[R+A+W mod by RogueTrooper] kilka zmian dla urozmaicenia

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Postprzez RogueTrooper w 25 Mar 2008, 22:12

Bleh teraz naprawdę się zastanawiam czy branie SPAWN'a i game_relation z Run'n'Gun było dobrym pomysłem :P .
Image
Awatar użytkownika
RogueTrooper
Tropiciel

Dołączenie: 08 Cze 2007, 17:00
Ostatnio był: 18 Gru 2013, 22:44
Miejscowość: Czarnobylska Elektrownia
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 3

Reklamy Google

Postprzez Kriston w 02 Kwi 2008, 03:32

Wszystko ładnie pięknie do momentu kiedy wybrałem się do barmana otóż stoi on sobie w miejscu i nie da się z nim porozmawiać druga sprawa że połowa npc w tej lokacji do mnie strzela łącznie z powinnością i nie wiem za bardzo czemu ...

oto mój error :

FATAL ERROR

[error] Expression : fatal error
[error] Function : Clinfile::r_section
[error] File : E\stalker\patch_1_0004\xr Core\Xr_ini.cpp
[error] Line : 342
[error] Description <no expression>
[error] Arguments can't open section 'protection_outfit'

stack trace :

Scheduler tried to update object bar_dolg_petrneko

proszę o pomoc...
"...jestem i zawsze będę tym kim byłem..."
Awatar użytkownika
Kriston
Stalker

Dołączenie: 17 Lip 2007, 14:53
Ostatnio był: 16 Sie 2017, 21:45
Miejscowość: 3miasto
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 0

Postprzez RogueTrooper w 02 Kwi 2008, 17:54

Dobra, jest tylko jedno lekarstwo. Trzeba usunąć plik i folder SPAWN, scripts, game_relations, localization. Nie będzie nowych mutoli ale już "nikt" nie będzie do Ciebie strzelał bug też powinien zginąć. Będziesz musiał zacząć od początku.
Image
Awatar użytkownika
RogueTrooper
Tropiciel

Postprzez Kriston w 02 Kwi 2008, 21:00

To teraz jest tak :

Can't open section "protection outfit"

stack trace:

Scheduler tried uptadeobject "escape_trader"
Awatar użytkownika
Kriston
Stalker

Postprzez RogueTrooper w 02 Kwi 2008, 21:23

OK, tutaj masz łatkę poprawiającą błąd -> łatka do RAW 2.9
Image
Awatar użytkownika
RogueTrooper
Tropiciel

Postprzez Kriston w 02 Kwi 2008, 22:00

No to zaczynam od nowa ;) dam znać czy działa jak dojdę do baru :P
Awatar użytkownika
Kriston
Stalker

Postprzez CRD w 05 Kwi 2008, 22:35

Mam problem na poziomie prypeć.. Z początku wszystko ok aż do momentu gdy dochodzę na podziemny parking koło anomalii elektro.. Wtedy wywala mnie na pulpit i pokazuje sie raport z logiem... oto log:

FATAL ERROR

[error]Expression : fatal error
[error]Function : CScriptEngine::lua_error
[error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\script_engine.cpp
[error]Line : 73
[error]Description : <no expression>
[error]Arguments : LUA error: ...w of chernobyl\gamedata\scripts\smart_terrain.script:1137: attempt to index local 'obj' (a nil value)

Stalker Oryginalna Wersja Patch: 1.0004 PL

Moje dodatki to : RAW 0.9 ,Weather Overload 2.1 ,Dream mod ,Repair mod ,Show Reward.. Dodam że wczesniej mi wszystko działało ,Już raz przechodziłem przez Prypeć i obeszło sie bez crasha...

Próbowałem szukać pomocy na ten temat ale nic tutaj ani nigdzie indziej nie znalazłem więc proszę o pomoc :P
CRD
Kot

Dołączenie: 02 Kwi 2008, 16:28
Ostatnio był: 28 Maj 2022, 15:43
Miejscowość: Mielec

Postprzez Kacperxy w 05 Kwi 2008, 22:46

Mod niezły, ale mam pewien błąd gdy gram. Mianowicie, wykonuje pierwsze zadanie idę po nagrodę, potem idę do Sidorowicza. Gdy od niego wychodzę widzę że wioskę zaatakowało wojsko, gdy udaje mi się ich zabić, to po chwili przychodzą następni i następni... Czy tak ma być, czy to bug?

Wersja Stalka 1.004, wersja RAW 2.9, patch do RAW zainstalowany , usunąłem te pliki co były wymienione wcześniej, oprócz RAW mam tylko repair mod(ale sprawdzałem jak działa bez niego i jest tak samo)

PS: Da się przywrócić domyślne obrazki? Bo te średnio mi się podobają.
Awatar użytkownika
Kacperxy
Kot

Dołączenie: 18 Sie 2007, 15:52
Ostatnio był: 03 Maj 2020, 00:58

Postprzez RogueTrooper w 06 Kwi 2008, 20:27

Zebrałem info o występujących bugach i w przygotowaniu mam już poprawioną wersje, link niedługo się pojawi. Co do obrazków - no nie bardzo. Dodałem kilka nowych i jeśli przywrócić stare pliki w ich miejscach pojawiły by sie puste przestrzenie (tzn. niektórzy npc/broń nie miała by w ogóle ikon). Jednak myślę, że nie długo zrobię także patcha przywracającego klasyczny wygląd.
Image
Awatar użytkownika
RogueTrooper
Tropiciel

Postprzez Kriston w 07 Kwi 2008, 13:42

Posterunek Powinności na wysypisku podczas rozmowy z gościem żeby przepuścił mnie do baru gra się wywala na pulpit.

A może jakiś log, opis co jak i gdzie, a nie tylko jednozdaniowa wzmianka o występującym problemie, która kwalifikuje się pod warna, bo nie wnosi nic nowego do dyskusji i robi za spam? - SF
Awatar użytkownika
Kriston
Stalker

Postprzez RogueTrooper w 07 Kwi 2008, 16:35

Spoko wiem co jest nie tak. Źle wpisana jest ścieżka awatara. Zaraz powinna pojawić sie poprawiona wersja.

Edit:
A tym czasem tu jest poprawka do tego bug'a -> klik

OK, wersja poprawiona już dostępna. Nie wymaga żadnych patchów ani usuwania plików. Nie długo pojawi sie łatka zmieniająca ikony na bardziej klasyczne. Dzięki beta-testerom i miłej gry!
Image
Awatar użytkownika
RogueTrooper
Tropiciel

Postprzez Kriston w 07 Kwi 2008, 20:31

1kris1 napisał(a):Posterunek Powinności na wysypisku podczas rozmowy z gościem żeby przepuścił mnie do baru gra się wywala na pulpit.

A może jakiś log, opis co jak i gdzie, a nie tylko jednozdaniowa wzmianka o występującym problemie, która kwalifikuje się pod warna, bo nie wnosi nic nowego do dyskusji i robi za spam? - SF

No to napisałem co i jak i gdzie a loga nie dałem bo nie miałem jak gdyż gra się wyłączyła i byłem na pulpicie ...

Lokację loga masz w FAQ i możesz go sobie otworzyć właśnie po wysypce gry. A błędy opisujemy, to tak na przyszłość, typu: co zrobiłeś, jaką akcję wykonałeś itp. - SF

Zainstalowałem łatke gameplay.rar i w grze w konsoli mam tak : Invalid object "single_player" position. Outside of sector structure. reszta j.w.

Zainstalowałem RAW_2.9 tą z dzisiaj czyli 7.04.08 zaczynam od nowa zobaczymy jak teraz będzie mam nadzieję że w końcu dostanę się do baru ;)

zaczynam nową grę i podczas ładowania wywala do pulpitu

FATAL ERROR

[error]Expression : fatal error
[error]Function : CInifile::r_section
[error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xrCore\Xr_ini.cpp
[error]Line : 342
[error]Description : <no expression>
[error]Arguments : Can't open section 'm_crow'

stack trace:
Awatar użytkownika
Kriston
Stalker

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości