Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].
Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].
Lokalizacja logów: Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs
Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.
Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.
jak zaczynamy na Dark Road to w stodole na traktorku jest skrzynka z strzelba, ale można zawsze ja kupić, kosztuje coś koło 6 kafli,
Wystarczy zabrac sporo ammo i poprostu ubijać mutki. Musze cię poprawic mietek aczkolwiek jeśli się nie mylę to lekarz fajek nie skupuje, woli tytoń. W każdym razie polecam zestaw który jest wyżej.
A co do promieniowania to polecam zjeść jak najwięcej promienotworczego i u medyka sie odświetlać. Zazwyczaj taniej wychodzi taniej niz paliwo i wgl.
Strzelba jest dobra, tylko na początek lepiej pistolet bo naboje tanie, szybciej strzela i łatwiej trafić, gdzie ze śrutem co ma dwa strzały na stadzie mięsaczy trza się nabiegać żeby cie nie zabiły na początku, a z pistoleta jest pewniej, szybciej przeładowujesz oraz jest faktycznie taniej bo amunicje 9.18 czy 9.19 albo .45 można łatwo znaleźć u bandytów niż śruta i łatwiejszy jest dostęp do broni co w przypadku gdy kolega ma problem z kaską na jedzenie to darmowe ammo i bron jest lepsze niż wydawanie kasy i ryzykowanie z zombie i kontrolerem w tartaku Dlatego pistolet do polowań to najlepsze rozwiązanie na start pozatym mutki na początku sa słabe więc poco się wysilać, a jak się człek wzbogaci to można poszaleć
Siema, jak się nazywa celownik w WSSK Wychłop?, bo chciałem zmienić siatkę, ta oryginalna utrudnia strzelanie na dalekie dystanse z powodu linii, są za grube i zasłaniają widok, a sam szukałem i nie mogę znaleźć.
Masz racje Mietek, pistolet nawet nawet bron no i jest wszedzie. Ale z pistoletu trzeba wyłuskać caly magazynek gdzie z strzelby wystarczy 1 strzał. Poza tym na start dostajemy nóż co jest tez dobra bronia. Wystarczy wszystko wrzucic do skrzynki (bron, ammo tez) a zostawic tylko nóż, ew. kilka bandaży. I dzieki temu mamy pelną mobilność. Niestety trzeba przywyknac wtedy do Mizerii i do tego latania za tymi mutkami .
A co do celowników to nie wiem jak sie nazywaja ani gdzie są w folderze ale wiem ze są słabo rozrysowane . To w Sigu jest wielgachna kropka, to w tym WSS są linie za grube. Ale można je sobie zamieniać celowniki .
Jak strzelasz pistoletem 9.18 to trza dużo ale już przy .45 albo .357 to wystarczy 4 trafienia i jeszcze zależy jakie ammo bo ppanc na mutki nic nie daje, lepsza jest zwykła albo jak przy 9.18 +P+ wtedy nawet z makarowa mięsacz pada po 8 pestkach nawet bez ulepszeń.
A co do celowników to właśnie nie mogę znaleźć tego do WSSK , pozostałe znalazłem
Od samego początku są te do przechowywania, a te do noszenia to u handlarzy się będą systematycznie pojawiać albo u bandytów lub najemników jak ich zdejmiesz do tego czasami z wkładem
To ja chyba jestem ślepy... 3 rasy przejrzałem asortyment Brodacza i Sowy i nie znalazłem... A jestem już po leśniczówce i pijawkach ktoś mógłby podrzucić jak wygląda ikonka w ekwipunku jeśli to nie kłopot?