Arc Raiders

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Arc Raiders

Postprzez doomer77 w 10 Lis 2025, 19:18

Gra ktoś?
Podchodziłem do tej gry jak pies do jeża, no bo formuła niby atrakcyjna, ale twarde PVP, gdzie można stracić cały postęp danej sesji mnie odrzucał. Wiek robi swoje, refleks coraz słabszy itd., ale gra się przyjemnie. Gracze z reguły przestrzegają pewnych niepisanych ustaleń*, reagują na wezwania, a sama gra pozwala na co prawda dość wolny, ale jednak ciągły progres nawet dla takiego casuala jak ja.

Napotkałem jednak istotny problem z zadaniami - opis mówi, że mam wykonać jakąś czynność w pewnym miejscu, ale już na samej mapie nie mogę znaleźć informacji gdzie to miejsce jest. Parę razy trafiłem w miejsce, o którym była mowa w zadaniu, ale zawsze to był czysty przypadek. Robię coś źle, czy trzeba po prostu przeczesywać mapę?

*Dziwne, że jak do tej pory chamskie zachowania były wyłącznie ze strony rosyjskich graczy :mad:
Awatar użytkownika
doomer77
Tropiciel

Dołączenie: 08 Sty 2015, 21:03
Ostatnio był: Wczoraj, 21:51
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 79

Reklamy Google

Re: Arc Raiders

Postprzez Adik w 12 Lis 2025, 11:21

Ja gram, od dnia premiery, mam ekipę, ale grając dwójki czy trójki bardzo często inni gracze nas atakują, zwłaszcza jak pokonamy Skoczka, Bastion czy Bombardiera, żeby sobie zabrać z nich rzeczy. Natomiast grając solo inni aż tak często nie atakują. Przedwczoraj spotkałem dwóch typków, i wiadomo od razu oni i ja don't shoot, ale jak już zjeżdżałem na tyrolce to dostałem strzał w plecy. Jak dla mnie dawno się tak świetnie nie bawiłem, bo każda rozgrywka to nie wiadoma co się wydarzy :D. Straciłem już kilka razy fajny sprzęt, no ale powoli do przodu i da się to wszystko odbudować. Grafika to jest majstersztyk i można było zrobić zoptymalizowaną grę na UE5. Podobno co jakiś czas ma być reset postaci, ale nie dokońca wiem o co w tym chodzi.
Przynajmniej na jakiś czas jest świetna gra, (nawet BF6 poszedł trochę w odstawkę) zanim ogarną S2.
"Hey man you know I'm really okay,
The gun in my hand will tell you the same" - The Offspring - Bad Habit
Awatar użytkownika
Adik
Łowca

Dołączenie: 28 Kwi 2014, 14:21
Ostatnio był: Wczoraj, 19:12
Miejscowość: Świętochłowice
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper VLA
Kozaki: 94

Re: Arc Raiders

Postprzez doomer77 w 12 Lis 2025, 21:11

Faktycznie w solo jest mniej potyczek, ale "don't shoot" nie zawsze działa i trzeba się upewnić. Też zebrałem bęcki mimo teoretycznego rozejmu, ale znakomita większość graczy szanuje te niepisane zasady.

Co do wipe - ma tego nie być, przynajmniej na razie. Ale gra ma oferować graczom, którzy wymaksowali swoją postać jej reset, z zachowaniem zmian kosmetycznych. Moim zdaniem dobre posunięcie, bo większość graczy nigdy by nie osiągnęła maksa.

Co do pytania w poprzednim poście - to chyba jakiś bug, bo niektóre miejsca z misji wyświetlają się poprawnie, a czasem nie. W każdym razie nie ma o czym mówić.

Za ten post doomer77 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Adik.
Awatar użytkownika
doomer77
Tropiciel

Dołączenie: 08 Sty 2015, 21:03
Ostatnio był: Wczoraj, 21:51
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 79

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości