[STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" - BETA

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [STALKER Народная солянка] czyli "Soljanka Mod"

Postprzez yozue w 20 Sie 2009, 08:22

Puki co czekam aż @endrjuu wróci z urlopu. Jak ktoś chce to mogę udostępnić częściowe spolszczenie, tzn podmienione są teksty z oryginalnego SoC (pda,inwentarz, questy, dialogi itp), reszta w rękach @endrjuu.

Panowie bądźcie cierpliwi, tego jest naprawdę w cholerę do tłumaczenia, ruscy zaszaleli z quwestami i dialogami.

ps. wyszedł nowy patch do wersji 22.07. Który m.in. dodaje nowe questy i dialogi ;] później go dodam do tematu.
Awatar użytkownika
yozue
Stalker

Dołączenie: 10 Lis 2008, 11:31
Ostatnio był: 30 Lis 2024, 09:49
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 34

Reklamy Google

Postprzez kalash w 20 Sie 2009, 09:58

yozue napisał(a):Jak ktoś chce to mogę udostępnić częściowe spolszczenie, tzn podmienione są teksty z oryginalnego SoC (pda,inwentarz, questy, dialogi itp),

Możesz dać kolego
yozue napisał(a):ps. wyszedł nowy patch do wersji 22.07. Który m.in. dodaje nowe questy i dialogi ;] później go dodam do tematu.

Achaaaaaaaaaaa :P

EDIT:
Chwilunia
Czyżbym ściągnął złą soliankę?
Ściągałęm z Twojego postu yozue
Awatar użytkownika
kalash
Stalker

Dołączenie: 09 Lip 2009, 19:59
Ostatnio był: 27 Cze 2025, 09:48
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 4

Postprzez bodescu30 w 23 Sie 2009, 23:10

[PYTANIE] czy ten mod wspulpracuje z OL+ARSENAL mod ? czy ktos sprawdzal na innych pathach np 1.005 lub 1.006?
bodescu30
Kot

Dołączenie: 14 Sie 2009, 13:45
Ostatnio był: 23 Sie 2009, 23:10
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 0

Postprzez KoweK w 23 Sie 2009, 23:19

bodescu30 napisał(a):[PYTANIE] czy ten mod wspulpracuje z OL+ARSENAL mod ?

Ten mod na 100% nie współpracuje z tymi. Co do patchy, to chyba tylko na 1.0004 działa.
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 20:02
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1496

Postprzez Rudy [S.T.A.L.K.E.R] w 25 Sie 2009, 18:29

Wygląda bardzo dobrze i widać że to duża modyfikacja, być morze będzie lepszy od Priboy Story...
Większość informacji jest jasna jak zainstalować i na jakim patchu, ale mam jedno jedyne pytanie czy bedzię spolszczenie>? jak tak to kiedy<?
Zadałem to pytanie żeby inni juz nie musieli, jeżeli sprawiłem kłopot tym pytaniem to przepraszam.
Z góry dziękuje za odpowiedz.
Awatar użytkownika
Rudy [S.T.A.L.K.E.R]
Kot

Dołączenie: 25 Sie 2009, 17:53
Ostatnio był: 05 Gru 2009, 17:49
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: -1

Postprzez Luca w 25 Sie 2009, 19:01

Mod wygląda fantastycznie, nie zgadzam się, że jest chaotyczny, po prostu nie znamy rosyjskiego na tyle dobrze żeby w pełni rozumieć fabułę i korzystać z tych wszystkich nowych przedmiotów. Twórcy poszli jeszcze bardziej w kierunku RPG-a ale bez spolszczenia zabawa jest ciężka. Grałem ok. 3 godz. i stwierdzam że mod jest stabilny, nie wiem jak będzie w innych lokacjach bo poza Kordon i podziemia nie wystawiłem nosa. Pomysł na połączenie lokacji z obu części wydaje się rewelacyjny, jeżeli wątek będzie trzymał się kupy mod zdetronizuje wszystkie dotychczasowe. Niecierpliwie czekam na spolszczenie, wiem że jest w trakcie przygotowania, słowa uznania dla twórcy.
Luca
Stalker

Dołączenie: 18 Gru 2008, 23:24
Ostatnio był: 07 Wrz 2014, 14:12
Ulubiona broń: Storming Obokan

Postprzez yozue w 26 Sie 2009, 16:44

Ja gram z najnowszym patchem (08.08.09) i w sumie na razie nie ma co go instalować, oprócz tego że dodaje on nowe questy itp, jest on cholernie zabugowany. Po bagnach praktycznie nie da się chodzić bo od razu wywala do pulpitu, na mapach z SoC też czasami wywala. Na razie czekam na nowy patch.

Poza tym się zablokowałem w grze, mam misje wyłączenia anten, ale jeszcze nie odblokowałem przejścia do magazynów wojskowych. A można było się w podstawówce uczyć rosyjskiego :|
Awatar użytkownika
yozue
Stalker

Postprzez Luca w 26 Sie 2009, 20:22

W Barze zaczęło się krzaczyć, parę razy tak się przycięło że jedynie restart komp., w Dolinie Mroku podobnie plus kilka wyrzutów do pulpitu. jeszcze nie wiem o co chodzi bo od Bazy Bandytów jak ręką odjął.
Czy w Soljance jest śpiwór? Mam objawy identyczne jak w Oblivion i Priboiu kiedy trzeba było się przespać. Barman w asortmencie śpiwora nie ma, Sidorczuk też nie miał a teraz zamknął interes. Może ktoś napisze czy w grze jest jednak śpiwór i z kąd go ewentualnie wziąć?
Luca
Stalker

Dołączenie: 18 Gru 2008, 23:24
Ostatnio był: 07 Wrz 2014, 14:12
Ulubiona broń: Storming Obokan

Postprzez Rudy [S.T.A.L.K.E.R] w 26 Sie 2009, 20:25

[PYTANIE]
Gracie na rosyjskiej wersji czy jest morze spolszczenie i na nim pykacie?

Morze to może być Bałtyckie. Trudno przeczytać temat i znaleźć odpowiedź? - F360
Awatar użytkownika
Rudy [S.T.A.L.K.E.R]
Kot

Dołączenie: 25 Sie 2009, 17:53
Ostatnio był: 05 Gru 2009, 17:49
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: -1

Postprzez $n!p3r w 27 Sie 2009, 15:49

Przepraszam, czy soljanka działa też na 1.005??
"Я являюсь ветераном из Чернобыля!"
Image
Awatar użytkownika
$n!p3r
Kot

Dołączenie: 17 Lip 2009, 09:33
Ostatnio był: 23 Maj 2010, 14:44
Miejscowość: Кордон -> Военная служба
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Postprzez yozue w 27 Sie 2009, 16:56

Awatar użytkownika
yozue
Stalker

Postprzez kalash w 27 Sie 2009, 20:54

yozue napisał(a):Wszytko co można znaleźć w zonie http://ipicture.ru/Gallery/Viewfull/20948241.html

No troche tego jest

Ale to są rzeczy które możemy także uzyć?
Bo mnie dziwi ten kontroler, lalka (pewnie dmuchana :P), Głowa sidorowicza oO,i młot
Z młotu jeszcze widzę pożytek ale z reszty już nie (no chyba że ta lala jest naprawde dmuchana to wtedy ją też zaliczę)
Awatar użytkownika
kalash
Stalker

Dołączenie: 09 Lip 2009, 19:59
Ostatnio był: 27 Cze 2025, 09:48
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 4

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości