Dokumenty dla Petrenka

Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym gry, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
X:\S.T.A.L.K.E.R. - Lost Alpha\appdata\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Dokumenty dla Petrenka

Postprzez Dovak w 24 Gru 2018, 17:55

Witam Halo Dzień dobry.

Jako że wyszło sobie 1.4007 DC to stwierdziłem że zagram w LA raz jeszcze. Póki co zero wylotów do pulpitu z czego się bardzo ciesze, ale napotkałem inny problem.

Chodzi o wątek z szukaniem dokumentów dla Petrenki, konkretnie jednego kawałka papieru z "Old Entrance" znajdującego się w Dolinie Mroku. Zabrałem kurtkę z ciała bandyty i zszedłem po drabince do tego ciasnego tunelu gdzie leżał poszukiwany przeze mnie dokument. Podniosłem go, PDA mówi że mam wracać z nim do Petrenki, myśle okej, zrobię to od razu.

:

*Na zapleczu Baru 100 Radów*

- Naznaczony! Co cię sprowadza?
- Chciałem porozmawiać o tych dokumentach z Doliny Mroku
- Znalazłeś coś?
- Nie, ale będę dalej szukał
- Dobrze, informuj mnie na bieżąco.
- .....po co ja tu przyszedłem?

Petrenko nie akceptuje tych papierów mimo że PDA twierdzi że to te właściwe. No ale okej, nowa wersja moda, może coś się zmieniło czy coś. Poszedłem do właściwego X18 i zebrałem wszystkie dokumenty, oczywiście oddałem je bez problemu. No i tu znowu pewien klops. Po oddaniu tych papierów była jeszcze jakaś opcja dialogowa o znalezieniu pozostałych dokumentów dotyczących X18. Zabrało mi to właśnie papier znaleziony w Dolinie Mroku, tam gdzie zdobywało się kurtkę bandytów ze zwłok, i to kończyło wątek szukania papierów z X18. No ale ten poprzedni wpis w PDA wciąż widnieje w aktualnych zadaniach a Petrenko wciąż ma opcje dialogową o dokumentach z Old Entrance. Nie ma tam nic więcej, a zadanie każe mi wracać do delikwenta i oddać mu papier którego jak się okazuje nigdy nie znalazłem.

W 1.4005 DC nie miałem tego problemu. Coś się zmieniło czy po prostu napotkałem na wrednego buga przez którego ten wpis w PDA będzie mnie triggerować do końca gry?
Awatar użytkownika
Dovak
Stalker

Dołączenie: 07 Sie 2013, 14:19
Ostatnio był: 26 Gru 2018, 01:33
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 23

Reklamy Google

Re: Dokumenty dla Petrenka

Postprzez tom3kb w 24 Gru 2018, 18:40

Ja jeszcze nie doszedłem tam ale może trzeba przejrzeć komputery i z nich ściągnąć jakieś informacje?
Taki strzał w ciemno.
Awatar użytkownika
tom3kb
Weteran

Dołączenie: 10 Maj 2014, 17:08
Ostatnio był: 10 Maj 2025, 22:27
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 94

Postprzez Dovak w 24 Gru 2018, 22:16

Informacje z komputerów X18 faktycznie trzeba pobrać, ale te już idą do Velesa, nie Petrenki
Awatar użytkownika
Dovak
Stalker

Dołączenie: 07 Sie 2013, 14:19
Ostatnio był: 26 Gru 2018, 01:33
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Powinność
Kozaki: 23

Postprzez djcycu w 08 Sty 2019, 23:38

Już trochę czasu minęło no ale że niedawno robiłem ten quest to coś opowiem:

:

Ja tego dokumentu ze starego wejścia w Dolinie Mroku nie brałem. Zwyczajnie zebrałem wszystko co było w X18 i zadanie poszło. Ba, wcześniej dostałem od Sidorowicza zadanie na papiery z kopalni w Lesie. Poszedłem tam dopiero po X18. Znalazłem wszystkie dokumenty i zadanie się zaliczyło tylko że Pietrenko nie odebrał ode mnie zadania... Wróciłem na Dolinę Mroku i zabrałem dokument ze starego wejścia. Wtedy dopiero ruszyło i dostałem zadanie na papiery z Jantaru. Czytałem na Lost Alpha Wiki że jeśli nie znajdziemy wszystkich dokumentów to ciąg zadań z dokumentami zostanie przerwany a powiem szczerze że nie warto bo dostać można dość fajną nagrodę a papiery zbiera się właściwie po drodze.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 775

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości