[STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" - BETA

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

narodnaya soljanka

Postprzez Mikus47221 w 24 Paź 2016, 19:02

Witam,
Ostatnio zainstalowałem moda do Stalker SOC narodnaya soljanka. Wszystko fajnie, super, brak lagów (z wyjątkiem nie śmiertelnego wojskowego na kordonie :E ). A tu nagle. Po wyjściu ze skrytki Sriełoka do Agropromu, zabrania dokumentów, idę sobie spokojnie, a tu crush. Cały czas w tym samym miejscu. Jakby crashująca linia pomiędzy tymi dwoma zakładami. Próbowałem przechodzić różnymi stronami ale nic. Za każdym razem bug. Proszę o pomoc, bo mod świetny.
EDIT: Solajnka DMX v. 1.3.2
Ostatnio edytowany przez Mikus47221, 25 Paź 2016, 18:35, edytowano w sumie 1 raz
Mikus47221
Kot

Dołączenie: 18 Sie 2015, 19:36
Ostatnio był: 25 Paź 2016, 18:35
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: narodnaya soljanka

Postprzez Universal w 24 Paź 2016, 19:30

- log
- Soljanka jest pełna bugów
- sam zgotowałeś sobie ten los bo jak wyżej
- ja nigdy nie wyszedłem z Wysypiska bo wyrzucało
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: Wczoraj, 09:27
Miejscowość: Poznań
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1051

Re: [STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" -

Postprzez PainChiller w 24 Paź 2016, 23:19

Podaj log, i powiedz ile masz ramu w PC. mając mniej niż 6, nie licz na ukończenie moda :/
Ja nie kłamię, Ja oszczędnie dysponuje prawdą.
Awatar użytkownika
PainChiller
Modder

Dołączenie: 29 Gru 2013, 16:16
Ostatnio był: 21 Sty 2026, 22:17
Miejscowość: Gdzieś w Poznańskiej Zonie
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 191

Postprzez smok61 w 25 Paź 2016, 09:56

Mikus47221 napisał(a):Witam,
Ostatnio zainstalowałem moda do Stalker SOC narodnaya soljanka.

Narodnaja soljanka, to bardzo ogólna nazwa. Napisz co konkretnie i jak zainstalowałeś.

Na dzień dzisiejszy, najnowsza, najbardziej rozbudowana, najbardziej stabilna i najtrudniejsza wersja Soljanki, to OP-2 / ОП-2. Wielu polskich graczy ją ukończyło. Jest w wersji PL.
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.
Stanisław Lem
Awatar użytkownika
smok61
Tropiciel

Dołączenie: 19 Wrz 2009, 12:36
Ostatnio był: 07 Lut 2018, 19:30
Kozaki: 75

Postprzez Necrontyr w 19 Gru 2016, 14:49

Dobry człowieku. Proszę cię daj mi linki do tej stabilnej i polskiej wersji o której piszesz. Nigdzie nie moge dorwać tego moda. Niestety tam gdzie trafiałęm większość plików była do jakiś awaryjnych wersji i większość z nich i tak była nie do pobrania bo linki wygasały. tak bardzo chce znów pograć w tego moda
Necrontyr
Stalker

Dołączenie: 06 Lip 2013, 13:41
Ostatnio był: 12 Sty 2018, 23:03
Frakcja: Zombie
Kozaki: 3

Postprzez tom3kb w 19 Gru 2016, 14:58

Mody spolszczone to tylko na stalkerteam: https://mega.nz/#!q1wBVbBa!4VcCzEpy4v8q ... EpNA4Z4Gzg

Uwagi moderatora:

Jak już tak dobitnie reklamujesz kolegów to chociaż daj też linka... - caleb59

Za ten post tom3kb otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Necrontyr.
Awatar użytkownika
tom3kb
Weteran

Dołączenie: 10 Maj 2014, 17:08
Ostatnio był: Dzisiaj, 17:43
Frakcja: Wolność
Kozaki: 94

Postprzez Necrontyr w 19 Gru 2016, 16:18

dzieki wielkie za linka, szkoda tylko że to na Mega i musze teraz czekać 6 godzin albo zabulić 25 zł by to mieć :D
Necrontyr
Stalker

Postprzez tom3kb w 19 Gru 2016, 17:55

@Caleb59
Ja rozumiem, że fora nie lubią jak się wrzuca linka do konkurencji to nie wrzucam linka bezpośredniego.
Wy tu macie wyje*ane na mody do stalkera, chociaż ludzie tu w pierwszej kolejności szukają czegoś do pogrania, dlatego ja piszę tylko stalkerteam dla tych co chcą pograć w mody. Niech się ludzie wykarzą minimum inteligencji i sobie znajdą.
Masz prawo, wala warna, bana jak chcesz bo mnie walą wasze wojenki, ja lubię mody i jak ktoś pyta o nie to podpowiadam gdzie szukać. Możecie sobie nawet z tego śmieszkować na SB. Na zdrowie.

@Necrontyr
Nie moja wina, że Mega chce zarabiać.
Niedawno nie było problemu z pobieraniem modów. Teraz walneli ograniczenie do 5Gb dla darmowych userów.
Sam niedawno przepakowzałem moda Alternatywa 1.3 na dwa party żeby obejść ich ograniczenia.
Co do OP 2 to na razie radzę tylko szukać linków z yandex albo torentów. Nie płać im czasem bo po &h*j.
Awatar użytkownika
tom3kb
Weteran

Postprzez caleb59 w 19 Gru 2016, 18:16

Mnie również śmieszą te wojenki ale warto pamiętać kto się na nas pierwszy wypiął, obraził i poszedł zrobić swoje forum bo nie dostał tutaj moderatora/admina - zapytaj jak było kolegę @portalsa, chociaż znając życie teraz będzie palił głupa i dawał do zrozumienia, że albo nie pamięta albo ja kłamię ale whatever, mam to w pi*dzie... :stonoga:

Mody jak najbardziej zawsze mile widziane, po prostu nie oczekuj od nas wrzucania ruskich ulepków zwanych modami bo po pierwsze nie mamy nikogo, komu chciałoby się je tłumaczyć na polski poza tym z drugiej strony ruskie mody mają to do siebie, że z reguły generują więcej niepotrzebnych problemów niż pożytku co dobitnie widać np. w tym temacie więc reasumując może to i dobrze, że nikt tutaj nie interesuje się rosyjskimi produkcjami co nie oznacza, że mamy ogólnie "wyje*ane na mody" jak to ująłeś bo tak nie jest...

Jako aktywny użytkownik również tego forum zawsze możesz dyskutować i pomagać innym, nie musisz chować się za płaszczykiem niepewności i jak zacząłeś komuś pomagać w temacie to pomagaj do końca - za to na pewno nie dam Ci warna czy bana...
                        Image
| Ryzen 7 5800X3D | 32GB DDR4 RAM | RTX 4070 SUPER 12GB GDDR6X RAM | Windows 11 Pro x64 |
Awatar użytkownika
caleb59
Administrator

Dołączenie: 23 Sie 2008, 18:59
Ostatnio był: Dzisiaj, 18:17
Kozaki: 679

Postprzez Necrontyr w 20 Gru 2016, 16:18

Pierwsze chwile i pierwsze problemy i pytania. Dlaczego broń nie ma żadnych statystyk? Skąd mam wiedzieć która broń jest lepsza od innej?
I jeszcze jedno, dostałem od Sida zlecenie na gwiazde wieczorną i kontener. Gwiazde znalazłem, do kontenera schowałem, misja kazała mi wrócić do Sida i łaśnie nie moge oddać, nie ma opcji rozmowy. Próbowałem też wyjąć arte i jeszcze raz spróbować ale lipa, ciągle nie ma opcji rozmowy w sprawie tej misji
Necrontyr
Stalker

Postprzez tom3kb w 20 Gru 2016, 16:39

Dawno już grałem to nie wszystko pamiętam ale jest tam kilku znających "całe OP2". Co do broni to jeśli nie jesteś totalnym "nieogarem" w tej kwestii to szybko wyczujesz różnicę, wiadomo na początku jakieś makarowy itp to totalny badziew wszystko co znajdujesz później jest coraz lepsze, w tym modzie są setki giwer to baw się i testuj i w sumie używaj to co ci się najbardziej podoba. Niektóre giwery różnią się w niewielkim stopniu, ewentualnie kieruj się kryterium używanej amunicji.

Co do problemu z artem, a najpierw nie trzeba zaliczyć questu z pda Żwawego, który jest przetrzymywany na ATP przez bandytów, jeśli wziąłeś ten quest. Na stronie jest obszerny poradnik do Solianki z opisem zadań. Jest też dział z problewami fabularnymi.
Ewentualnie próbuj do skutku, niektórym nie od razu wyskakiwał tekst na zaliczenie tego zadania, możesz też prńbować wyrzucić arta na ziemię i podnieść. Wczytać grę itp
Ja np nie miałem problemu z tym zadaniem.
Ostatnio edytowany przez tom3kb, 20 Gru 2016, 16:52, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
tom3kb
Weteran

Postprzez Necrontyr w 20 Gru 2016, 16:43

Wypełniłem ten quest i nadal nic, nadal nie ma tej opcji a solucja jest po rusku, nie znam tego nieludzkiego języka
Necrontyr
Stalker

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości