Dziwne (bugi) przypadki w S.T.A.L.K.E.R.'ze

Tutaj dyskutujemy w tematach, które nie pasują do żadnej części S.T.A.L.K.E.R.'a.
Regulamin forum
Chcesz zadać pytanie lub masz problem? Napisz w tym dziale, a Twój temat na pewno zostanie usunięty.

Postprzez CLEAR SKYline w 18 Lip 2008, 11:26

Wydaje mi się, że to nie jest piractwo, bo masz licencję na grę. Tak samo, jakby ci pękła płyta i ściągnąłbyś z neta, bo z tamtej przecież nic nie uratujesz.
ImageImage
11% graczy uważa że najważniejsza jest grywalność, jeśli należysz do tych 89% dla których ważniejsza jest grafika to p...l się.
Awatar użytkownika
CLEAR SKYline
Łowca

Dołączenie: 13 Lis 2007, 21:07
Ostatnio był: 29 Sty 2013, 15:25
Miejscowość: 3OHA -> БAP -> APEHA
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Black Kite
Kozaki: 1

Reklamy Google

Postprzez Infernal w 18 Lip 2008, 13:40

To jest piractwo. Tak samo w przypadku płyty. Piractwo, ponieważ to "kolejna" Twoja gra, to tak samo jakbyś kupił dwa razy tą samą grę. Ale nikt nie powinien Cię utłuc za coś takiego w przypadku oryginału.
Ratuj dżender - dzieci precz ze szkół!
Infernal
Łowca

Dołączenie: 02 Paź 2007, 17:29
Ostatnio był: 08 Sty 2015, 01:40
Kozaki: 3

Postprzez dorian w 23 Lip 2008, 10:58

Grając wczoraj po raz tam któryś w Stalka + OL 2.1.1. miałem taki przypadek :
chciałem się szybko dostać z Wysypiska do Kordonu do Sida, co by mosina nagenta kupić (wcześniej dograłem odpowiedniego moda oczywiście), więc wsiadam do Nivy przed hangarem i jadę. Po dojechaniu do bramy z przejściem do Kordonu, nie wysiadając z auta dałem przy pytaniu "Tak", żeby przejść, a właściwie przejechać dalej, licząc, że wyrzuci mnie z autem na nowej mapie w Kordonie za bramą i szlabanem. A tu niespodzianka - wywaliło mnie owszem w aucie, ale w środku w portierce z przejściem miedzy mapami i oczywiście nijak wyjechać nie mogłem.
Więc wysiadłem z fury i dalej na piechtę, a autko wewnątrz sobie zostało :D
P.S. Nie wiem, czy tam by stało dalej jakbym już wracał, bo usunąłem to zadanie i mod na mosina również w końcu, choć jak się wróciłem jeszcze raz żeby jednak spróbować, ale tym razem na nóżkach to mosina kupiłem - bez lunety 4.000 R, z lunetą - 8.000 R i strzelało się dość fajnie :wink:
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Dołączenie: 11 Lut 2008, 16:02
Ostatnio był: 15 Lis 2025, 14:18
Miejscowość: W-wa
Frakcja: Zombie
Kozaki: 247

Postprzez Woju w 26 Lip 2008, 01:44

Od wczoraj gram w S.t.a.l.k.e.r.a ;]
Większość już była tu omówiona tj.wrogowie którzy nie reagują,znikające ciało bo tylko raz mi się zdarzyło żeby zniknęło i tylko na chwilę.Sam mam problem z bugiem który pojawia się kiedy mam doprowadzić Krugłowa nad Jantar,Krugłow się nie rusza a ja nie mam innych zapisów bo jadę na quick save,wybiłem wszystko w Dziczy a on i tak nie chce się ruszyć.
Szkoda że stalker jest tak zbugowany mam nadzieję że ClearSky będzie lepszy pod tym względem,możecie mi powiedzieć czy Krugłow mi się przyda czy bez niego też będę mógł wykonać zadanie na hełm psioniczny?
Przepraszam za offtop.
Woju
Kot

Dołączenie: 25 Lip 2008, 18:57
Ostatnio był: 14 Sie 2008, 04:27
Kozaki: 0

Postprzez Crisu w 26 Lip 2008, 02:26

Hmm... Jeśli chcesz mieć dobre kontakty z Powinnością to Krugłow jest bardzo pomocny.
Jeśli masz ich gdzieś i wolisz Wolność to spokojnie możesz zostawić Krugłowa na pastwę losu, gdyż tak czy inaczej dokonasz pomiarów emisji i dostaniesz hełm PSI.

- - -

Natomiast jeśli chodzi o bugi to jak najbardziej...

*Tutaj klient obrócił korpus o pełne 180°.
Dziwna akcja, zdarza się w Dolinie po uratowaniu jednego z Powinnych wraz z Nabojem.

Natomiast *tu nie wiem co się stało.
Ten pan zginął w czasie walki na arenie. Najlepsze jest to, że nie miał od czego.
Nie strzelałem do niego, nie rzucałem żadnymi granatami.
"Дай мне мой респект, не больше не меньше."
Awatar użytkownika
Crisu
Legenda

Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:16
Ostatnio był: 26 Sty 2017, 10:51
Kozaki: 48

Postprzez Kao w 26 Lip 2008, 13:34

to i ja dodam swoje;)
Maszeruje sobie po bazie powinnosci i nagle widze żołnierza o_O
On do mnie strzela no to co odpowiadam ogniem.
Gdy go zabilem nagle słysze dzwięk "Na terenie bazy jest morderca" (czy jakos tak) i nagle wszyscy zaczynają do mnie strzelać. Jedynym sposobem na zabicie takowego żołnierza który nie wiadomo skąd pojawił sie w samym srodku bazy powinnosci bylo podprowadzenie go do żołnierzy powinnosci żeby oni go zabili;)
Kao
Kot

Dołączenie: 25 Lut 2008, 09:37
Ostatnio był: 07 Mar 2011, 14:38
Miejscowość: z za komputera
Ulubiona broń: --

Postprzez Adam w 26 Lip 2008, 16:54

Stare, zapewne wracałeś z Kordonu, wtedy pojawiają się w Barze najemnicy, zombie, bandyci i wojsko. Gdy strzelasz, alarm brzmi, że Naznaczony wydał strzał, jak kogokolwiek zabijesz: "Na terenie znajduje się morderca". Z resztą Powinność wspomaga naukowców, przez co na fory u wojska.
Image
Image
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

Dołączenie: 27 Gru 2007, 12:13
Ostatnio był: 04 Sie 2025, 19:54
Miejscowość: Kutno
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 394

Postprzez Kao w 26 Lip 2008, 19:21

własnie że nie;) wracałem od strony wolności a żołnierz był tylko jeden .
znajdowal sie on tam gdzie jest brama a na prawo wejscie do powinnosci. zajelo sie nim 3 typów pilnujących wejścia.
Kao
Kot

Dołączenie: 25 Lut 2008, 09:37
Ostatnio był: 07 Mar 2011, 14:38
Miejscowość: z za komputera
Ulubiona broń: --

Postprzez Adam w 27 Lip 2008, 20:52

Może być i tak.

Kapitan Zaharin (W Priboi dowódca placówki w Kordonie). Jak zdobyłem 20 butelek wódki pojawił się znikąd.
Image
Image
Image
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

Dołączenie: 27 Gru 2007, 12:13
Ostatnio był: 04 Sie 2025, 19:54
Miejscowość: Kutno
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 394

Postprzez Woju w 28 Lip 2008, 23:37

Krugłow stawiał opór więc go olałem.

Podczas jednej z walk na arenie,jak lata obraz pokazując cały teren :)
ImageImage

A tutaj przygoda w Jantarze :)
ImageImageImageImage
Woju
Kot

Dołączenie: 25 Lip 2008, 18:57
Ostatnio był: 14 Sie 2008, 04:27

Postprzez CLEAR SKYline w 29 Lip 2008, 00:23

Jak w momencie przeniesienia na arenę wyjmujesz lornekę tak się dzieje. Podobno jak weźmiesz broń dokładnie w momencie powrotu z niej, zostaje w inwentarzu, choś nie mogę potwierdzić, bo nie udało mi się to.
ImageImage
11% graczy uważa że najważniejsza jest grywalność, jeśli należysz do tych 89% dla których ważniejsza jest grafika to p...l się.
Awatar użytkownika
CLEAR SKYline
Łowca

Dołączenie: 13 Lis 2007, 21:07
Ostatnio był: 29 Sty 2013, 15:25
Miejscowość: 3OHA -> БAP -> APEHA
Ulubiona broń: Black Kite
Kozaki: 1

Postprzez Lionix w 29 Lip 2008, 04:13

heh to ja mialem dzisiaj tak, ze polazlem na arene, i walczylem z dwoma kolesiami w teamie (bracmi) przeciwko komus tam...dobra zaraz po przeniesieniu sie jest taka jak by prezentacja areny i zawodnikow, ok, camera wraca do mnie a tu jakis koles na srodku areny O.O :o :o ide dalej, patrze a on jest neutralny xD dobra wbijam tamtych i ide do goscia, i patrze ze pcha sie w drzwi, akurat mnie wywalilo z areny, odbieram nagrode, patrze w lewo....a ten kolo z drzwi wychodzi xDDDD przez texture lol :P
Awatar użytkownika
Lionix
Stalker

Dołączenie: 29 Lip 2008, 01:21
Ostatnio był: 17 Paź 2015, 16:09
Miejscowość: Łódź
Kozaki: 8

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość