co z tymi artefaktami - pomocy

Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym gry, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
X:\S.T.A.L.K.E.R. - Lost Alpha\appdata\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

co z tymi artefaktami - pomocy

Postprzez oneal w 23 Sty 2018, 05:32

Na poczatek witam wszystkich bo to mój pierwszy post ! :)

a teraz do sedna bo wale już z irytacji dyńka jak dzik w sosne.
Nie moge znaleźć artefaktów ( brzmi smiesznie , ale problem nie jest prozaiczny bowiem serie stalker znam dobrze - ponad 20 przejsc razem wszystkich czesci ) .
Udało sie tylko znaleźć : Rock (lezał na ziemi w agropromie) , Jewel( u stierloka w pokoju ) i jellyfish ( tunel w cordonie przy anomali )
Pierw myślałem , że moze ja nieuwazny i nie potrafie zanlezc nic . Doszedłem do x18 i tutaj zdziwienie , nie ma pewnych dokumentów które powinny byc - pusty stolik . Mysle sobie ze cos jest nie tak . Przeszukałem internety i okazalo sie ze i w agropromie i w samym x18 powinienem przynajmniej kilka znalezc i to nie z takim trudem .
Dokładnie sprawdzałem wszystkie lokacje z wiki gdzie powinny sie znajdowac artefakty i nic !
Na yt widze ze inni gracze tak je znajduja własnie i coraz bardziej irytacja bierze .
Pierw grałem na samym LA z jakiejs strony nie pamietam juz jakiej i doszełem własnie do x18 potem w LA z linków z tego forum ( http://stalker.pl/2017/12/25/aktualizac ... ost-alpha/ ) zainstalowałem tez dodatkowe dlc tym razem i historia ta sama .
Dodam ze jak wyrzuce te skromne 3 artefakty na ziemie detektor nie daje znaku zycia i przy pierwotnym szukaniu tak samo ( wszystko na oko ) . Korzystam cały czas z pierwszego detektora .

Może ktos ma pomysł ? Gra w tą grę bez artefaktów jakoś stała sie o wiele gorsza , moze przez sam fakt irytujacy iz inni znajduja a ja znajduje echo :(

Serdecznie pozdrawiam
oneal
Kot

Dołączenie: 23 Sty 2018, 05:19
Ostatnio był: 23 Sty 2018, 15:24
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: co z tymi artefaktami - pomocy

Postprzez tom3kb w 23 Sty 2018, 09:12

Jeszcze nie grałem w LA DC ale skoro detektory można w niej modyfikować, to pewnie podstawowym możesz znaleźć tylko "najprostsze" artefakty. Żeby znaleźć te bardziej wartościowe pewnie potrzebujesz lepszego modelu.
Zobacz co robią ulepszenia detektorów u techników.

Tak jak mówię, nie grałem to trochę strzelam jak to działa ale były już takie mody, że różne detektory wykrywały różne arty. Dodatkowo np jedne do artów powstających w anomaliach, grawitacyjnych, inne do elektrycznych, ogniowych itd

Jak się mylę jak to tu działa to może mnie ktoś naprostuje.

@edit
O nawet tu masz wyjaśnione jak to działa ;)
http://stalker.pl/2017/02/19/lost-alpha ... detektory/

Za ten post tom3kb otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive oneal.
Awatar użytkownika
tom3kb
Weteran

Dołączenie: 10 Maj 2014, 17:08
Ostatnio był: 10 Maj 2025, 22:27
Frakcja: Wolność
Kozaki: 94

Postprzez caleb59 w 23 Sty 2018, 11:58

Jest kilka typów detektorów, tak samo są różne ulepszenia do nich, podstawowy detektor bez żadnych ulepszeń nie będzie Ci niczego ciekawego wykrywał...
Druga sprawa to fakt, że nie wszędzie są artefakty i trzeba najpierw poznać lokacje a nie latać na ślepo z detektorem w ręku mając nadzieję, że coś akurat wyskoczy...
Co do dokumentów i reszty - o ile dobrze pamiętam część przedmiotów kwestowych zmieniła swoje położenie na potrzeby urozmaicenia rozgrywki...
                        Image
| Ryzen 7 5800X3D | 32GB DDR4 RAM | RTX 4070 SUPER 12GB GDDR6X RAM | Windows 11 Pro x64 |
Awatar użytkownika
caleb59
Administrator

Dołączenie: 23 Sie 2008, 18:59
Ostatnio był: 21 Maj 2025, 17:32
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 678

Postprzez oneal w 23 Sty 2018, 14:11

No to zmienia postać rzeczy :) Jestem gapa bo nawet lornetke ulepszalem a detektor nie wpadłem zupełnie .
Bardzo dziekuje Panowie , lece od razu do lisa w kordonie :p
oneal
Kot

Postprzez oneal w 23 Sty 2018, 15:24

Wszystko działa , jeszcze raz dzieki za pomoc . Można zamykać
oneal
Kot

Postprzez talib889 w 01 Lut 2018, 19:22

Mam wersję 1.4005 i przy próbie zakupu detektora Veles od jakiegokolwiek handlarza gra się wywala. Ktoś też tak miał?
talib889
Kot

Dołączenie: 01 Wrz 2014, 11:23
Ostatnio był: 01 Lut 2018, 19:52
Frakcja: Najemnicy
Kozaki: 1

Postprzez djcycu w 01 Lut 2018, 23:21

Ja póki co mam okrągłego miśka jako detektor na razie. Velesa chcę nabyć więc jak się uporam z kilkoma sprawami które pozwolą mi pójść dalej to sprawdzę czy też mam z tym problemy.

Jeśli ktoś ma problem z artami tzn nie potrafi ich znaleźć bo ślepy, pijany, naćpany czy zajęty ponętnymi nogami partnerki to spoko... Gram w tą grę od 2007 roku i też mam z tym problemy :) Używajcie detektorów po prostu bo arty leżą nisko przy ziemi i nie emanują żadnym blaskiem jak w każdej innej modyfikacji czy części Stalkera. U Sacharowa kupicie sobie średni detektor, ma on standardowo dużo lepsze i rozszerzone opcje poszukiwań niż standardowe Echo dane na początku. Polecam się wybrać do lasu na poszukiwania. Może szału nie będzie ale arty znalezione tam pomogą nam zrobić lepsze poprzez transmutacje.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość