaccy, "Niedoskonali, czyli Czterdzieści lat później"
Niektóre moje koncepty: S.T.A.L.K.E.R. Przekleństwo, "Przeklęci Łowcy", Przeklęty, Sieroj Nikołajewicz Bondaruk, Bronie+dodatki, cz. I
Awatar użytkownika
Imienny
Weteran

Dołączenie: 28 Sty 2014, 12:37
Ostatnio był: 19 Kwi 2026, 23:48
Miejscowość: Warszawa/Tarnobrzeg
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: 230

Postprzez Argawen w 07 Sie 2015, 11:13

@Mietek1986
Po tym zadaniu to jest inny Flint.
@Demon6PL
"Stepowy orzeł" to Desert Eagle.
"Drapieżcę" dostajesz za wykonanie wszystkich zadań od łowcy Gonty w Janowie ( pijawki, chimera itd.)

Wysłane z mojego SM-T311 przy użyciu Tapatalka
Pozdrawiam
Paweł
Awatar użytkownika
Argawen
Stalker

Dołączenie: 06 Gru 2013, 15:30
Ostatnio był: 26 Wrz 2019, 13:46
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 7

Postprzez postal154 w 07 Sie 2015, 13:10

Mam problem mianowicie gdy włączam stalkera po paru sekundach x ray 1.6 się crashuje gram na wersji stalkera 1.6.02. Nie pomogło usunięcie pliku z dokumentów proszę o pomoc wersja misery to 2.1.1
FATAL ERROR

[error]Expression : !m_error_code
[error]Function : raii_guard::~raii_guard
[error]File : D:\prog_repository\sources\trunk\xrServerEntities\script_storage.cpp
[error]Line : 748
[error]Description : .... - zew prypeci\gamedata\scripts\ui_main_menu.script:18: attempt to call field 'main_menu_on_init' (a nil value)

stack trace:

windows 8.1
intel i5-4210u 1.7ghz
nvidia ge force 840m
6gb ram
postal154
Kot

Dołączenie: 19 Sty 2012, 17:46
Ostatnio był: 11 Sie 2015, 23:34
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 0

Postprzez Dovak w 08 Sie 2015, 00:11

Bryy. Wiadomo może czy w najbliższej przyszłości wyjdzie kolejna aktualizacja MISERY? Nie chciałbym zacząć teraz grać i nagle dostać aktualizacje która wymaga rozpoczęcia nowej gry :P
Awatar użytkownika
Dovak
Stalker

Dołączenie: 07 Sie 2013, 14:19
Ostatnio był: 26 Gru 2018, 01:33
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 23

Postprzez Stalkep w 08 Sie 2015, 07:59

Była Misery 2.2, ale została zawieszona.
EDIT. A jednak nie została zawieszona.
Ostatnio edytowany przez Stalkep, 09 Sie 2015, 11:16, edytowano w sumie 1 raz
Gdy nadeszło Gestapo, na budynki spadły bomby
Zamienił dziurawe palto na dwie kukurydzy kolby
Poczuł, że koniec to już tylko kwestia dni.
Gdy płonęło miasto ludzie z krzykiem umierali w nim...
Awatar użytkownika
Stalkep
Tropiciel

Dołączenie: 29 Mar 2015, 23:43
Ostatnio był: 24 Gru 2022, 02:05
Ulubiona broń: Vintar BC

Postprzez Plaargath w 08 Sie 2015, 17:02

Demon6PL napisał(a):(...)nie wiem czemu muszę mieć nóż w plecaku, a żeby go wziąć do ręki to muszę go wrzucić na miejsce SKS'a, którego to z kolei schować. Noż twaju mać...(...)

Ponieważ póki co moda robimy bez poprawiania silnika. Używanie noża w slocie 1 oznacza niemożność jego widzenia w invie i zmiany na inny. Wyjęcie go ze slotu 1 zaś oznacza przypisanie go do 2 lub 3 - i stąd efekt. I jak mać?

Ewenement napisał(a):(...)pliki z misery, natomiast ich tam nie ma.(...)

W życiu się z czymś takim nie spotkałem, nikt wcześniej nie zgłaszał. Może spróbuj na chama: po zainstalowaniu moda znajdź ręcznie na kompie jakiś plik z MISERY (np. axr_misery.script) i w ten sposób odkryjesz, gdzie zainstalowało. Potem przerzucasz wszystko, gdzie trzeba.

postal154 napisał(a):(...) [error]Description : .... - zew prypeci\gamedata\scripts\ui_main_menu.script:18: attempt to call field 'main_menu_on_init' (a nil value) (...)

Przyznaję nie jestem pewien. Ale wygląda na skopaną instalację, bo to jest błąd skryptu, który działa poprawnie.

Dovak napisał(a):Bryy. Wiadomo może czy w najbliższej przyszłości wyjdzie kolejna aktualizacja MISERY? Nie chciałbym zacząć teraz grać i nagle dostać aktualizacje która wymaga rozpoczęcia nowej gry :P

Wyjdzie. W najbliższej możliwej. Daty tradycyjnie nie podajemy. Praca trwa. MISERY 2.2 będzie wymagać rozpoczęcia nowej gry.

Stalkep napisał(a):Była Misery 2.2, ale została zawieszona.

Bzdura. Ryjemy ostro.
Ostatnio edytowany przez Plaargath, 09 Sie 2015, 03:40, edytowano w sumie 1 raz
Image Image

Merkantylizm, srerkantylizm.

Za ten post Plaargath otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive GajgerW.
Awatar użytkownika
Plaargath
Weteran

Dołączenie: 23 Mar 2010, 15:12
Ostatnio był: 21 Maj 2025, 23:10
Kozaki: 237

Postprzez Dovak w 08 Sie 2015, 19:09

Daty nie podacie, spoko. Czy tajemnicą są także objęte informacje dotyczące samej aktualizacji? Będą dziesiątki nowych przedmiotów, broni? Może włączenie The Armed Zone do MISERY? Czy może same optymalizacje i bugfixy? Przepraszam za dociekliwość xD
Awatar użytkownika
Dovak
Stalker

Dołączenie: 07 Sie 2013, 14:19
Ostatnio był: 26 Gru 2018, 01:33
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 23

Postprzez Demon6PL w 08 Sie 2015, 20:53

Poniższy spoiler zawiera tekst przesycony "bulem dópy" spowodowanym całym szeregiem zgonów od łap, pazurów, szczęk, latających obiektów i kul w pobliżu fabryki Jupiter. Jeśli nie chcesz tego czytać lub uważasz. że lektura mogłaby wpłynąć negatywnie na twój umysł, to nie czytaj tego.
:

Co za chory po**b wpadł na pomysł umieszczenia całego ZOO zony wokół tej fabryki? Co tam takiego jest? Jakiś Noe v2 który karmi wszystkie żywe stworzenia, robi im zabawki itd.? Czemu zombie to pieprzeni snajperzy (choć przyznam, do chłopaków z oczyszczalni to się nawet nie umywają)? Czemu 2 chimery, burer albo polter (widziałem tylko skrzynki i gaśnice latające w stronę mojego ryja), stado nibypsów i kundlów oraz hordy zombie nie gryzą się nawzajem? (przy którymś sejwie nawet jeden z dwóch nibyolbrzymów spod betonowej wanny się tu przyczłapał za jakimś zagubionym, jak ja, stalkerem) Czy gra spodziewa się, że przyjdę tam z RPG'iem, kilkunastoma granatami do niego, całym wachlarzem min-pułapek i czołgiem? Że skok chimery biorę na klatę do śniadania w ramach ćwiczeń? Wisienką na torcie jest przypadek chimery skaczącej mi na japę i zabijającej mnie. Nic nadzwyczajnego, nie? Tylko rzecz w tym, że stałem na klatce schodowej w jednym z budynków na 3 czy 4 piętrze (!!!) próbując wybić tą menażerię z góry.
Just sayin'
Jeśli ktoś to przeczytał, to niech nie traktuje tego zbyt poważnie, pewnie dam sobie czas do jutro, wczytam sejw z janowa i faktycznie pójdę tam z RPG. Albo z kilkoma fugasami. Albo jednym i drugim, plus granaty ręczne. Po prostu zadziwi mnie, jak ktoś może grać i czerpać z tego radochę, skoro ja mam problem na Rookie Modzie :/
Cóż, pozdro szejset, zdrowia

Z innej beczki: Warto w SEVĘ ładować kasę, czy do prypeci lepszy będzie bułat ze sferą M12? (oczywiście SEVA zostaje do tunelu, chyba że nie trzeba)
Pozdro, Carni

Za ten post Demon6PL otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Kudkudak.
Awatar użytkownika
Demon6PL
Stalker

Dołączenie: 21 Sie 2012, 16:38
Ostatnio był: 07 Wrz 2019, 00:21
Miejscowość: Warszawa
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 20

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości