[Modpack] Masa pukawek i nie tylko

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [Modpack] Masa pukawek i nie tylko

Postprzez $n!p3r w 24 Sie 2009, 17:19

:soviet: Ok, dzięki spróbuje bo fix od pana "łiczera" niestety nie chce działać za bardzo.

----------------------------------------------------- około 7 minut później :arrowd:

Niestety ale TERAZ TO STALKER w ogóle nie chce mi działać (Bug-Trap przy kliknięciu opcji "tak" podczas odpalania płyty). Ale nieważne. Posiedzę nad tym kiedy indziej, teraz będę grał w Czyste... :+:
"Я являюсь ветераном из Чернобыля!"
Image
Awatar użytkownika
$n!p3r
Kot

Dołączenie: 17 Lip 2009, 09:33
Ostatnio był: 23 Maj 2010, 14:44
Miejscowość: Кордон -> Военная служба
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez kalash w 24 Sie 2009, 17:42

Zrób tak:
odinstaluj całkowicie stalkera
zainstaluj patch 1.0005
i na to moda
być może miałeś takie ikonki bo to na 1.0005 jest (tzn ja taki patch mam i mi chodzi ok)
Awatar użytkownika
kalash
Stalker

Dołączenie: 09 Lip 2009, 19:59
Ostatnio był: 27 Cze 2025, 09:48
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 4

Postprzez Windmaker w 24 Sie 2009, 23:31

Gram w tego moda plus spolszczenie do OL. Powiem, że jest ciekawy i wart czekania kilka godzin aż się ściągnie. Największa zaleta to ilość broni i jej dostępność. Ciekawie wyglądają efekty graficzne, niestety nie komponują się one z grafiką - te wszystkie nowe tekstury zieleniny może są ładne, ale zabijają klimat Stalkera, natomiast efekty rozmycia obrazu przy obracaniu głową za szybko i patrzeniu w dal są fajne. Nie grałem w OL-a gołego, więc nie wiem jak mocno się różni od tej komplikacji, ale chyba jest to jedna z lepszych komplikacji modów.

Ale nie może być za różowo, do wad moda dodam mimo wszystko łatwość zabijania wrogów. Owszem to fakt, że i nas łatwiej zabić, ale ja w Agropromie wytłukłem 2/3 żołnierzy siedząc w domku i zabijając ich jak wchodzili - np. po 4 i wtedy jedna seria i cztery trupy. Utrudnieniem może są latające wszędzie granaty i to, że przeciwnik rusza się mocno, ale jakoś tak łatwo poszło. No i broń z racji tego, że jest celniejsza nie sprawia problemów w eksterminacji wroga. Mam też wrażenie, że pijawki są bardzo słabe bo ta w podziemiach Agropromu padła szybko po kilku seriach z MP5 - była niewidoczna większość czasu. Nie wiem jak dalej będzie, ale gra się przyjemnie - noc jest nareszcie ciemna, do tego stopnia, że nie widziałem gdzie idę :D i gdyby nie anomalie, które rozświetlały trochę mrok i lornetka, która świetna pracuje w nocy to bym nigdzie nie doszedł.

Pytanie takie trochę dziwne może, ale co trzeba zrobić, aby wyjąć z tego moda wszystkie bronie i dodać je do np. Priboi - tak aby były u handlarzy i u stalkerów?
Ostatnio edytowany przez Windmaker, 24 Sie 2009, 23:32, edytowano w sumie 1 raz
"Stałem się śmiercią; niszczycielem światów" - Julius Robert Oppenheimer
"Wojna jest sztuką, ma więc swoich artystów i mistrzów"

>>> SmartAge.pl - Portal ludzi ciekawych świata <<<
Awatar użytkownika
Windmaker
Tropiciel

Dołączenie: 21 Wrz 2008, 16:26
Ostatnio był: 22 Maj 2019, 15:46
Miejscowość: Poznań
Kozaki: 1

Postprzez Panczos w 25 Sie 2009, 19:18

Kur... zrobiłem wszystko jak trzeba i ten mod mi jak na złość nie chce sie załączyć. Mianowicie pobrałem moda i ten program co łaczy pliki, połączyłem ze sobą te dwa pliki, rozpakowałem je i cały gamedata wrzuciłem do głównego folderu ze stalkerem. Myśle uradowany że zaraz sobie zagram i tu niespodzianka :+: czyli pokazuje sie czarny ekran i nagle bugtrap bez żadnego logu. Gram na patchu 1.0005 Co mi poradzicie drodzy bracia stalkerzy.
Zona is brutal and full of zasadzkas Sory za pisownie.
Core 2 DUO E8400 3.00GHz
2x2GB RAM DDR3 GoodRam 1333 MHz
Asus GeForce 9800GTX +
Windows XP Home Edition SP3
Awatar użytkownika
Panczos
Kot

Dołączenie: 27 Wrz 2008, 09:22
Ostatnio był: 28 Cze 2012, 11:53
Miejscowość: Gostyń Ślask
Frakcja: Zombie
Ulubiona broń: Sniper Obokan

Postprzez zebredee11 w 25 Sie 2009, 20:35

Witam. Instalacja tego moda jest skomplikowana, ale jeżeli zrobisz wszystko co jest napisane w pierwszym poście, mod będzie działał. Nie wystarczy wrzucić gamedaty do gry.
zebredee11
Kot

Dołączenie: 10 Mar 2009, 20:03
Ostatnio był: 15 Wrz 2009, 17:29
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: FT 200M

Postprzez PePe[PL] w 25 Sie 2009, 21:36

Wygląda to fajnie, szczególnie pomysł z Pepeszą, broń pasuje do zony, szczególnie dla kotów. Ale MG 42, coś nie kojarzy mi się z postsowiecką Zoną.

:soviet:
Awatar użytkownika
PePe[PL]
Kot

Dołączenie: 14 Sie 2009, 18:57
Ostatnio był: 31 Sie 2009, 22:05

Postprzez Panczos w 25 Sie 2009, 21:37

Ok usunołem gamedata i na nowo ją rozpakowałem i działa. Ide pograć i pózniej zdam relacje. :soviet:
Zona is brutal and full of zasadzkas Sory za pisownie.
Core 2 DUO E8400 3.00GHz
2x2GB RAM DDR3 GoodRam 1333 MHz
Asus GeForce 9800GTX +
Windows XP Home Edition SP3
Awatar użytkownika
Panczos
Kot

Dołączenie: 27 Wrz 2008, 09:22
Ostatnio był: 28 Cze 2012, 11:53
Miejscowość: Gostyń Ślask
Frakcja: Zombie
Ulubiona broń: Sniper Obokan

Postprzez kalash w 25 Sie 2009, 21:37

Panczos
Pewnie masz polską/ruską wrsje stalkera i ci nie działa
ja mam angielską wersję (rosyjska wersja lepsza IHMO)
edytowałeś plik localization.ltx???

Ja tam z MP40 latam :P
Awatar użytkownika
kalash
Stalker

Postprzez Windmaker w 25 Sie 2009, 21:42

Może niektóre bronie są trochę na wyrost - BAR itp. ale jednak chodzi o zabawę, nikt Ci nie każe używać tej broni. Ja np. używam zdobytego na dowódcy bandytów w Dolinie Mroku.

Muszę powiedzieć, że zapewne OL dodaje do mieszkańców laboratoriów sporo "kolegów", aż do przesady bym powiedział - ile tych krasnali tam ma być? Gra się zrobiła fajna ale w nocy naprawdę źle się porusza - nie widać nawet czubka własnego nosa :D

Awatar użytkownika
Windmaker
Tropiciel

Postprzez kalash w 26 Sie 2009, 08:57

Właśnie noce to jest to (ale jak Masz dobry pancerz i jakąś dobrą giwerę)
Ja raz sobie wyszedłem w nocy z obozu w kordonie
Zaraz mnie psy zjadły ;/
A macie blowouty?
Bo u mnie jakoś ich nie ma
A w OL są raczej
Awatar użytkownika
kalash
Stalker

Postprzez Windmaker w 26 Sie 2009, 11:34

A macie blowouty?

Ja miałem jeden póki co jak byłem w Barze. A wedle fabuły było to już po powrocie z Agropromu. Ciekaw tylko jestem dwóch rzeczy - ile jest kryjówek w lokacjach na czas blowoutów bo na mapach nic nie ma zaznaczonego no i druga rzecz, czy mając np. dwa takie artefakty, które blokują po 50% emisji, to możemy sobie podczas niej przebywać "na zewnątrz"?

Co do nocek, to ja miałem fajną nockę - wychodzę z podziemi w Agropromie i zaczynam czyszczenie bazy, jest wcześnie ok 17. No ale wojskowych trochę tam było i nie wszyscy w zasadzkę chcieli wpaść więc zleciało mi parę godzin na nich. Kiedy wreszcie wychodzę z bazy - po 20, jest jeszcze trochę jasno, ale ledwo przebiegłem parę metrów to się zrobiło tak ciemno, że nie wiem - a ja z latareczką i kombinezonem stalkerów ze schowka i ledwo strzelającym AK. Uratowały mnie przed zgubieniem anomalie, i 3 żołnierzy koło wyjścia z lokacji, którzy strzelali do mnie :D Ale i tak wymiękłem i nie doszedłem nawet do bazy powinności koło wyjścia z wysypiska, tylko przespałem całą noc na przystanku kolo hangaru. gdzie było kilku stalkerów.

Tyle tylko, że teraz mam mały problem - najemnicy zabili Arniego (czy jak mu tam) i nie mogę brać udziału w walkach na arenie :( Spóźniłem się o parę minut.

EDIT:

A jednak ktoś inny przejął chyba jego obowiązki na Arenie, nie wiem dokładnie co i jak, bo jestem w Jantarze, ale zobaczę jak wrócę.

Awatar użytkownika
Windmaker
Tropiciel

Postprzez Bezimienny w 26 Sie 2009, 19:57

Ściągnąłem ten mod i działa tylko sie polskie znaki nie wyświetlają nawet jak wgrałem spolszczenie od OL2.2 które działa poprawnie(tylko bez polskich znaków)
Image
A to mój komp :)
-ASUS P5K Pro
-Intel core 2 duo E8400 4Ghz ( Mugen)
-Ati radeon sapphire HD4870
-4GB ram 800mhz
-chieftec 560W
-Aero cool-Aero engine
Awatar użytkownika
Bezimienny
Kot

Dołączenie: 06 Paź 2007, 15:27
Ostatnio był: 10 Mar 2015, 00:26
Miejscowość: Torzym
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Chaser 13

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości