[AMK MOD]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Postprzez dorian w 11 Kwi 2008, 22:10

Powiem tak.
Grałem na OL (cacy modzik ), ABC, ABC Inferno, Priboiu + jeszcze inne dodatki, ale ten mod to naprawdę klasa, póki co
Co prawda, dopiero co zacząłem i jestem w Kordonie, ale już od ponad 1,5 godziny toczę walkę z military koło wioski (najdłużej jak do tej pory wogóle w Stalku) i nie mogę pójść dalej żeby zrobić porządek na parkingu, bo ci kolesie wojskowi to jakbym tam był NAPRAWDĘ! Chowają się za drzewa, próbują obejść, wzywają posiłki, kombinują, a jak już widzą, że jestem dobry (a jestem!!! :wink: ) i nieźle ich przetrzebiłem, to rzucają granatami
Jedno, co mnie wkurza, ale jest całkowicie zgodne z realem, to dodatkowo potrafią na koniec walki wezwać śmigłowiec, który bezlitośnie mnie wykańcza z wyrzutni rakiet i trzeba się wykazać niezłym sprintem, żeby się ukryć i przeczekać .
Poza tym, kupiłem u Sida wykrywacz anomalii, ale chyba nie działa, bo przyczepiłem do pasa i nic :mad: Wpadam w niewidzialne anomalie i tylko bryzgi krwi na ekran i po mnie. Ponoć trzeba go też włączyć, tylko jak?Powinien działać już przy pasie...
Może wie ktoś o co z tym chodzi
Jak na razie to widzę, że ten modzik jest naprawdę dobry, fajna grafa, t/j pogoda i klimat, no i naprawdę REWELACYJNY REAL
Zobaczymy, co będzie dalej
Gram na oryginale PL + AMK 4.22 en.2.0.70rc1 + patch71 i na razie raz mnie wywaliło do windy przy szybkim wciskaniu F podczas przeszukiwania zwłok, ale dalej już malina...
No i musiałem wywalić plik Localization.Itx.
Póki co, polecam :)
Ostatnio edytowany przez dorian, 12 Kwi 2008, 15:45, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Dołączenie: 11 Lut 2008, 16:02
Ostatnio był: 15 Cze 2025, 01:12
Miejscowość: W-wa
Frakcja: Zombie
Kozaki: 246

Reklamy Google

Postprzez MarcusMan w 11 Kwi 2008, 22:37

Podzielam Twoją radość z tego moda, ale lepiej edytuj ten post, bo jak admin albo modek zobaczą tę Twoją pokemonową krainę to ich krew zaleje a Ciebie "nagroda" nie ominie.
"Wierzę tylko w te statystyki, które sam sfałszowałem."

P5N-SLI | C2Q Q9300 | 2 x 2GB DDR2 800 | GF 9800GT 512 | 2 x 250GB Seagate | LCD 22" SM226BW
Awatar użytkownika
MarcusMan
Stalker

Dołączenie: 18 Sie 2007, 16:19
Ostatnio był: 08 Paź 2011, 12:17
Miejscowość: Lublin
Kozaki: 1

Postprzez dorian w 12 Kwi 2008, 15:16

Chwileczkę...O co taki krzyk?
Czy mnie coś ominęło, czy coś przeoczyłem???Napisałem coś nie tak???
Przecież nikogo nie obraziłem!
Co się wam tak nie podoba w tym poście?
Jeżeli chodzi o pisownię polską (i również angielską!!!), to jestem w tym mistrzem i nikt mnie nie będzie w tym temacie pouczał, a zwłaszcza ten mądrala(pewnie admin...albo modek), co sam zrobił błąd w swoim tekście i to na żółto, żeby było lepiej widać...he.he,he!!!
Co to, nie można dodawać emotikonów???TO PO CO ONE SĄ NA STRONIE???Dodawałem je jak zwykle i zawsze było spoko, a teraz taki wielki krzyk???Co to - jakaś obraza, czy co???
O co w ogóle chodzi???
Poza tym, nie wiem czemu się tak dodały, że ich nie widać...Jeśli to takie przestępstwo, to sory!!!Ale inni dodali i jest o.k.,po co ten krzyk?
ŻAŁOSNE!
A usuwajcie mnie sobie jak chcecie, mam to gdzieś, ale jeszcze póki co, to i tak wróciłem do OL, bo jest spoko i jest przede wszystkim STABILNY , a ten cały AMK, to nim doszedłem do wysypiska, to mnie ze 4 razy do windy wywaliło...a uwierzcie, umiem dodawać mody!
OL i tak rządzi, no i może jeszcze Inferno...
Spadam stąd.
P.S.No dobra, poprawiłem ten swój wczesniejszy post i myślę, że jednak my BRACIA STALKERZY, choćby nie wiem co, to i tak musimy trzymać się razem...
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Postprzez SandFighter w 12 Kwi 2008, 15:59

Hm... Chyba ktoś tu ewidentnie domaga się warna... Gwoli wyjaśnienia: buziek możemy używać, ale bez przesady bo rozwalają układ tekstu, poprawna pisownia polska obowiązuje, do tego nie potrzeba używać więcej niż jednego wykrzyknika, bądź pytajnika.

Dodatkowo nie masz nawet jak udowodnić mojego błędu, bo usunąłeś mój dopisek za co już w tym momencie powinieneś odpokutować kosząc trawniki w całym województwie. W regulaminie nic się nie zmieniło, nadal KAŻDY powinien się starać, żeby jego tekst był czytelny i zrozumiały. A z Twoich pokemonowych popisów tekst bił po oczach jak cholera.

Warn należy Ci się tak czy siak, za brak poprawy stylistyki i przejrzystości tekstu, nadmierne użycie znaków "?" i "!" oraz wykasowanie mojego dopisku do Twojego posta (nie można napisać pod nim, hę?), a do tego brak stosowania zasad ortografii ("kłucić" jest najlepszym przykładem). Jak się poprawisz, to zdejmiemy ostrzeżenie. A buźki wyłączyłem, bo wtedy nie rozwalają tekstu.
SandFighter

Ostatnio był: 01 Sty 1970, 02:00

Postprzez Michu w 12 Kwi 2008, 16:24

string_table_includes.ltx

najwyraźniej mi też tego brakuje, mogę to skądś dostać :( ?.
Awatar użytkownika
Michu
Very Important Stalker

Dołączenie: 10 Lip 2007, 00:34
Ostatnio był: 16 Cze 2025, 18:27
Miejscowość: Jelenia Góra
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 133

Postprzez dorian w 12 Kwi 2008, 16:28

Ty SandFighter chyba nie panujesz nad tekstem innych,albo nie wiesz, co piszesz :D .
Jak już dajesz ostrzeżenia, to trzymaj się tekstów i postów innych i nie przytaczaj własnych, wymyślonych zwrotów, czy, w tym przypadku wyrazów.
W moim poście nie ma ani jednego wyrazu "kłócić" (można sprawdzić j/w), który, nawiasem mówiąc, wiem jak się pisze.
Poza tym, na innych forach, czy stronach można używać buziek, wykrzykników, pytajników itp. i nikt się nie czepia i nikomu to nie rozwala układu strony, bo chodzi o to, co chcesz powiedzieć, czy przekazać i na tym powinieneś się skupić, KOLEGO, no, ale ty, skoro chcesz wogóle zaistnieć na tym forum...
P.S.Twój dopisek usunęła moja żona, której dałem przeczytać te twoje wywody - JA BYM TEGO NIE ZROBIŁ!
No i nie ma nic niepoprawnego w mojej pisowni...

W tej chwili jest OK, ale przypomnij sobie jak musiał wyglądać Twój post na który zareagował MarcusMan, a w konsekwencji ja. Mogłem zrobić screena, żeby Ci to udowodnić, ale już nie ma czego, bo mój dopisek został usunięty, Twoje błędy poprawione, czyli dowody zniknęły. Pamiętaj tylko, że mam Cię na oku. I nie chodzi mi o treść Twoich postów, tylko o to jak wyglądają (są czasem nieczytelne). Miej na uwadze nie tylko treść, ale i oczy reszty społeczności forum, bo nie każdy tekst, choć nie wiem jak interesujący wygląda przystępnie i logicznie. Pozdrawiam ;).

Aha, koniec offtopa, bo za następne posty nie na temat rozdam po czerwonym pasku. - SF

Dam ci radę i zapamiętaj, zanim komuś dasz warna, czy też czerwone paski.
Zawsze, najbardziej istotna jest TREŚĆ postu,jakbyś nie wiedział, a nie buźki, wykrzykniki, pytajniki itp, i to tak, żeby Inni wiedzieli, o co ci chodzi i potrafili na jej podstawie dojść do słusznych wniosków, albo, żeby rozwiać Ich wątpliwości lub też podzielić się z nimi swoimi uwagami, bo przecież chyba po to jest to forum...
Chodzi o to, CO O TYM MYŚLISZ, twoje spostrzeżenia i uwagi, może to kogoś naprowadzi na właściwe tory lub da temu komuś jakąkolwiek orientację w temacie...
Zapamiętaj i nie czepiaj się drobiazgów i rzeczy nie mających znaczenia na wypowiedź doświadczonego (w moim przypadku, Stalka przeszedłem chyba ze 20 razy, z modami i bez, po prostu żyję nim), lub też nie Stalkera...
Wybaczam ci.
Mimo wszystko - pozdro, bo pewnie jesteś jednym ze Stalkerów...A my, ZAWSZE musimy trzymać sie razem.
Ostatnio edytowany przez dorian 12 Kwi 2008, 20:42, edytowano w sumie 4 razy
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Postprzez SandFighter w 12 Kwi 2008, 17:21

Co do detektorów w modzie, to są trzy klasy: dozymetr (kupić się da u Sida, wykrywa tylko promieniowanie), prosty wykrywacz anomalii (kupić się da u Barmana, wykrywa proste anomalie i reaguje dźwiękiem), oraz zaawansowane caceńko od jajogłowych z Yantaru (wykrywa wszystkie anomalie, promieniowanie, reaguje dźwiękiem, a dodatkowo synchronizuje się z PDA pokazując lokalizacje anomalii wokół bohatera na minimapie). Nie trzeba ich włączać, wystarczy przyczepić do paska.

Mam nadzieję, że wątpliwości zostały rozwiane :).
SandFighter

Postprzez dorian w 12 Kwi 2008, 17:24

I teraz wiem, o co chodzi - dzięki SandFighter.
I mimo to - dobrze jednak, że ktoś ma nad tym wszystkim kontrolę, bo tak trzeba...
Pozdro,
Ostatnio edytowany przez dorian, 12 Kwi 2008, 17:29, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Postprzez trojanuch w 12 Kwi 2008, 17:25

Ciekawe IMO dodatki do AMK:

Nie wiem, czy były już postowane, ale zakładam, że nie bo wymagały częściowego 'odkopania' z innych wątków :)

Więc tak:
Creatures reworked for STALKER AMK 1.4 MOD by arras - zmienia 2 rzeczy:
1. wytrzymałość potworów na obrażenia - w 'zwykłym' AMK część potworów można uznać za zbyt odpowrne (np. wound_immunity dla flesha ustawione jest na 0.01 - czyli tylko 0.01 obrażeń od guna 'wchodzi'). Dodatek to 'poprawia' - czyni potwory sporo łatwiejszymi do uszkodzenia. Radzę jednak ręcznie wypośrodkować ustawienia w działach 'immunities' konfigów potworów (gamedata\config\creatures).
2. ustawienia detekcji NPC. W założeniu miały urealniać zachowania NPC (np. dużo słabszy wzrok w nocy) IMO jednak nie wyszło zbytnio. Każdy jednak ma inny gust :) Za tą część odpowiadają pliki stalker.ltx, army.ltx etc. w ww. lokacji - można zadecydować czy je kopiować czy nie.
UWAGA
Radzę zastępować wszystkie pliki pojedynczo i świadomie - a nie kopiując wszystko 'na pałę'.

STALKERS wear detectors for AMK 1.4 MOD by arras - to w sumie pierdoła, ale miła ;) Powoduje, że w ciałach zabitych mamy szansę znaleźć detektory anomalii (zróżnicowane w zależności od 'poziomu' NPCa, frakcji itp.).

Smart Marauder Mod 1.4 for AMK 1.4 with Pollux with AI Pack RC by DEXXX - to już za to 'must have' IMO. Powoduje, że przeszukując ciała mamy szansę znaleźć pancerz - zgodny z tym co dana osoba nosi na sobie - oczywiście wspaniale sprawdza się to w tandemie z AI Pack (zintegrowanym w obecnej, angielskiej wersji od 2.0 rev68 wzwyż), gdyż NPC również przeszukują ciała - i jak znajdą pancerz lepszy od swojego to go zmieniają. Przez to po jakimś czasie mamy np. oddział bandytów w Stalker Suit-ach, zdjętych z wcześniej utłuczonych loner-ów - rozgrywka staje się jeszcze bardziej nieprzewidywalna i świerza :) Dodatek dodaje też szereg nowych pancerzy dla wszystkich ffrakcji.
UWAGA:
Dodatek jest kompatybilny z aktualnymi 'angielskimi' wersjami i dodatkami arras-a. Ja osobiście mam cały czas niektóre teksty po rosyjsku - nie jestem w stanie jednak stwierdzić czy jest to kwestia braków w tłumaczeniu, czy wina tego dodatku bo i tak go nie skasuje ;)
UWAGA 2:
Dodatek ma wadę taką, iż dla szeregu pancerzy 'wyłącza' noktowizor. Żeby go przywrócić należy otworzyć plik gamedata > config > misc > outfit.ltx i do konfigu wybranych pancerzy, w dowolnym miejscu dodać linijkę:
nightvision_sect = effector_nightvision_bad (lub _good - dla 'lepszej' wersji noktowizora)
A, i nowe pancerze nie mają opisów po angielsku - więc w okienkach będzie pojawiać się jedynie nazwa przedmiotu z '_' zamiast 'spacji'.
Ostatnio edytowany przez trojanuch 13 Kwi 2008, 14:00, edytowano w sumie 5 razy
Awatar użytkownika
trojanuch
Modder

Dołączenie: 17 Gru 2007, 07:31
Ostatnio był: 03 Lis 2021, 13:37
Miejscowość: Łódź
Kozaki: 160

Postprzez SandFighter w 13 Kwi 2008, 13:07

Oj... Widzę, że będę musiał tu posprzątać. Koniec dyskusji na tematy niezwiązane z AMK Mod 1.4! Jeśli zobaczę kogokolwiek z jakimkolwiek postem choćby ciut nie na temat, to rozdam po czerwonym pasku na głowę.

@Dorian, stary - wyluzuj, bo krytyka i obrona krytyki to nie koniec świata. Pamiętaj, że krytyk zawsze stoi w bardziej uprzywilejowanej pozycji, bo "ocenia". A Trojanuch swoją drogą ma sporo racji w tym co pisze. Popatrz, twórcy gier nadal wypuszczają patche, a po kiego? Bo produkt nie jest wolny od błędów. Kropka.

@Trojanuch, proszę Cię nie prowokuj dysput w tematach niedotyczących ciągniętego wątku. Wiem, że odsyłałeś Doriana do tematu o SWO i za to masz moją wdzięczność, ale chyba sam pamiętasz jak było z SaS TrooPem.

Powyższe posty polemizujące na tematy mało ważne i nieprzekonujące krytycznie usuwam i nie chcę więcej widzieć czegoś takiego! Over and out.

PS. Przechodzę w tryb "Search and Destroy" na forum, więc radzę nie prowokować...
SandFighter

Postprzez trojanuch w 13 Kwi 2008, 13:27

OK, mam tylko pytanko - czy te posty, które zostały wycięte są jeszcze gdzieś u was dostępne? Chciałbym dokończyć rozmowę z Dorianem - jeśli to możliwe, proszę w wklejenie tych postów do mojego topicu. Jeśli nie - cóż trudno :)

Przykro mi trojanuch, ale w trybie "Search and Destroy" nie bawię się w robienie kopiii zapasowych. Ale o ile dobrze pamiętam Dorian zarzucał Ci to samo co mi - brak profesjonalizmu i przerost formy nad treścią ;). A następnym razem proszę o wymianę PW, bo chyba nie oczekujecie arbitrażu ze strony pozostałych userów? Forum to nie ring bokserski, dlatego tryb "S&D" pozostaje aktywny ;). - SF
Awatar użytkownika
trojanuch
Modder

Dołączenie: 17 Gru 2007, 07:31
Ostatnio był: 03 Lis 2021, 13:37
Miejscowość: Łódź
Kozaki: 160

Postprzez rzambol w 13 Kwi 2008, 19:05

Chcieliście więc zamieszczam string_table_includes.xml

Pobieraj!
Awatar użytkownika
rzambol
Stalker

Dołączenie: 29 Lip 2007, 18:17
Ostatnio był: 17 Maj 2025, 23:25
Miejscowość: Bielsko-Biała
Ulubiona broń: --
Kozaki: 3

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość