Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].
Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].
Lokalizacja logów: Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs
Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.
Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.
Mod rozszerza możliwości handlu z napotkanymi postaciami.Teraz można opylać zarówno znalezioną broń, amunicję, a także i pancerze po takiej samej cenie jak u handlarzy.Sprawdzałem na 1.5.0.4.Żadnych problemów, żadnego rozpoczynania gry od nowa (przynajmniej u mnie).
Czyli będzie spokojnie działał z polską wersja gry? Pytam się ponieważ po tylu bugach jakie w tej grze znalazłem wolę się upewnić, aby nie mieć problemów potem.
"Stałem się śmiercią; niszczycielem światów" - Julius Robert Oppenheimer "Wojna jest sztuką, ma więc swoich artystów i mistrzów"
Tak, na polskiej wersji działa należycie.Raz mnie złapał bugtrap przy przechodzeniu między Kordonem, a wysypiskiem, jednak raczej nie był spowodowany tym modem.
P.S. To przechodzenie było jakieś specjalne, czy nie? Ja kiedyś taki bug miałem ostatnio na Jantarze - że miałem problemy z przejściem i bugtrap mnie złapał na tym.
P.S.2 Działa, jutro przetestuję czy jakiegoś buga nie złapię.
"Stałem się śmiercią; niszczycielem światów" - Julius Robert Oppenheimer "Wojna jest sztuką, ma więc swoich artystów i mistrzów"
Ja to pod bug podczepiam bo nie mam z tym żadnych problemów - na patchu 4 mogę przechodzić gdzie chcę i jak chcę.
A mod się przydaje - naprawdę warto go instalować, ponieważ ułatwia rozgrywkę czyli zarabianie kasy, ale dodatkowo nie daje możliwości kupowania wszystkiego wszędzie - czyli dla mnie same plusy.
Jak wkleję tego moda do folderu gamedata, to tam zamienią się pliki razem z tymi modami, które już mam. W readme pisze, żeby szukać linijki game_data i tam zmienić, ale ja nie mam takiej linijki. Chyba, że źle to sobie przetłumaczyłem?