Strój stalkera w realu

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Strój stalkera w realu

Postprzez Ivan Kulawy w 30 Lis 2020, 14:37

Kupiłem sb dzisiaj naganta na green gaz i powiem szczerze że jest dobry. Tylko czy do Zony się przyda ?
Ivan Kulawy
Kot

Dołączenie: 14 Lis 2020, 14:01
Ostatnio był: 28 Lis 2020, 21:09
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 3

Reklamy Google

Postprzez Mruk w 30 Lis 2020, 16:25

Nie ma broni, która w Zonie by się nie przydała

NAGANT WZ. 1895 FIRMY WG-czyżby to jest ten model? ;)
ı̣ǝsuǝʇ opǝ
Awatar użytkownika
Mruk
Stalker

Dołączenie: 12 Cze 2016, 21:45
Ostatnio był: 10 Sty 2026, 01:15
Miejscowość: Sarkofag
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 21

Postprzez Ivan Kulawy w 30 Lis 2020, 19:58

Tak

Za ten post Ivan Kulawy otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Mruk.
Ivan Kulawy
Kot

Postprzez Ivan Kulawy w 15 Gru 2020, 11:24

Czy broń główna jest ważna ?
Ivan Kulawy
Kot

Postprzez Mruk w 15 Gru 2020, 13:31

Nie tyle broń główna jest ważna co po prostu posiadanie broni.
Twój rewolwer może być przecież bronią główną dla Ciebie. Kto Ci zabroni? ;)
Bronią główną może być jakikolwiek gnat, będąc stalkerem takim jak Duch, podejrzewam że nie potrzebny jest Ci duży karabin a taka pukawka jaką posiadasz wystarczy
ı̣ǝsuǝʇ opǝ
Awatar użytkownika
Mruk
Stalker

Dołączenie: 12 Cze 2016, 21:45
Ostatnio był: 10 Sty 2026, 01:15
Miejscowość: Sarkofag
Frakcja: Monolit
Kozaki: 21

Postprzez Vaksik w 15 Gru 2020, 15:49

Jakby ktoś się zastanawiał, mogę załączyć szybki poradnik na strój bandyty(w kurtce bandyty). Wystarczy zakupić granatowe spodnie dresowe(takie z 4F są tanie i fajne, ale jak chcesz bardziej autentycznie wyglądać polecam adidasy, ewentualnie możesz kupić niebieskie jeansy), biała lub szara bluza z kapturem, obojętnie jaka i czarna skórzana kurtka, do tego jakieś buty sportowe, najlepiej białe żeby było autentycznie, a na twarz możesz kupić maskę p-gazową jakąś, kominiarkę z 3 otworami, jakąś maskę zakrywającą usta, na przykład komin, albo możesz w ogóle nie zakrywać, ale z maską dla mnie wygląda lepiej :kozak:
-----------------------
Jak chodzi o maskę to polecam polską MC-1 podobna trochę do tej :arrowd:(możesz kupić w wielu sklepach demobilowych)

Image
Awatar użytkownika
Vaksik
Stalker

Dołączenie: 08 Gru 2020, 08:52
Ostatnio był: 08 Lip 2025, 10:35
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 11

Postprzez StalkerZKordonu w 16 Lip 2021, 14:02

Według mojego wyobrażenia Stalker to obdarta, nieogolona oraz nieuważanie ostrzyżona postać. Interpretacja dość nieoryginalna, gdyż w większości opiera się na obrazie wykreowanym przez Andrieja Tarkowskiego.
Dlaczego Stalker obrał taki fach? - z braku lepszej alternatywy. Stalker to nie żołnierz, nie maszynka do zabijania, tylko człowiek starający się przetrwać. Został zgnojony przez życie.
Uważam, że wystarczy stary, pamiętający zeszłe stulecie golf/sweter, dowolne spodnie (najlepiej jakieś szersze) oraz skórzane buty za kostkę. Do tego ewentualnie kurtka bądź płaszcz. Wszystko w średnio zniszczonym stanie. W dłoni dzierżyłby jakiś radziecki pistolet, np. Tetetke. Tak właśnie wyglądam ja. :)
Co sądzicie o mojej opinii?

Za ten post StalkerZKordonu otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Mruk, trolololo.
Awatar użytkownika
StalkerZKordonu
Kot

Dołączenie: 16 Lip 2021, 12:21
Ostatnio był: 12 Lis 2025, 15:54
Ulubiona broń: Akm 74/2U

Postprzez Nightseeing w 29 Sty 2025, 00:56

Spotkałam się ostatnio z poglądem wobec stalkerskiego stroju, że tylko oryginalne sorty mundurowe i prawdziwy kontraktowy szpej są koszerne ii można bez wstydu się w nich pokazywać. Słowa te (taki ich sens, może nieco inaczej ujęty) były skierowane do zdjęć fanowskiego cosplay'u w cywilnych (choć kamo/zielonych) ciuchach z jakimś chińskim szpejem.

Mnie to dość zbulwersowało, bo o ile fajny szpej zawsze spoko, to jednak Stalker nie powinien wybrzydzać, zwłaszcza jeśli do Strefy poszedł w tym, w czym stał, a giwerę wziął od pierwszego nie obranego trupa jakiego znalazł przy drodze. Ostatecznie, jak pisał przedmówca, nawet filmowy Stalker miał po prostu kurtkę skórzaną, a jego towarzysze - płaszcze.

W cosplay'u zaś powinno chodzić w pierwszej kolejności o dobrą zabawę uczestniczących w nim, realizm czy profesjonalizm, choć nie bez znaczenia, nie powinien ujmować tej zabawie.

Marzyło mi się uszyć coś inspirowanego kombinezonem SSP-99 Ekolog, ale nie mam warsztatu, żeby rozłożyć się z tak dużym projektem, a nie będę jeszcze tym domu zagracała :D
After ages of pseudo-presence
I climb the final steps
Up from deep beneath the shores

Za ten post Nightseeing otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Alchemik.
Awatar użytkownika
Nightseeing
Kot

Dołączenie: 16 Sty 2025, 15:36
Ostatnio była: 04 Lis 2025, 00:07
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Naukowcy
Kozaki: 5

Postprzez Alchemik w 20 Paź 2025, 14:32

Nightseeing napisał(a):Spotkałam się ostatnio z poglądem wobec stalkerskiego stroju, że tylko oryginalne sorty mundurowe i prawdziwy kontraktowy szpej są koszerne ii można bez wstydu się w nich pokazywać. Słowa te (taki ich sens, może nieco inaczej ujęty) były skierowane do zdjęć fanowskiego cosplay'u w cywilnych (choć kamo/zielonych) ciuchach z jakimś chińskim szpejem.

Było mu odpowiedzieć "SRAKEN PIERDAKEN".
Nie bedę specjalnie jechał do Azerbejdżanu, by zdobyć camo ichniejszej straży granicznej, do cosplayu Iskry (to chyba najtrudniejsza frakcja do cosplayu).
Lizać stópki, niuchać stópki
Awatar użytkownika
Alchemik
Człowiek-Artefakt

Dołączenie: 17 Lut 2010, 12:59
Ostatnio był: 14 Sty 2026, 05:01
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 209

Poprzednia

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości