Wybory USA

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Wybory USA

Postprzez Microtus w 12 Wrz 2016, 10:53

Hej, ostatnio bardzo mnie zaciekawiło parę opcji odnośnie Chameryki. Pani Clinton bardzo zgrabnie lawrowała
wykorzystując media i aparat państwowy i generalnie rozwalała Trumpa ale do czasu.

W rok temu w stanach pojawiła się książka Clinton Cash - nie czytałem jej, opowiada o fundacji Clintonów i ich powiazaniach z biznesem i tym jak mozna rozkręcić konkretny biznes używając senator i byłego prezydenta.
Na podstawie książki powstał dokument ok. godzinny, który wyprodukowano w stanch ale miał duży problem z dystrybucją. Finalnie wypuszczono go tylko w 4 stanach w USA. Producent na tyle był wku*wiony, że umiescil całość na youtube.

Clinton Cash

Nic tym nikt nikomu nie udowodnił, ale wystarzczy mieć trochę rozumu, żeby wiedzieć jak ten Świat się kręci.

Druga opcja maile Hilary Clinton i decyzja sądu, która jest kompletnie dla mnie nie zrozumiała, oczyszczono ją ze wszystkich zarzutow. A baba kłamie jak z nut. Maile były w wiekszości utajnione i co ciekawe nawet sędziowie i prokuratorzy nie mieli pełnego do nich dostepu...

Trzecia akcja i chyba gwóźdź do trumny Clinton - to stan jej zdrowia, myslę że wybory właśnie przegrała.
Polecam kilka filmików:
Film 1
Film 2
Film 3
War. War never changes...
Bury
zapraszam do lektury :)
Awatar użytkownika
Microtus
Legenda

Dołączenie: 18 Cze 2007, 14:31
Ostatnio był: 19 Sty 2019, 22:54
Miejscowość: łorsoł
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 106

Reklamy Google

Re: Wybory USA

Postprzez Pangia w 12 Wrz 2016, 11:40

Wreszcie Polonia może zobaczyć, jak to jest wybierać mniejsze zło :suchar: To znaczy wiem, że oni nie mogą głosować, ale wybór Amerykanów może (i zapewne będzie) miał wpływ na ich życie. Zresztą mówi się, że kto tam nie zostanie prezydentem, to będzie to wyjątkowo paskudny czas dla USA. Z dwojga złego i tak chyba Clinton dla nich byłaby lepszym wyborem – skorumpowana i zafałszowana jak każdy inny polityk wysokiego szczebla, a przynajmniej zdaje się nie mieć takiego pie*dolca jak Trump. Nawet jego współpracownicy mówią, że nawet dla nich jest on kompletnie nieobliczalny.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 853

Postprzez Alchemik w 12 Wrz 2016, 12:26

Rotszyld, Rockefeller i Morgan nie popisali się w tym pięcioleciu wyborem kandydatów na prezydentów. Chyba serio banskterzy chcą żyć w postnuklearnym świecie :caleb: .
Lizać stópki, niuchać stópki
Awatar użytkownika
Alchemik
Człowiek-Artefakt

Dołączenie: 17 Lut 2010, 12:59
Ostatnio był: 14 Sty 2026, 05:01
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 209

Postprzez Universal w 12 Wrz 2016, 12:59

Clinton najbardziej interesuje mnie pod względem stanu zdrowia. Kopnie w kalendarz czy nie? :suchar: Rzyganie zieloną mazią, niemożność ustania na nogach - niekarmiony reptyl słabnie.

Pangia napisał(a):Zresztą mówi się, że kto tam nie zostanie prezydentem, to będzie to wyjątkowo paskudny czas dla USA.

Musieliby mieć naprawdę srogiego męża stanu, by chwycił kraj za jaja i zrobił prawdziwe "make America great again". Chociaż prawdą jest, że Stany nieprędko zejdą ze świecznika, to jednak trudno o zatarcie wrażenia, że Stany nie są już takim gigantem jakim były i raczej są na leciutkiej równi pochyłej, a nie na fali wznoszącej.
Pangia napisał(a):Z dwojga złego i tak chyba Clinton dla nich byłaby lepszym wyborem

Bardziej przewidywalna. Trump niekoniecznie musi rządzić jak *%&@#.

Cokolwiek się stanie ze stolcem prezydenta w Waszyngtonie, nie ma to większego znaczenia dla Polski, póki rodzima polityka zagraniczna jest na poziomie piaskownicy.
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 15 Gru 2025, 21:29
Miejscowość: Poznań
Kozaki: 1051

Postprzez Microtus w 12 Wrz 2016, 14:00

No generalnie patrząc po prezydentach USA to bardzo dziwne persony sie trafiały, także fakt nie ma co sie dziwić tym kandydatom. Tam jest utzymywana dziwna funkcja prezydenta, który jest defacto kukłą z niewielkim wpływem na cokolwiek. Trump jako osoba teoretycznie niezależna - może się wydawać, że zaburzy jakiś spokój. Jednak zdaje mi sie, że będzie miał do powiedzenia tyle co wszyscy jego poprzednicy. Ciekawe pozostaje jkaie plany mają republikanie.

Abstrachując od tego Uni, czy ameryka jest w natarciu czy kuli ogon. Wojny ich jednak wyczerpały znacząco.
Same koszta prowadzenia działań w Afryce północnej i burdrel jaki z tego powstał, o tym świadczy.

Jednak ja ostatnio zachwyciłem się czymś innym. Są w USA piekne miejsca do życia, taka np: Dakota Północna.
Stan wielkości połowy Polski z populacją ok. 700 tyś. 90% białych, 2% czarnych i latynosów razem wziętych.
Podatek dochodowy uwaga od 1 do 3% i vat 5%. Do tego bezrobocie 3% piekne tereny jeziora. Pogoda jak w Polsce.
Średnie zarobki 18 dolców na godzine i niska przestępczość jak na stay minimalna. DO tego posiadanie broni 60% około. Jak poczyta człowiek takie statystyki to sie zastanawia co ja tu ku*wa robie w tym łez padole.
Kurwle tak nas podatkują, że strach i ciagle szukaja nowych pomyslów jak nam sie dobrać do dupy a dupa już boli od dawna...
Bury
Awatar użytkownika
Microtus
Legenda

Postprzez Universal w 12 Wrz 2016, 14:14

90% białych, 2% czarnych i latynosów razem wziętych

Pozostałe 8% to reptilianie? :E

Gdzieś ostatnio czytałem, że najprawdopodobniej zamiast jednego hegemona - Stanów Zjednoczonych - będzie kilka w miarę równorzędnych mocarstw. Chiny też trochę wyhamowały, pewnie za niedługo się zrównają w potencjale, ktoś ich dogoni i przez X lat będzie miarę stabilnie ze względu na równorzędne ośrodki decyzyjne. Z drugiej strony faktycznie Stany dominują w kwestii kulturalnej - każdy ogląda np. amerykańskie seriale, ze świecą szukać kogoś, kto słucha chińskiej muzyki czy ogląda jakiś ichnie filmy.

A co do Dakoty i jakości życia - od dawna się zastanawiam jak nasz polski kurwidołek zreformować właśnie na taką modłę. I każdy najlepszy plan (łoo, pakiety reform, deregulacje itd.) rozbija się o jedno - "nasz" system jest tak zbudowany, że cholernie trudno go rozbić zgodnie z prawem. Obecni od X lat przy żłobie nie są zainteresowani zmianą status quo, a nikt nie wybierze typa znikąd, bo w moim odczuciu panuje strach przed zmianą.
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Postprzez Microtus w 12 Wrz 2016, 14:33

Nie podalem reszty z lenistwa. 5% - rdzennych amerykanów :) uwelbiam ta nazwę.
1% azjatów a reszta to mix wielokulturowo-rasowy.

Indianie, zostali załatwieni na cacy to jest największe chyba kures*wo białego człowieka w historii. Uszeregowałbym je razem ze spaleniem przez Europejczyków kodeksów Majów.
Niedawno sie dowiedzialem, że w niektórych rezerwatach w stanach dla Indian wymagany był paszport i pozwolenie np: do pracy poza rezerwatem. Mistrzostwo...
Bury
Awatar użytkownika
Microtus
Legenda

Postprzez Alchemik w 12 Wrz 2016, 15:10

By pracować w kraju z którego się pochodzi trzeba mieć paszport, pogodzić się z tym, że do rzeki koło twojego domu wylewa się kwaśne ścieki, borykać się z aryjskimi zje*ami... Współczuję indianom...
Mnie zastanawia, kto jest odpowiedzialny za ten syf w Detroit, gdzie miasto przypomina jeden wielki slams.
PS: Micro, masz duble posta :E
Lizać stópki, niuchać stópki
Awatar użytkownika
Alchemik
Człowiek-Artefakt

Dołączenie: 17 Lut 2010, 12:59
Ostatnio był: 14 Sty 2026, 05:01
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 209

Postprzez Universal w 12 Wrz 2016, 18:15

Alchemik napisał(a):Mnie zastanawia, kto jest odpowiedzialny za ten syf w Detroit, gdzie miasto przypomina jeden wielki slams.

https://obserwatorpolityczny.pl?p=13248 - trudno mi się z tym nie zgodzić.
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Postprzez Walet_wrzos w 12 Wrz 2016, 19:58

Alchemik napisał(a):Mnie zastanawia, kto jest odpowiedzialny za ten syf w Detroit, gdzie miasto przypomina jeden wielki slams.
PS: Micro, masz duble posta :E

Cały ten syf w dużej mierze jest spowodowany załamaniem się tego "moptoryzacyjnego zagłebia" jakim było własnie Detroit. Kiedy okazało się że taniej wychodzi produkcja samochodów w innych krajach + kryzys paliwowy 1973 przyczyniły się do tego że fabryki stopniowo ograniczały produkcje i koniec końców zamkneły produkcje. Ludzie stracili prace i co madrzejsi wyjechali, kto został zaczął handlować narkotykami i innym syfem lub przyłączał sie do mafii/gangu. I tak wojny między nimi, brak zaintereoswania, bezrobocie i ogólna beznadzieja stworzyły te "slamsy". Coś podobnego (na szczęście nie na taką skalę) mamy u siebie na terenach gdzie znajdowały sie PGR-y. Ludzie często niewykształceni i nieporadni po likwidacji ich "drugiego domu" nie potrafili się odnaleźć w nowej rzeczywistości. Dlatego wiele popegeerowskich osiedli sprawia wrażenie takich "zatrzymanych w czasie". Ludzie nie inwestują, remontuja - bo i po co ?
Awatar użytkownika
Walet_wrzos
Stalker

Dołączenie: 15 Sie 2015, 21:22
Ostatnio był: 28 Wrz 2024, 21:28
Miejscowość: Usraniec
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 3

Postprzez Tajemniczy w 12 Wrz 2016, 20:37

Tak, Detroit to jest dramat ku*wa :stonoga: . Ostatnio oglądałem film, tam w nocy na środku ulicy pali się ogniska przy których siedzą czarni gangsterzy, na bezczela handluje się dragami, szerzy się prostytucja, w nocy biały człowiek może skończyć smutno. Nie dziwię się że normalni ludzie spieprzają stamtąd.
PS: http://pikio.pl/przerazajace-nagranie-p ... scievideo/
Wesoło, nie ma co :caleb:
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez Microtus w 13 Wrz 2016, 11:49

No Detroit to kocioł, ale generalnie w USA doprowadza do tego również ich poprawnośc polityczna.
I nagłasnianie przez media niby rasowych napaści na czarnych przez policje, naduzywanie władzy itp.
Ameryka to panstwo policyjne, tam podstawowa zasada to nie szurać do policji, gosć Cię może odpalić przy kontroli drogowej i to wcale nie dotyczy tylko czarnych. Teraz stany mają problem zdecydowanie duży z Black Live Matters - to organizacja, która przy poparciu demokratów rozpie*dala im system. A prawda jest inna tak naprawdę rasizm głównie dotyczy czarnych w stosunku do białych. Nie wiem czy interesowaliscie się tym tematem, ale jest niezły materiał o tym. Jeden koleś niejaki Colin Flaherty napisał dwie książki i prowadzi bloga.
Dokumentuje przypadki rasizmu czarnych na białych ale nie tylko. Książki to "White girl bleed a lot" i "Dont make the black kids angry". Tu macie bloga:
Blog
Książki sprzedały sie w olbrzymim nakładzie i były bestselerami na amazonie. Koleś pisze m.in o czyms co nazywane jest knock out game, a polega na ataku z nienacka na nic nie podejżewająca osobę. Dotyczy to główie czarnych atakujacych białych. Facet zbiera na blogu filmy z monitoringu, które pokazuja tego typu przypadki.
Oczywiscie media zaraz nazwały tego gościa faszysta i rasistą. Co ciekawe gostek nie posługuje nawołuje do rasizmu tylko cały czas prosi o przyjrzenie się temu, że przemoc wobec białych jest nagminna i staje się "zabawą".
Przykład jak można wszystko odkręcić:
Mit knock out game
A teraz po całych akcjach z przypadkami zastrzeleń czarnych przez policje. Czarni jawnie nawołua na ulicach do przemocy wobec białych. Oczywiście dla nich wolność słowa istnieje. Bez kitu widziałem filmy na których czołowi bojownicy BLM mówią bez ogródek, że czarni powinni teraz wyjść na ulice strzelać do białych dzieci.
Tu macie smieszny film pokazujący poziom protestujacych:
BLM - fails
Bury
Awatar użytkownika
Microtus
Legenda

Następna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości