Ja oglądałem pewnego youtube'ra, jak grał w pewną grę, jeszcze nie ukończoną i gdy nastał nowy update, pojawiła się jakaś granica, za którą wolał nie wychodzić, bo stwierdził, że może tam być promieniowanie, a ze stalkera dobrze wiemy, jak się zabawy z promieniowaniem kończą. Wtedy stwierdziłem, że trzeba sprawdzić co to, na yt
. Wyników było dużo, więc wylosowałem Cień Czarnobyla. Był świetny!
Obejrzałem kilka odcinków i tylko marzyłem o zagraniu. Przez długi czas nie wracałem do tego, lecz pewnego dnia, postanowiłem pooglądać trochę znowu, ale tym razem innego i wtedy trafiłem na Zew Prypeci. Też był świetny, jednak tej serii także nie obejrzałem do końca.
Pewnego dnia, dłuuugo dłuugo później, mój kolega zaoferował mi pożyczenie jakiejś gry, bo ma ich dużo i innym kumplom też pożycza, więc dlaczego miałem nie skorzystać? Zadał mi parę pytań, żeby wiedzieć czego chcę i wymienił kilka tytułów, m.in. stalkera. Ja byłem jak: o mamo, nie wierzę, czyli jednak jest mi dane pograć w chociaż jedną część tego daru od Boga!!!!!!!
Wtedy powiedziałem mu, że już od dawna tylko o tym marzę, więc następnego dnia w me ręce trafił S.T.A.L.K.E.R.: Zew Prypeci. Przeszedłem go raz. Później z dołączonym do niego modem Complete doszedłem do połowy, ale jakoś nie miałem ochoty iść do Prypeci, zapewne ze względu na właśnie przejście. Później trochę pograłem z modem misery, ale naprawdę nie długo, bo był dla mnie za trudny. Później ściągałem parę modów do broni, itp., bo tego mi brakowało. Miałem, moim zdaniem, za mały arsenał, a ten z misery był po prostu boski, a poza tym duża ilość przedmiotów, jedzenia. Dlatego na moim starym koncie ubiegałem się o broń z misery i chyba ktoś odpowiedział, za co dziękuję i chyba sprawdzę te mody. Ukojenie znalazłem też w modzie arsenal overhaul, ale nie o tym miałem mówić, czyż nie?